Веспа „Ноле“ и тајне Кореје

Vespa „Nole“ i tajne Koreje

18 maja 2017

MANIFESTACIJA „Noć muzeja“ održaće se 20. maja od 17 časova do jedan čas iza ponoći na više od šezdeset lokacija u Beogradu i u još četrdeset tri mesta u Srbiji. Republika Koreja, zemlja partner četrnaeste „Noći muzeja“, u UK „Parobrod“ donosi izložbu „Tajno nasleđe“. Deo izložbe kreatorke He Sun Li biće dostupan u „Noći muzeja“, a cela postavka od 23. maja.

Na istoj lokaciji publika će saznati nešto više o ljubavnim životima revolucionara, dok će u Jugoslovenskoj kinoteci videti izložbu o Oliveri Marković.

– Biće predstavljeno njeno filmsko, televizijsko i pozorišno stvaralaštvo, kao i ploče koje je izdala. Takođe, biće otvoren Legat Karla Maldena, oskarovca i predsednika Američke filmske akademije, Amerikanca srpskog porekla rođenog kao Mladen Sekulović – najavljuje Marjan Vujović, upravnik Muzeja jugoslovenske kinoteke.

U Konaku kneginje Ljubice publika će se podsetiti priča o Beogradskom sajmištu, koje je od mesta na kome su Beograđani mogli da upoznaju najnovija industrijska i umetnička dostignuća postalo nacistički logor. Izložbu „Mesto koje je video ceo svet“, posvećenu osmoj deceniji postojanja sajma, publika će moći da vidi na Beogradskom sajmu, a fokus izložbe će biti na istorijatu posle Drugog svetskog rata.

Prvi put posetioci će moći da obiđu Crkvu Sv. Ante Padovanskog u Bregalničkoj ulici, zahvaljujući 3D vizuelizaciji Miroslava Kneževića videće kako je funkcionisao mehanizam Rimskog bunara na Kalemegdanu, a u Brzakovoj ulici glavna atrakcija će biti vespa „Nole“, inspirisana Novakom Đokovićem.

PREVOZ UZ KARTU

Program se može pronaći na sajtu www.nocmuzeja.com. Ulaznice koštaju 450 dinara, a na dan manifestacije pedeset dinara više. Karta važi za jedan ulazak na sve lokacije i sa njom je moguće besplatno se voziti gradskim prevozom u Beogradu od 16 časova do ponoći. Deca do pet godina uz pratnju roditelja ne plaćaju ulaz.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *