Весник овог пролећа је… на вашем столу!

Vesnik ovog proleća je… na vašem stolu!

25 marta 2017

644169_untitled_f

Svi se polako pripremaju za prolećne i letnje dane, zdravije se hrane, izbegavaju slatkiše. A mi vam dajemo savet kako da ne izbenete slatkiše i ostanete siti i srećni! Mus od bobičastog voća je odličan dezert za prolećne dane!

Potrebno:

– 150 grama mlevenog keksa

– 75 grama margarina

– 200 mililitara slatke pavlake

– 150 grama bele čokolade

– 10 grama želatina

– 300 grama zamrznute aronije, brusnice i borovnice

– šećer u prahu (količina po želji)

Priprema:

U dubljoj posudi pomešajte keks i margarin, i ostaviti sve u frižideru oko 15 minuta.

U drugoj činiji, pavlaku umutite mikserom, a na pari otopite čokoladu.

U manju činiju stavite kašiku, dve pavlake, kašiku čokolade i želatin (5 grama rastopite u 30 grama vode).

Kada sve dobro izmešate, ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi.

Izblendirajte voće i šećer.

U manjoj činiji pomešajte kašiku pavlake i kašiku voća, dodajte želatin (takođe 5 grama).

Služite mus u dubokim staklenim čašama koje se provide, tako što ćete na dno staviti malo mešavine keksa i margarina, zatim preko toga mešavinu pavlake i čokolade, a na kraju voće.

Uživajte u musu i proleću!

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *