ВЕСЛИ КЛАРК ЗЛОЧИНАЦ СЕ ВРАЋА: Балкан у предратном стању, ЕВО ШТА ТРЕБА УРАДИТИ

VESLI KLARK ZLOČINAC SE VRAĆA: Balkan u predratnom stanju, EVO ŠTA TREBA URADITI

27 aprila 2018

Bivši komandant NATO Vesli Klark rekao je da je uticaj Rusije na Balkanu opasno porastao i objašnjava šta treba uraditi kako bi se on suzbio.

– Nema sumnje da Rusija pokušava da poveća svoj uticaj u regionu. Oni su to uvek želeli! – rekao je Klark za Avaz.ba.

On je to obazložio prisećajući se jednog razgovora u Moskvi,tokom priprema konferencije u Dejtonu 1995. godine, kada mu je ruski generalpukovnik rekao „Vi Amerikanci, dolazite u naš deo Evrope“.

Klark tvrdi da je to uvek bio ruski stav – „to su naše zemlje, to je naše“. Rusija je uvek smatrala Balkan i istok Evrope – svojima, ocenio je Klark i dodao da sada žele celu tu oblast da vrate pod svoje okrilje.

Balkan u predratnom stanju

Klark je nedavno objavio tekst u „Vašington Postu“, u kom je napisao da je Balkan u predratnom stanju i da EU i SAD moraju hitno da deluju.

– SAD moraju da budu više angažovane i snažnije da podrže aktivnosti EU. Unija, pak, mora insistirati na razumnim standardima koje treba, naprimer, da ispunjavaju sva tri člana Predsedništva Bosne i Hercegovine. Građani BiH moraju biti sigurni da neće doći do raspada države, da se nijedan njen deo neće otcepiti.Amerikanci da investiraju u Bosni

Klark je rekao i da SAD treba da se vrate na neke ranije pozicije, kada je bio vidljiv snažniji angažman, dodajući da treba ohrabriti američke biznismene da investiraju ne samo u BiH već i u celi jugoistok Evrope.

– Kada je BiH u pitanju, upravo tu treba što više investirati, otvoriti nova radna mesta, perspektivne fabrike, praviti dobre proizvode, kako bi ljudi mogli da počnu da se vraćaju u svoju domovinu, a ne, kako je ocenIo, da masovno idu iz nje.

Klark, koji ima privatnu firmu, ipak ne vidi sebe kao jednog od investitora u BiH.

– Moja firma ne radi investicije. Ali, smo spremni da pomognemo – rekao je bivši NATO general.

Bosna da uđe u EU i NATO

Klark je na kraju ipak rekao da misli da BiH treba da postane deo EU, ali i da na kraju uđe u NATO.

– Mislim da u BiH treba da radimo na dva polja: iznutra, ali i u Srbiji. Ta država treba da postane deo EU, a voleo bih i da, na kraju, uđu u NATO – rekao je Klark.

KOMENTARI8 komentara

 1. Trifun says:

  Ponisticemo sve tvoje lazne pobjede generale. Sve do jedne. Nadam se da ces zivjeti dovoljno dugo da to vidis svojim ocima. Nema nazad.

 2. Zaharije qSerak says:

  Onaj ko želi da otvori radna mjesta,investira da stavi Bosnu na sigurno/NATO,EU/ kako li je to ratni zločinac ?

  • Filip says:

   Sam si odgovorio, a praviš se lud. Napisao si "RATNI"...znači da ipak znaš ali si subjektivan. Ratni je zločinac jer je predvodio američku vojsku u napadu na zemlje širom sveta, daleko od Amerike, bez ikakve rezolucije i poziva tih zemalja.

 3. R.Srpska says:

  šta ćete vi investirati??? Već 30 godina lažete i prodajete maglu o EU i NATO investicijama a samo kradete ovde od svih, eno hrvati svi kopaju po kontejnerima i sele iz mnogo "lijepe im domovine".

 4. goran says:

  Jevrejski trio Holbruk-Olbrajt-V.Klark bi da opet bombarduje Srbe. Neizlecivi bolesnici.

 5. Miraš says:

  Vesli Klark je potomak jevrejskih imigranta iz Belorusije, a i Bibi Netanjahu je isto poreklom iz Belorusije. Što penzioner gubi vreme praveći velike lutalačke polukrugove preko Balkana. Neka ide direktno nazad tamo odakle potiče.

 6. Paštrović says:

  Dragi moji, svi vi koji se javljate na ovom sajtu: i kad nas ne bude bilo, ovaj, ona baba-vjestica, Klintoni i ostali reptili ce da i dalje zive.

 7. Milutin says:

  Samo ti priđi blizu nacistički idiote da si na nišanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *