VESLI KLARK: Iranci u BiH su bili teroristi

VESLI KLARK: Iranci u BiH su bili teroristi

4 oktobra 2013

Alija Vesli Klark 01Bivši komandant NATO-a američki general Vesli Klark rekao je da je Vašington, nakon Dejtonskog sporazuma, imao „legitimne brige“ u vezi sa angažmanom Iranaca i mudžahedina iz Saudijske Arabije u BiH, te istakao da se to posebno odnosi na Irance, jer su, u suštini, bili teroristi.

Klark je rekao da je nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma u Parizu došao u Sarajevo da o tim problemima razgovara sa tadašnjim muslimanskim liderom Alijom Izetbegovićem.

Prema njegovim rečima, Izetbegović ga je uputio na ministra policije Bakira Alispahića koji je negirao američka saznanja o iranskim teroristima i mudžahedinima.

Klark, koji je bio blizak saradnik bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, rekao je da je bilo očigledno da je Alispahić štitio Irance, ali je još gore što je nastojao da obmane SAD i NATO.

On je podsetio da mu je Alispahić potpisao izjavu da ništa ne zna o pomenutim spornim informacijama, ali da je nakon toga IFOR upao u jedan stambeni objekat, i nakon što su Amerikanci suočili muslimanske vlasti sa pronađenim dokazima, Alispahić je zbog svojih laži podnio ostavku.

KOMENTARIJedan komentar

  1. John Bosnitch says:

    When and where did Clark make these comments, and to whom did he make them. This will be useful information only once the source data is included here. Thank you, John Bosnitch Journalist Belgrade, Serbia jbosnitch@gmail.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *