ВЕСТ БОМБА ИЗ МОСКВЕ – ПАНИКА У ПОДГОРИЦИ! Русија спремила завршни ударац за МИЛОГОРСКУ ВЛАСТ!

VEST BOMBA IZ MOSKVE – PANIKA U PODGORICI! Rusija spremila završni udarac za MILOGORSKU VLAST!

2 juna 2017

Moskva je pokrenula finalni obračun sa Milom Đukanovićem i njegovim režimom u Podgorici! Kako je i zvanično potvrđeno, Putin je Milu Đukanoviću zabranio ulazak u Rusiju, a na „crnoj listi“ neprijatelja Kremlja nalazi se ukupno 70 crnogorskih funkcionera.

Do sada saopšteno ko se sve nalazi na ovom spisku, ali su ruski i crnogorski portali objavili da su među zabranjenima gotovo svi poslanici DPS i drugih partija koji su glasali za pristupanje Crne Gore NATO paktu.
Rusija, podsetimo, optužuje Đukanovića i njegove saradnike da na silu guraju svoj narod u zločinačku zapadnu alijansu.

Putin neće stati

Odlično obavešteni diplomatski izvori kažu da je ovo samo početak „velikog, finalnog obračuna zvaničnog Kremlja sa Milom Đukanovićem“.

– Neće se na ovome završiti. Posle kontrasankcija kojima je zabranjen uvoz proizvoda iz Crne Gore i poziva ruskim turistima da ovog leta ne putuju u ovu zemlju, ‘crna lista’ je samo logičan nastavak… – kaže naš sagovornik i navodi da je Moskva odlučna da ovog puta ide do kraja.

– Reći ću vam samo da Rusija ima vrlo konkretne dokaze o kriminalnim i korupcionaškim aferama u koje su umešani Đukanović i njegovi saradnici. Neki od tih dokaza mogli bi uskoro da se pojave u javnosti, ali i u određenim tužilaštvima – navodi izvor.

Prema njegovim rečima, dodatni veliki problem za Mila Đukanovića mogao bi da bude principijelni stav Zapada da se u Crnoj Gori treba obračunati sa kriminalom:

– Znate, teško da će bilo ko od lidera EU i SAD uzeti Mila u zaštitu kad izađu konkretni dokazi protiv njega i njegovih…

Po mišljenju analitičara, bilo je pitanje dana kada će Putin krenuti u konačni obračun sa Đukanovićem.
Karijerni diplomata Zoran Milivojević kaže da je ovakva reakcija Kremlja očekivana s obzirom na politiku koju Crna Gora vodi prema Rusiji.

– Moskva je čak bila i strpljiva i nije odreagovala recipročnim merama čim joj je Crna Gora uvela sankcije. Čekala je da vidi kako će se odvijati stvari sa NATO paktom. Pošto su vlasti u Podgorici jednostrano donele odluku o priključenju ovoj alijansi, bez raspisivanja referenduma, Rusija više nije imala kud i morala je da odreaguje – smatra Milivojević, dodajući da na taj način ona štiti svoje interese.

Bivši šef diplomatije SRJ Živadin Jovanović podvlači da se odnosi Rusije i Crne Gore poslednjih godina stalno pogoršavaju.

– Crna Gora je učinila dosta neprikladnih mera prema Rusiji, ali i prema ruskim investitorima i vlasnicima nepokretnosti. Jasno je i da je stupanje u NATO bila kap na koju je Moskva morala da odreaguje i stavi do znanja da su joj ugroženi interesi – objašnjava Jovanović, dodajući da ovakve mere nisu nikakva novina u međunarodnim odnosima i politici:

– Slične mere su za pojedine zemlje, i njihove državne funkcionere, uvodile i zemlje NATO i EU jer se nisu slagale sa politikom koju one vode. I neki naši političari su bili na crnim listama i bio im je zabranjen ulazak u SAD.

Logična reakcija

Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative kaže da je reciprocitet sveto pravilo diplomatskih odnosa i da ove mere ne bi trebalo nikog da čude.

– Mora se imati u vidu da je Milo Đukanović optužio Rusiju za pokušaj državnog udara i da je Crna Gora pristupila NATO paktu. Sve to je uticalo na donošenje ovakve odluke u Moskvi. Rusija je samo reagovala isto kao i neke zemlje zapada i EU kad su ruskog pomoćnika ministra inostranih poslova proglasile personom non grata – tvrdi Proroković.

(Tanjug, Informer)

KOMENTARI45 komentara

 1. Savle says:

  Bilo kako bilo, Britva je ugasio. Bilo je samo pitanje ko će ga jače stisnuti za jaja. Čini se da je ovog puta pogrešneo odabrao. Bojim mu se, bogomi.

  • Portopranco says:

   Mafijaš Milo sigurno pada kad to odluči Beograd.Za sada u Beogradu ne postoji vlast koja bi donijela takvu odluku.

 2. flamantes says:

  Smiješno, Milo već pola godine uopšte ne učestvuje u političkom životu. Nikakvu štetu Rusi ne mogu nanijeti Crnoj Gori,a da se njima stostruko ne vrati, no bolje im je da se prisjete kako im je bilo zadnji put kad su trgovali Crnom Gorom i neka se primire.

  • Batina says:

   Sila ste vi, bolje se bojati od takvije.

  • Bulova says:

   Hahaha....Rusiji da se vrati stostruko od "crnje šume", ili na divljem milogorsko talijanskom "montenigro"? Na kojo si ti albanskoj drogi milogovnaru?

   • flamantes says:

    Volino (to znači Bulova, zar ne) kad je Rusko Carstvo prodalo Crnu Goru njezinom vjekovnom neprijatelju 1916. nijesu dočekali sljedeću godinu do kraja (revolucija je bila 1917). Bog čuva Crnu Goru a što se događa njezinim neprijateljima nije teško provjeriti

    • Bulova says:

     Viđu montenigro divljaka što govori po talijanskom ili španskom pa izmislio sebi nadimak "flamantes" i to sve kako tito i vakitan naredi robovima u crnjoj šumetini. Bulova ti je "vo" koji će vam Rusi poslati kao poklon što ste u natoguz paktu. Kapiš (na novo montenigro mumljanju).

  • Biki says:

   Hahaha ne lupetaj Rusija da se plasi jedne banana drzave prakticno nepostojece Crne Gore HahahHa

   • flamantes says:

    Biki Crna Gora postoji, postojala je vrlo dugo, za razliku od smiješnih državopida iz okruženja, a postojaće još vrlo dugo, za razliku od smiješnih državoida iz okruženja, pa pamet u tupu glavu.

  • milovan says:

   E sto jes, jes Milo je coban, koji pazi i cuva takve.

  • zoka says:

   Samo naivni vjeruju da Milo ne učestvuje u političkom životu

  • Mare says:

   #flamantes: da se Rusi primire,jer ce ih MILOgorci napasti i baciti na koljena? Ajde jado jedan,Putin treba samo da pritisne crveno dugmence ono na kome pise "MILOVA gora" :D i vratice vas u kameno doba. Jel ti stvarno mislis da ce vasi gospodari iz NATO i EUrobovske unije da mrdnu prstom kad vi MILOGORCI budete pretvoreni u prirodno djubrivo? Hahaha MILOgorac!

   • flamantes says:

    Mare, ko je rekao da će Crnogorci ratovati protiv Rusije? Ne budalesaj. Kažem da se idioti moraju prisjetiti kako su proolazili kad god su radili o glavi Crnoj Gori, a to nije bilo samo 1916. i NATO-u nijesi rob, ali izvan njega jesi sluga i kusom i repatom. Što ćete prodati u sljedećoj trgovini Kosovo ste dali za ruski Krim, idemo dlajeko da više.

  • Vlado says:

   Mogao bi za promjenu da promijenis kanal I prosetas barem u drugu ulicu

  • Srbo says:

   Tako je kolega, ma pusti ove tračeve .

  • Vlastimir Stanarević says:

   Kako im je bilo, objasni nam? Najkriminalizovanija teritorija u Evropi posle Kosova i Albanije, a našli ste Rusima da pretite?!

   • flamantes says:

    Najkriminalizovanija teritorija? Pa zar to nije Srbija, njera se vojska bavila šver4com duvana preko crnogorskih luka, kao i državni vrh Srbije, zar Srbija nije uročište kriminalaca iz Rgiobna, Ko prijeti Rusiji idiote, no neka se oni vide kako će proći, a ne mogu se sve stvari dotaći prstom na ovom svijetu

  • nebitan says:

   ...jer ako im vi zaprijetite onda im je stvarno došao kraj! A kud ćete kukavci ako vas oni napadnu, oće li vas izrodi sa zapada braniti, e ne!

   • danica says:

    PA U TOME JE STVAR, NE MOGU DA IH NAPADNU, RATOVALI BI PROTIV DRUGE SILE NATO PAKTA.E, ZNA MILO ŠTA RADI, NIJE ON OD JUČE

    • Miraš says:

     A šta će biti kad dve članice NATO pakta zarate izmedju sebe? Naprimer ako Albanija napadne istočnu Crnu Goru? Šta ako NATO ne izadje baš u susret Crnoj Gori onako kako bi trebalo? Koga će onda da zovu u pomoć? Niko neće hteti da se meša jer pripadaju NATO alijansi. Znači da bi opet bili prepušteni sami sebi. Mogu se naći na internetu tekstovi i Pitersenove NATO mape kako su isplanirali da zdrobe i usitne sve zemlje Bliskog istoka. Čak i Tursku iako je Turska njihova stara i njima veoma značajna NATO članica. Veoma je glup i Milo i celo to rukovodstvo. Za njih se ne sekiram jer oni će se snaći, ali obični ljudi mogu itekako da stradaju.

  • Lazo says:

   Samo se ti nadaj i sokoli. :)

   • cika Braca says:

    lazo' Sokole!nijsi li ti od brajica lazooo!!

  • padre says:

   Jeste vala baš, nemogu oni sa vamada se zezaju!Staviće vas sve u onaj svoj novi avion pa da putujejte nebom da veka!Ali, baš me zanima, kako bi vi njima stostruko vratili?

   • flamantes says:

    Ko kaže da bi mi vratili?

  • Kosovac says:

   Kaže Montenegrin: Mi ka sokoli uz brdo, a Turci ka kurve za nama.

  • Milan says:

   Da li vam je neko objasnio da ste u slucaju treceg svetskog rata zvanicna i legitimna meta. Znaci da bez ikakve najave mogu pasti bombe u sred Podgorice jer ste clan NATO pakta.

 3. Ljiljana says:

  SECAM SE KADA JE TRUMP U PREDIZBORNOJ KAMPANJI REKAO DA JE DJUKANOVIC NAJVECI KRIMINALAC I LOPOV U CRNOJ GORI. NIKADA MU SRPSKI NAROD NECE OPROSTITI STO NS JE IZDAO.

 4. Kulak says:

  Mafijaš Milo na silu uvodi Crnu Goru u NATO, protivno volji većine građana Crne Gore. U vojnom smislu, Crna Gora je skoro marginalna, ali je Amerima stalo da spreče Rusiju da ima jači uticaj na Balkanu.No,Ameri su daleko, a Rusi su blizu. Rusija je uvek našla način da ima jaki uticaj na Balkanu, pa će tako biti i ovaj put.

 5. deda mraz says:

  Sljam komunisticki treba unistiti i njihove komunisticke motegrinane tj. komunisticku kopilad koja se predstavlja kao nova nacija i njihova komunisticka crkva i njihovi izmisljeni muslimani i sve je to okrenuto protiv pravoslavaca.

 6. goran says:

  Znamo ko je Milo i sta je politika Natovskog poltrona, danasnje Crne Gore. Ono sto brine je tromost ruske diplomatije u obracunu sa ovim krimanlnim entitetom. Meni se cini da je ruski odgovor previse mlak.

 7. Uglješa says:

  Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga a zube polomi. Trageva nikad nije nedostajalo. Ovo je jedan od takvih zlomajernih. Crna Gora je vjekovima naučila da se bori i pobjeđuje. Pobijediće ona i ovo što joj neko njeni "prijatelji" priželjkuju. Sve što sad Rusija radi protiv Crne Gore nanosi sama sebe veliku štetu i kompromituje svoju politiku.

 8. Mlax says:

  Ulaskom Crne Gore u Nato Rusija trajno gubi uticaj u istoj.Milo je nadigrao Ruse ,bio uz njih dok mu je to odgovaralo a sada ih je sutnuo nogom u zadnjicu.Milogorci ili Crnogorci kako ih nazivali mnogo bolje cuvaju svoje interese nego sto Srbi cuvaju svoje.Ulaskom Crne Gore u Nato,Rusi dizu ruke od Srbije kao svoje ,,gubernije,, jer joj sama teritorija Srbije bez Crne Gore bez izlaska na more neznaci mnogo.

  • Miraš says:

   Rusiji jeste bitan izlaz na Sredozemno more, a Jadransko more kao slepo crevo tog mora nije joj značajno. Nije im bitno da imaju zajednički paket Srbija plus Crna Gora. Ovo najviše pogadja Srbiju! Ulaskom Crne Gore u NATO Milo je kao potvrdjeni mrzitelj srbomrzac zadao poslednji udarac Srbiji da ona bude malte ne skroz zaokružena sa NATO-om. Makedonija ide istim putem, ali ona je nebitna jer se već graniči sa tri NATO članice (Bugarska, Albanija i Grčka). Zapravo ovo je igra NATO-a jer sa visokih planina na severu Crne Gore mogu zgodno vojno da štite ranije oteto Kosovo. Zatim imaju za cilj da uvedu u NATO ceo Zapadni Balkan, a tu su im ostali najkrupniji delovi bivše Jugoslavije: Srbija, a i BIH. Rusima najviše smeta simbolično što se i Crna Gora pridružila antiruskom i antipravoslavnom bloku. Crna Gora sa 620.000 stanovnika nije za njih ni značajno tržište, eventualno kao turistima u Crnoj Gori može da im smeta NATO-izacija Crne Gore, ali ima drugih puno sigurnijih država za turizam. Milo jeste odvratno pokvaren, ali je ipak sitna riba.

   • kuka says:

    Pa nije Rusima stalo do C. Gore. Stvar je u ponašanju crnogorskih političara, u njihovom bezobrazluku, elementarnom nevaspitanju, prevarama i šibicarenju. Rusi su se prema Crnogorcima uvek odnosili kao prema braći, iskreno ih bratski voleli, a oni Rusima odgovaraju kao svinje u brlogu. To je više i od interesa i od simbolike. Ceh ovakvog ponašanja političara platiće, bojim se, ceo crnogorski narod. Nemojte se igrati vatrom. I ne plašite mečku rešetom. Kod ove mečke nema šale. Na kraju ćete cvileti pozivajući ceo svet u pomoć, ali niko neće moći, neće hteti ni smeti da vam pomogne.

    • Miraš says:

     Sećamo se kako su se crnogorski političari radovali i u njihovoj skupštini i u drugim javnim prilikama kad su prvi put imali značajnu turističku posetu iz Rusije. Već tada su i to veoma drsko i nekulturno najavili da im Srbi više neće trebati. E dočekah da se uverim u ono : Jednom krmača uvek krmača. Ispali su i prema Rusima isto kao i prema nama samo proračunate interesdžije i veoma bezobrazni. Pronašli su ili su pronadjeni od strane velikog brata na Zapadu i onda ponovo primitivno odbacuju sve prethodno. Da dodju Marsovci kao sila, e možda bi ih odveli na Mars pa da ih se zauvek rešimo. Ni ovi naši ne mirišu na poštenje pa bi i oni mogli na Mars.

     • kuka says:

      Haha. Odlazak ovih naših bi me obradovao mnogo više od svega. Već samo da ne moram da ih gledam svaki dan na svakom koraku, pa bih bio srećan čovek. A korisnost njihovog odsustva obaška.

  • Miraš says:

   Šiptari sa KIM da su pametni na vreme bi kupovali lokale i kuće i u Crnoj Gori, a montenegrinski ladoleži hvala Bogu niti hoće hleba da mese, niti su spremni da rade druge ozbiljnije poslove. Kosovo i Metohija sa svim svojim nalazištima i potencijalima je glavni zgoditak, a Crna Gora je tek krpica koja jednim delom svoje granice štiti tu oblast.

 9. punca says:

  Vlada Crne Gore radi sve ono što joj naredi Vašington,Brisel i London.Đukanović=Vučić= Izetbegović=Kolinda=Zaev=Porošenko .Sve države Balkana su kolonije Vašingtona. CG će rasparčati..podeliti , a Srbima SAMO kao i uvek, "šipak".

 10. darko says:

  SVE TO ZNA ZAPAD I VATIKAN NE DRZE SAMO DUKANOVICA KAO MAFIJASA NEGO I U HRVATSKOJ USTASEI NJIHOVO SUDSTVO VEC 25 GODINA U ITALIJI DRZE BERLUSKONIJAI NJIHOVE BANDITE I U FRANCUSKOJ PREAM TOME OD TOGA NISTA OVI SU ISLI K BANDI I TO JE TO OSTALO PO MENI NOVINARSKO PREPUCAVANJE

 11. Trifun says:

  Brutalna opresija nad srpskim narodom u Crnoj Gori od strane mafijaske diktature i kumova iz EU Rajha, politicka, ekonomska i kulturna, ce proizvesti nesagledive posljedice po Crnu Goru. To nece proci bez ozbiljnih potresa za drzavu. Ko to ne vidi nema pojma ni o cemu. Do sada je Rusija tolerisala neprijateljsku propagandu protiv svog naroda i drzave, po meni licno to je bilo pogresno, ali Rusija vise nece trpjeti uvrede i provokacije bez kontraudara. Sto se tice kvislinga i veleizdajnicke klike u Beogradu imaju izbor. Da nastave sa podrzavanjem te antisrpske rasisiticke hunte u Crnoj Gori ili da odgovoraju za svoje nedjele kada konacno svi zajedno razbijemo te zlotvore. Nema nazad.

 12. Kulak says:

  Srbi i Rusi su do sada mogli sto puta zgaziti Mila da su hteli,ali nisu. E sad,zašto nisu...........

 13. nepodobni komentar says:

  Ljudi, dokle cete gutati propagandu da su to nekakvi Milogorci? To su Crnogorci i oni su ga nekoliko puta birali na izborima. Pogledajte snimke demonstracija srpske manjine i bice vam jasno da su na njima jedva par hiljada ljudi ili su slikane tako da prikazuju gomilu u visini ociju kako se ne bi moglao odrediti broj ljudi pa se lako manipulise podacima o broju demonstranata dok ostalih 600 000 sedi kuci.

 14. Pastrovic says:

  Sve ste lijepo napisali i objasnili, ali zaboraviste da naglasite da su od svih govnara koji okruzuju ovu i ovakvu Srbiju najsmradniji, najljigaviji, najogavniji i najnesojniji - milogorsko-liberalni govnovalji!

 15. realista says:

  Prema zvaničnom popisu iz 2011. ovako izgleda nacionalni satav Crne Gore. Crnogorci 44,98%, Srbi 28,73%, Bošnjaci 8,65, Albanci 4,91%, Muslimani 3,31%, Romi 1,01%, Hrvati 0,97% i neizjašnjeni 4,87% - ukupno oko 650.000 stanovnika. I od ovih 44.98% Crnogoraca ne izjašnjavaju se svi kao milogorci. Uz to ta "država" ima samo 13.812 km2, od čega su najveći deo planine. Da nije žalosno, bilo bi smešno što se milogorci jogune protiv Rusije. Kako se ponašaju (mislim na milogorce, a ne na prave Crnogorce) to Crnu Goru neće odvesti ničem dobrom. Izmišljaju neposotjeći jezik, ne priznaju SPC, pljuju po Njegošu i svemu što je časnim Crnogorcima svetinja. Da li im je ostalo imalo čojstva i junaštva njihovih predaka? Milogorci su očito kao "zelenaši" za vreme italijanske okupacije, a Milo je kao Sekula Drljević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *