ВЕСТ БОМБА – ЕРДОГАН ТРАЖИО ДА СЕ ТУРСКА ПРИДРУЖИ БРИКС-у!?

VEST BOMBA – ERDOGAN TRAŽIO DA SE TURSKA PRIDRUŽI BRIKS-u!?

30 jula 2018

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan tokom sastanka na marginama samita BRIKS-a u Johanezburgu pozvao je lidere bloka da omoguće Turskoj da se pridruži BRIKS-a, piše „Hurijet dejli njuz“.

„Rekao sam, ako nas primite u Alijansu, blok će se nazivati BRIKST
“, rekao je Erdogan novinarima 27. jula, dodavši da su članovi BRIKS-a „toplo pozdravili“ njegov predlog.

„Mi sa tih pet država (BRIKS) ulazimo u G20. Želeo bih da oni preduzmu potrebne korake da nas prihvate kako bismo mi zauzeli svoje mesto u BRIKS-u“, rekao je predsednik.

Samit BRIKS-a se održava od 26 do 27. jula u Johanezburgu. Tokom sastanka lideri država su potpisali deklaraciju na kraju 10. godišnjice rada organizacije. Potpise na dokument su stavili predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Kine Si Đinping, premijer Indije Narendra Modi, predsednik Brazila Mišel Temer i domaćin jubilarnog samita — lider Južnoafričke Republike Siril Ramafosa.

KOMENTARI4 komentara

 1. AntiBot says:

  Da li to znaci da se NATO lagano para?

  • E.Lirsch says:

   Ne znaci. BRIKS nema zajednicke institucije. Osim Toga NATO-fasisti su i u Brazilu silom promenili vlast.

   • AntiBot says:

    Na radiju Serbona, u emisijama Drevnik, pre jedno dva meseca je bila emisija, koja je trajala u zbiru jedno 5 sati (dva nastavka) o svim ratovima od postanka USA. Strasno koliko krvi na rukama imaju ti tzv.Amerikanci.

 2. Ilija Kolev Radoviš says:

  SITE PROBLEMI, AMA BAŠ SITE, KAKO I PRINUDATA ZA PROMENA NA IMETO, SE POSLEDICA NA GREŠKA VO GRADBATA NA OPŠTESTVENIOT SISTEM Zatoa treba poprvo da napravime referendum so prašanje- DALI STE ZA PROMENA VO GRADBATA NA OPŠTESTVENIOT SISTEM, KOJA SE ODNESUVA ZA PRIFAЌANJE I NA TRUDOT ZA KAPITAL. Znači parite i dosega se tretiraat za kapital, a promenata e vo toa da se prifati tretiranje i na trudot za kapital. Eve kako izgleda promenata- - I parite i trudot novata vrednost ke ja prisvojuvaat vo dva navrati, pazarno i so podelba na ostatokot, koj može da bide profit ili zaguba. 1. Pazarno, na osnova svojot pazar= za trudot na osnova pazarot na trud i za parite na osnova pazarot na pari. Za trudot vo oblik na ostvarena plata, a za parite, vo oblik na ostvarena kamata- za vloženite sopstveni pari. 2. So podelba na ostatokot, kluč za podelbata e vloženoto, izrazeno vo vrednost= Za trudot- vloženo e trud koj na pazarot na trud dobiva cena, a cenata e paričen izraz na vrednosta. Iako taa vrednost nee konečna sepak e najbliska i može da se prifati za kluč. I za parite- vloženi se pari i toa sopstveni i kreditni, koi pretstavuvaat vlog. Parite so sebe si ja nosat vrednosta. Ostvarenata plata se sveduva na nivo na godina, a vloženite pari se sveduvaat na prosečno koristeni na nivo na godina. EVE ŠTO TREBA DA SE PROMENI VO SISTEMOT, POSLE KOE SE DOBIVA PODNOSLIV ODNOS POMEGU PONUDATA I POBARUVAČKATA, ŠTO E USLOV ZA OVOZMOŽUVANJE NA RAZVOJ. A, VO USLOVI NA RAZVOJ, BEZ POJAVA NA KRIZI, SITE PROBLEMI PRESTANUVAAT DA SE POJAVUVAT. SE TRGNUVA KON SPOJUVANJE. DURI I GRANICITE KE BIDAT FORMALNI, BEZ ČUVARI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *