ВЕСЛИ КЛАРК НАЈСТРАШНИЈЕ ПРОВОЦИРА СРБЕ: Замените Косово за подршку Запада!

VESLI KLARK NAJSTRAŠNIJE PROVOCIRA SRBE: Zamenite Kosovo za podršku Zapada!

16 februara 2021

Bivši komandant NATO, general Vesli Klark, čovek koji je naredio bombardovanje Srbije 1999. godine, poručio je da je „uzajamno priznanje Srbije i Kosova“ zvanična politika američke administracije i da će Beograd pre ili kasnije morati na to da pristane.Klark je pozvao našu zemlju da zaboravi na Kosovo i da se okrene budućnosti, to jest Zapadu.

– Mislim da budućnost odnosa Srbije i Kosova, kao i to da li će između dve strane doći do međunarodnog priznanja, zavisi od političkih lidera u Srbiji. Mislim i nadam se da će oni uvideti privlačnost značajnijeg približavanja Zapadu, što bi značilo i priznavanje Kosova kao nezavisne države. To je stvar udaljavanja od prošlosti i gledanja u budućnost – izjavio je Vesli Klark za albanski servis Glasa Amerike.

Krajnji cinizam

Ovakve poruke, koje stižu od zloglasnog komandanta NATO, general Vladimir Lazarević, koji je u vreme rata 1999. bio komandant Prištinskog korpusa, vidi kao vređanje svih žrtava tog, kako kaže, ratnog zločinca!

– Klark je zločinac, a ovo je strašna uvreda svih žrtava! Ovo jeste ruganje brojnim generacijama koje je NATO „usrećio“ osiromašenim uranijumom! Neverovatan je toliki cinizam ratnog zločinca Klarka, čija je komanda svim NATO snagama na samom početku zločinačke agresije na Srbiju bila: „Uništi, razori, degradiraj!“ Bilo bi bolje da taj zločinac razmišlja o tužbama koje su podnete od naših građana zbog upotrebe zabranjene i smrtonosne radioaktivne municije. Moja poruka njemu i svim NATO zločincima je jasna: ostavite naš narod na miru, daleko vam lepa kuća! Njihove zločine nikada nećemo zaboraviti, a Kosovo i Metohija čekaće još dugo mirno i pravično rešenje. To rešenje svakako neće biti po želji ni narudžbi zločinca Klarka – poručuje čuveni general Lazarević.

Priznanje – nikad!

Stručnjaci se slažu da je Vesli Klark svojom porukom potvrdio da se u politici SAD ništa nije promenilo i da se on samo nadovezao na čestitku Džozefa Bajdena, predsednika SAD, povodom Dana državnosti, u kojoj je fokus stavljen na „međusobno priznanje“.

Dokument s tačkom o međusobnom priznanju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predočen je još prošlog septembra na sastanku s ljudima iz kabineta tadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa u Beloj kući. Vučić je tada rekao da on to nije prihvatio, a nakon toga je više puta ponovio da to nikad i neće prihvatiti!

– Mi razumemo da je to američka politika. Nije prijatno što će američka spoljna politika ići u pravcu priznavanja nezavisnosti Kosova. Bilo je pokušaja da se taj termin nametne kao nešto što je trebalo da prihvatimo kao konačno rešenje i u Vašingtonu. Ali taj termin se više ne pominje ni u jednom sporazumu i ni u jednoj rezoluciji. Već sam im u Beloj kući u lice rekao šta mislim o međusobnom priznanju i moj odgovor neće biti drugačiji ni danas. Od 2012. godine govore kako ću da priznam Kosovo i to se evo još nije desilo, i neće se desiti – poručio je Vučić.

(Informer)

KOMENTARI18 komentara

 1. ko says:

  Mars dzukelo od Srbije, majku ti j.... olosku.

 2. Ivan Grozni says:

  Sta jos treba da se desi da bi Srbi shvatili da je AV predao KiM u ruke Albanaca na veoma suptilan nacin po savetima Guzenbauera,Klintona.Blera. Pocevsi od uspostavljanja carine do predaje telefonskog pozivnog broja,Sudstva,Skolstva,izbornog procesa,Jezero Gazivode,elektro mrezu... Obavezu da ne trazi otpriznavanje KiM da od septembra ove godine Srbija neca opstruirati clanstvo KiM u svetskim organizacijama. STA JOS IMA DA SE PRIZNA?

 3. SiNiša says:

  Ovoliko mesta za reči ratnog ločinca i za veleizdajnika? Mogli ste kratko da napišete: ratni zločinac lupao to i to...

 4. šiško says:

  A šta će nama podrška zapada? Što bismo se mi približavali zapadu? Da nas još lakše pljačkaju? Besmislen predlog. Oni nemaju pojma gde se nalaze i šta su uradili nama i svetu. Neka se tornjaju sa KiM-a i ućute o njemu za sva vremena.

  • Za Srbiju says:

   Pre svega, lažu sve što zinu. A drugo, to bi nam bio kraj. E, to oni i hoće, pa teraju vodu na svoj mlin.

   • šiško says:

    Da, znam ja šta oni hoće, ali odakle im ideja da nas mogu na'vatati na bućkalo? Kao "približavanje zapadu". Po sistemu "...dâ čika bonu". Obraćaju nam se kao petogodišnjacima. Idioti!!!

 5. milorad 5 says:

  Ovaj je opasna zmija i nije budala kao nadredjene drugarice iz CK USA.Stubovi hunte su kao ovaj vesli,patološko opasni sadisti kojima su dali sekiru u ruke.Pad imperije je potpuno vezan sa padom ovakvih likova unutar aparata.Dobra stana izjave je to što opasan sadista priča o miru i dogovoru:)to je znak slabosti, jer ovaj lik ne podnosi pregovaranje, zato su mu i dali sekiru da ubija levo desno.ako je ovo uopšte izjavio, mora da je po naredjenju i to STROGOM naredjenju.

 6. dinki says:

  Nikad,pa da nam čak i Rusija okrene leđa,nikad pseta.

 7. marko says:

  OVOG FASISTU I SAD TREBA METKOM U GLAVU UBITI USRED AMERIKE KOLIKO JE PROLIO KRVI NEVINE DECE BOMBRADOVANJEM

 8. Strsljen says:

  Priznajte i vi slobodni Teksas ko slobodnu drzavu i imacete nasu podrsku.....haha IDIOT!

 9. Bin Ladin = Vesli Klark says:

  Ako su Amerikanci imali pravo da jure i ubiju Bin Ladina zbog 9/11, i Srbi imaju pravo da jure zlocinca Vesli Klarka? Kakva je razlika izmedju rusenja kula bliznakinja u Njujorku i rusenja zgrade TV u Beogradu?

 10. Leda says:

  Vesli Klark je ratni zločinac i ratni profiter koji se vraća na mesto zločina, jer uvek hoće još, još i još... Sada šalje poruku Srbiji da zaboravi na svoju južnu pokrajinu koja je okupirana i da Srbi ostave prošlost. Zbog čega? Da li je u pitanju Specijalizovani sud u pitanju? Znamo da je to lakrdija od suda i da bi sva krivica pala na nebitne likove. Svih 19 članica NATO pakta, koje su izvršile agresiju na suverenu državu, učiniće sve da svet ne sazna za njihove zločine počinjene zajedno sa liderima terorističke organizacije OVK. Njihov monstruozni projekat mora biti zaštićen, zato zločinac i poručuje "da će Beograd morati pre ili kasnije priznati Kosovo".

 11. Za Srbiju says:

  Da zaboravimo istoriju!!! Hoće da kaže da zaboravimo njihove i šiptarske zločine. A priznanjem Kosova, preuzimamo njihovu krivicu. Sve lepše od lepšeg.

 12. Nikola Virijević, Kuršumlija says:

  Omraženi sadisto, Vesli Klark, iole da poseduješ ljudskosti i savest (ali, tebi čoveku bez mozga opčinjenom mržnjom) treba reći da se nazoveš pameću i da ćutiš ne pojavljujući se na svetlost dana. Još manje bih ti preporučio da ovako i na ovaj način laješ poput zveri, kada si i sam svestan da si jedan najobičniji miš koga treba zgaziti da vam utroga izleti iz tela. Baviti se vama je postupak ispiranja usta ljudskim izmetom, za to ste mi minorna osoba koju u opšte ne primećujem. Svaka vaša izgovorena reč me potseća na ljudski prdež. Bavite se sobom i svojim okajavanjem grehova, ni Bog vam ih neće oprostiti a uveren sam da to neće učiniti ni jeda žitelj sa ovih prostora. Proklet da si i sve što je od tebe poteklo ili začeto dok je veka i dok je sveta. Goreo u paklu poput luče simbola zla i mržnje za nauk svim sledbenicima.

 13. persida says:

  Samo mi treba tvoja podrska, pogotovo ako je iz vazduha. Djubre jedno, lopove neopevani.

 14. Pravnik says:

  Vučićev stranački informator bi trebao pisati o obavezi Vučića da zahteva ono što piše u Aneksu 2 Rezolucije 1244 SB OUN, ali to ni Vučiću ni Vučićeviću ne pada na pamet, kao ni generalu Lazareviću. Pomenuću samo obaveze iz tački 6 i 7, dok je u tačkama 5 i 8 navedeno da Kosovo i Metohija može da uživa samo suštinsku autonomiju u okviru SRJ (čiji je pravni sledbenik Republika Srbija) Tačka 6. govori o dogovorenom broju jugoslovenskog i srpskog osoblja (do 1.000 pripadnika vojske i policije i određen broj civilnih lica) kome će biti dozvoljeno da se vrati i obavlja sledeće funkcije: - Vezu sa međunarodnim civilnom misijom; - Obeležavanje /čišćenje minskih polja; - Održavanje prisustva na mestima srpske kulturne baštine; - Održavanje prisustva na glavnim graničnim prelazima (glavni granični prelaz je tamo gde su je branili hrabri golobradi mladići, karaula Košare i Morina, a ne tamo gde je uspostavljena Briselskim sporazumom, koji su se do tad nazivali administrativnim prelazima). Tačka 7. Bezbedan i slobodan povratak svih izbeglica i raseljenih lica uz nadzor UNHCR (Visokog komesarijata za izbeglice) i neometan pristup humanitarnih organizacija na Kosovu. Ni jedno ni drugo Vučić nikad nije tražio, ali je pozvao prognane Srbe da izađu na izbore "Republike Kosovo", kako ju je on nazvao protivustavnim Briselskim sporazumom. Ne samo da nije tražio ono što mu je bila obaveza već nikad ne pominje ni Rezoluciju 1244, ni Ustav Republike Srbije, na koji je položio zakletvu, kojima je na nedvosmislen način regulisan status KiM. Na tu obavezu mu ne ukazuju ni skupštinski aplauzeri, među kojima ima i pravnika. Sadržinu protivustavnog Briselskog sporazuma nikad ni jedan medij u Srbiji nije objavio, ali jesu neki opozicioni poslanici (oni raniji, jer sad u Skupštini Srbije nema opozicije), kao i akademik Kosta Čavoški i drugi vrhunski pravni stručnjaci i novinari koji znaju šta je novinarstvo, ali njima je zabranjen pristup bilo kom pisanom ili elektronskom mediju. Istina o veleizdajničkoj politici onoga ko je zbog toga i doveden na vlast može se čuti samo Jutjub kanalima. Onim komentatorima koji ne znaju šta je Vučić pričao pre dovođenja na vlst, a šta danas radi predlažem da pogledaju video prilog "Hronologija izdaje! Evo kako je srpski narod prevaren".

 15. Pravnik says:

  Šta je gospodo moderatori? Puštate komentare onih koji ne znaju šta piše u Rezoluciji 1244 OUN, a komentar onog ko zna šta piše i u njoj i Aneksu 2 nećete objaviti ni slučajno. Hoćete li objaviti podnaslov članka KOMADANJE SRBIJE: IZNENADNA NOVČANA I POLITIČKA PODRŠKA ZAPADA UVEK JE VEZANA ZA IZDAJU…. Srpska napredna stranka je projekat napravljen da bi se iza bučne i lažne patriotske demagogije sakrilo faktičko priznanje samoproklamovane republike Kosovo. Veći broj depeša iz 2008. godine, koje je objavio Wikileaks, potvrđuju da je ta stranka osnovana pod budnim okom američkih diplomata i finansirana od partija i pojedinaca iz inostranstva. Već na prvim razgovorima su tadašnje i današnje vođe te stranke isticali da priznanje Kosova za njih nije sporno, kao što nije sporno ni da će, kada dođu na vlast, odustati od podrške Srbima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kao i da će se u pogledu privrede ponašati kao kolonija Zapada. Ne ostvaruje li se ono što je napisano u ovom članku? Nije li trenutno glavni akcenat Vučićevih "Zapadnih prijatelja" usmeren na ukidanje Republike Srpske? Nije li Vučić, zajedno sa Tomislavom Nikolićem, podržao odluku Valentina Incka, a ne odluku Narodne skupštine Republike Srpske, o održavanju referenduma o Zakonu o sudu i tužilaštvu BiH (koji je nametnuo Valentin Incko) i referenduma o Danu Republike Srpske?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *