ВЕСТ КОЈА ЈЕ ОДЈЕКНУЛА – РУКОВОДСТВО ХЕЛСИНШКОГ ОДБОРА СМЕЊУЈЕ СОЊУ БИСЕРКО

VEST KOJA JE ODJEKNULA – RUKOVODSTVO HELSINŠKOG ODBORA SMENJUJE SONJU BISERKO

18 decembra 2018

U Helsinškom odboru za ljudska prava, sa sedištem u Beču, već je duže vreme prisutna ideja da se sa čela Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji smeni Sonja Biserko.

Iako je Helsinški odbor za ljudska prava, koji je proistekao iz Helsinškog dogovora i dobio ime po njemu, a kao nevladina organizacija trebalo je prevashodno da brine o ljudskim pravima, on se u pojedinim državama pretvorio u svoju suprotnost: duboko je umešan u politički život pojedinih zemalja. Svojim delovanjem podriva društvene sisteme tih država, otvoreno učestvuje u rušenjima njihovih demokratski izabranih vlasti, učestvuje u fabrikovanju laži, u falsifikovanju istorije zemlje u kojoj deluje, širi mržnju naroda jednih prema drugima i tako dalje.Takve odbore finansiraju, na svoju veliku žalost, i države protiv kojih oni otvoreno rade. Uz, naravno, bogato finansiranje uglavnom opranim novcem raznih belosvetskih profiterskih proizvođača ratova, svilenih revolucija, kojekakvih prolećnih prevrata… U kakve spada i Sorošev fond.

I takvim rukovodiocima Helsinškog odbora za ljudska prava u Beču već odavno upada u oči besomučna, puna laži i mržnje prema državi u kojoj živi i radi i prema narodu čija bi ljudska prava trebalo da štiti, delatnost Helsinškog odbora u Srbiji, na čijem je čelu Sonja Biserko.

Ne prođe ni nekoliko dana, a gospođa Biserko se javi s najgnusnijim svojim lažima o Srbima, Srbiji, o devedesetim godinama prošlog veka i građanskim ratovima na prostorima bivše Jugoslavije. Ratovima u kojima su, ispada po njenim kazivanjima i istraživanjima njenog Odbora, zločine činili samo Srbi. I samo su Srbi odgovorni za razbijanje Jugoslavije, za ratove. Samo su Srbi agresori na druge.

Takvim svojim delovanjem, kao i radom njenog Odbora u celini, ni u Beču, dakle, nisu zadovoljni. Ona tim svojim delovanjem nanosi ogromnu štetu „ideji“ Helsinškog odbora. A s takvim njenim radom ne slažu se ni neki od odbora u drugim državama.

Stoga je sve prisutnija ideja da se Sonja Biserko smeni i da se rad Helsinškog odbora u Srbiji preusmeri u drugom pravcu.

A koji je to pravac, nikad se s takvim „nevladinim“ organizacijama ne može znati. Ili može, ali i vlast „mudro“ ćuti.

Inače, podsećanja radi, prvi Helsinški odbor osnovan je u Sovjetskom Savezu još daleke 1976. godine, drugi u Čehoslovačkoj, u Poljskoj se to dogodilo 1979. godine i tako dalje.

Već sama činjenica, gde su i kada osnovani prvi odbori, nedvosmisleno govori o nameri i nameni formiranja i delovanja te ni od koga zvaničnoga kontrolisane organizacije.

Ni slučajno da je prvi odbor osnovan u Sjedinjenim Američkim Državama! Ni slučajno.

(J. Š. Intermagazin)

KOMENTARI18 komentara

 1. rajko says:

  Aaaa, pa zašto sad hoće da nam smene bi-serku? Kako ne radi dobro? Ja baš mislim da radi odlično. Meni je jako zabavna:)

  • ralence says:

   Vučiću ne daj Biserku Hrvaticu. Sve svoje prijatelje drži blizu sebe a neprijatelje još bliže. Radi za Mir ali prvo se spremi za Rat.

  • Kulak says:

   Ova gadna spodoba mrzi Srbe i Srbiju iako joj je ćaća Srbin. I to Srbin iz Knina. No, kod nje su prevagnuli materini ustaški geni, pa joj je i brat u ustašama poginuo. Makli ga naši iz Benkovca. To je jedina dobra vest kad je ova ustaškinja u pitanju. Samo je čudo da je u Srbiji koju ova spodoba toliko mrzi još uvek niko nije živu u zemlju zakucao. Neko joj u Srbiji drži leđa. Ko?

   • Kiza says:

    Kulak,bravo na odgovoru,potpisujem svako slovo!

 2. petrovgrad says:

  Nesrećna je ta Sonja Biserko do neba. Rodjenog brata je na kriv put navela i jadnik poginuo kao pripadnik paravojnih formacija u Hrvatskoj. Ona našla utočište u majku Srbiju i ako je gde bi na drugo mesto. Na sve to ona pljuje i ljaga. Koliko je ta nesrećnica prokleta. Živi i radi u Beogradu, živi u Srbiji i nije joj dobro. Tawir iz koga se jede nikada se u njega ne pljuje.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ode bydala, veću će teško naći.

  • Branko says:

   Bogme ima budala i previše. Ova zemlja kao da je rasadnik.

   • Milorad says:

    "...Mala je ovo zemlja koliko u njoj ima izdajnika!..."

 4. Deda Micko says:

  Ne bi me cudilo ako na njeno mesto dodje Madlen Olbrajt. Baba je sve aktivnija, a jos nije nasla muskarca.

  • rajko says:

   Baba Odvrajt nije baba nego deda i ne traži muškarce nego stalno menja "ćerke":) Dosad to nisam pominjao jer mi je bilo žao Velje Ilića, ali moraće i on da se već jednom suoči sa istinom:)

  • Djoka says:

   E ova ti je najmudrija...

 5. mrak says:

  Djubre. Fekalija. Bezvredna drljava babetina u svakom pogledu. Totalno nebitna. Isprdak.

 6. rodja says:

  "Stoga je sve prisutnija ideja da se Sonja Biserko smeni i da se rad Helsinškog odbora u Srbiji preusmeri u drugom pravcu." Treba ih sve preusmeriti u pravcu VAN SRBIJE!!! Napolje iz Srbije za sva vremena, etiketirati ih "persona non grata"!!!

  • rajko says:

   Ej, rodjo, rodjo, kakav si ti to čovek, bre?! Hoćeš da nam ode sad kad je najlepše!?

   • Velika Metla says:

    Rajko,valan baš.............,bez srca su ovi naši Srbi.............,a baba se bila tek prosrala za sve pare..............,a oni moraju da je prekinu u tim teško ostvarenim "akademskim" mislima!

    • rajko says:

     Ma ja imam uvek isti problem sa tim svetskim moćnicima i tajnim i javnim vladarima iz senke i lada. Čim ja počnem da se ludo provodim oni mi sklone najzabavnijeg lika i ja opet ostanem jadan i čemeran u svojoj sumorznoj zbilji:) Kao da motre samo na mene i paze da se što manje zabavljam:) A ovi naši Srbi nemaju pojma šta je dobar provod. Zato su takvi:) Sve sam partibrejker:)

 7. Milorad says:

  Sad moze u Rovinj na malo duzi odmor, zasluzila je...

 8. Biogradlija says:

  Šta ova radi u Srbiji kad toliko mrzi Srbe i Srbiju. Ona skoro čitav svoj prljavi život lobira za hrvatske nacionalne interese. U desničarskim šovinističkim hrvatskim krugovima naprosto je obožavaju. Nekoliko najekstremnijih hrvatskih šovinista koje sam u životu sreo smatraju je svojom ikonom. Njima je sonja biserko u rangu sa ustaškim poglavnikom, ratnim zločincem antom pavelićem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *