ВЕСТ КОЈА ЈЕ РАЗБЕСНЕЛА ТУРСКУ: Дан пре пропалог пуча, амерички амбасадор у Турској се састао са једним од главних пучиста

VEST KOJA JE RAZBESNELA TURSKU: Dan pre propalog puča, američki ambasador u Turskoj se sastao sa jednim od glavnih pučista

8 avgusta 2016

00coup2_0_0-605x330Pojavljuju se novi dokazi da su Sjedinjene države učestvovale u propalom pokušaju vojnog puča u Turskoj, a da su pre puča imali sastanke koji ukazuju na uključenost.

Na fotografiji je ambasador Sjedinjenih država u Turskoj, Džon Bas, u društvu višeg turskog oficira, koji liči na jednog od vođa puča, pukovnik Ali Jazići (bivši vojni savetnik Predsednika Erdogana).

Oni su imali privatni sastanak u kafiću Čengelkoj, dan pre pokušaja puča.

Susret američkog ambasadora sa visokim turskim oficirom koji je učestovovao u puču jasno ukazuje na veze američkih zvaničnika sa pokušajem rušenja legalno izabrane vlasti u zemlji.

Jedan od ciljeva pučista bila je fizička eliminacija Predsednika Erdogana.

Sledeći korak Turske bi mogao da bude zahtev za proterivanjem iz zemlje američkog ambasadora , što će dovesti do daljeg pogoršavanja odnosa Sjedinjenih država i u Turskoj započeti proces napuštanja NATO.

Katehon

KOMENTARI2 komentara

  1. Batina says:

    Sifutar mamu mu hebem.

  2. Apis says:

    Nabijte ambasadora na kolac pa posaljite garavom Obami. Ako su SAD povredili tursku drzavu zasto Turci nebi mogli povrediti ambasadu i razbojnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *