ВЕСЛИ KЛАРK И ДАЉЕ РАТУЈЕ ЗА НЕЗАВИСНОСТ KОСОВА! Ево зашто НАТО злочинац махнито брани злочинце ОВK!

VESLI KLARK I DALJE RATUJE ZA NEZAVISNOST KOSOVA! Evo zašto NATO zločinac mahnito brani zločince OVK!

4 avgusta 2020

Izjava generala Veslija Klarka, bivšeg vrhovnog komandanta oružanih snaga NATO-a, da je predlog optužnice protiv takozvanog predsednika Kosova Hašima Tačija, nastavak aktivnosti ka ometanju napretka Kosova, samo je nastavak Klarkove borbe za nezavisnost južne srpske pokrajine, i dokaz da ju je Zapad stvorio.Ovako za Sputnjik komentriše Klarkovu izjavu karijerni spoljnopolitčki analitičar i bivši diplomata Zoran Milivojević, dodajući da je ovim do koske ogoljeno čemu služi da današnje rukovodstvo, čije je izvorište u OVK, u Prištini.

Sad je sve kristalno jasno

„Postavlja se pitanje da li će uopšte Specijalizovani sud i da proradi kad imamo visokog zvaničnika iz Amerike, koji ovako govori. Takođe je iz ovoga savim jasno da će zapadni centri moći, odnosno, one strukture koje su i kumovale nezavisnom Kosovu i u čije ime i za čiji račun je OVK i delovala, sve učiniti da ih zaštite“, uveren je Milivojević.

Naš sagovornik naglašava da se iza brige za napredak Kosova krije u stvari nešto savim drugo.

„To pokazuje i u kojoj meri bi suđenje liderima OVK bilo problematično, ne samo za Ameriku već za celu tu strukturu koja je učestvovala u NATO agresiji, jer svaka kompromitacija OVK istovremeno i kompromitacija celog projekta nezavisno Kosovo, politike koja je iza toga stajala i svega onoga što je posledica te politike“, ističe on.Opasno suđenje OVK za Klarka, Olbrajt…

Po njegovim rečima, na suđenjima pripadnicima OVK, posebno onima koji su visoko rangirani, može svašta da se čuje i za Veslija Klaraka, Medlin Olbrajt, kao i za ostale zvaničnike, koji su tada odlučivali o svemu ali i sarađivali privatno sa nekima koji bi mogli da se nađu ili su već na otuženičkoj klupi.

„Oni su još na funkcijama, i tek u narednom periodu, kad drugi zauzmu njihova mesta, može se očekivati da lideri OVK, na čelu sa Tačijem, snose posledice za sve ono što dogodilo. Kada se kompromituje cela akcija, to će se odnositi i na sve aktere tadašnje politike, tačnije rečeno, na celu administraciju Bila Klintona i na sve one koji su neposredno rukovodili tim projektom“, veruje Milivojević.

Kako ističe, iz tih razloga svih 19 država koje su učestvovale u NATO agresiji imaju jake razloge da ne dođe do suđenja visoko rangiranim liderima OVK, i zato veruje da će krivica pasti na nekoliko OVK pripadnika koji nisu bili bitni, a ni uućeni u ceo porces.

Klark nazvao Tačija herojem

Klark, koji je vodio NATO operaciju u bombardovanju 1999. godine, tokom posete Kosovu nazvao je Tačija herojem, prisetivši se prvog sastanka sa bivšim vođom OVK.

“Tači je bio vođa OVK, koga sam prvi put upoznao u Rambujeu, u toku pregovora, u februaru 1999. godine. Tu sam se susreo i s drugim liderima OVK”, naveo je Klark.

Podsećanja radi, Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica, terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice, snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Klark je iskompleksirani Jevrejcic, uz to i pedofil, uz to i vlasnik rudnika na Kosovu. Ovde cu se zadrzati.

 2. Istina says:

  Dolazi vreme kad ce zlikovci poput ovog dvojica da poloze racun.

 3. milorad2 says:

  klark je SMENJEN sa dužnosti.Navodno penzija ali PREVREMENA.On i ostali zločinci u pozadini MORAJU da brane šiptare inače i oni rizikuju prozivke a možda i sud.Na jihovu žalost šiptarske bande će biti prozvane za drugačije zločine od onih koje su izvršili tokom napada i okupacije NATO trupa.ZA TO neće moći da ih spasavaju jer ŠTA je radila šiptarska mafija od 1999 do DANAS.Naravno kada krene istraga biće onda u paketu istraživana teroristička aktvinost i zločini koji su počinjeni i za vreme napaa na srbiju.Sprema se KRUPAN skandal u koji je i bajden umešan i ZATO deep state širi marljivo epidemiju i paniku po USa , ONI čak ni izbore NA SMEJU da dozvole, moraju da naprave haos pre toga.Lako se može desiti da izbora ne bude u USA da vlada i tramp budu primorani da proglase vanredno stanje i suspenziju kongresa i senata.TEK TO ĆE DA BUDE HAOS.U ovom trenutku političari iz demokratske stranke blokiraju donošenje uredbe o socijalnoj pomoći za 40 MILIONA amerikanaca koji su ostali bez posla.Šta msilite koliko oni u americi mogu dugo da prežive bez toga.MESEC,DVA, ma ne mogu ni mesec dana, biće tamo HAOS SIGURNO.Zto je nebitno šta šiptari rade u americi jer neće moći da urade ništa amerika više NE STANUJE NA TOJ ADRESI.Neću da pominjem šta kinezi spremaju ali to će ameriku totalno da finansijski UNEREDI.Čak i ako se slože da podele naštampane pare te pare neće ništa vredeti jer će kinezi sada da SRUŠE DOLAR.Vide i oni da više ne mogu da čekaju da se amerika URAZUMI i spremni su na gubitke koji proizilaze iz toga.

 4. uddu says:

  E,koji smo mi kokošinjac od ljudi ! Da su ove zločine uradili izraelcima,odavno bi ih smaknuli jednog po jednog .A mi samo praštamo,i praštamo..Kao da smo Sveti Petar !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *