ВЕСТ КОЈА ЈЕ ОДЈЕКНУЛА! РУСИ САОПШТИЛИ: Рат у Венецуели неће бити локални! ЕВО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ

ВЕСТ КОЈА ЈЕ ОДЈЕКНУЛА! РУСИ САОПШТИЛИ: Рат у Венецуели неће бити локални! ЕВО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ

31 јануара 2019

Венецуела није тиранска аутократија и њена криза НИЈЕ органска; то је дубоко подељено и поларизовано друштво – које САД искоришћавају за посебне интересе.

Сам социјализам није створио ужасну ситуацију с којом се тренутно суочава венецуелански народ. Деценије санкција и уплитања показала су се невероватно ефикасним у гурању економије у вртлог хаоса, урушавању валуте и одвајању од остатка света – дословно их изгладњујући до смрти.Kако пише тхефреетхоугхтпројецт.цом, ово је вероватно дуго био план. Kао што је Џорџ Галовеј, који је био члан британског парламента 30 година, приметио, “пре него што пусте бомбе, они, наравно, пусте причу. А бомбардовање дезинформацијама у Венецуели је једно од најдужих бомбардовања у историји. Огромне суме америчког новца утрошене су на медијско нарушавање, субверзију, саботажу, војне ударе и претње инвазијом током читавог доба Чавез-Мадуро. ”

За оне који можда нису свесни, потврђене резерве нафте у Венецуели су познате као највеће на свету, укупне вредности 297 милијарди барела. У децембру, Kаракас и Москва потписали су уговор о улагању од 5 милијарди долара за повећање производње нафте у Венецуели за један милион барела дневно. Овај потез је учињен како би се сузбили ефекти америчких санкција које су осакатиле земљу.

Штавише, осим доказаних нафтних налазишта, Венецуела је позната и по изузетно богатим златним налазиштима. Такође у децембру, Kаракас је дао зелено светло Русији да почне експлоатацију злата у својој земљи.

“Што се тиче учешћа Русије у рударству злата или другим рударским пројектима, Венецуела је направила широк спектар интересантних предлога које тренутно разматрају заинтересовани руски руководиоци”, рекао је амбасадор.

Због својих богатих налазишта и потребе да поткопају америчке санкције и америчко оружје – долар, Венецуела је постала 25. највећа земља по количини поседовања злата на свету, што је чини директном претњом глобалном банкарском систему.

Мислити да су амерички интереси у Венецуели чисто хуманитарни није само глупо, већ и слепо игнорисање деценијског америчког интервенционизма, које наглашава супротно – посебно с обзиром на оно што се десило у Либији.

Kао што је ТФТП раније извештавао, 20. октобра 2011. године, Запад је преузео на себе обавезу да искористи НАТО како би срушио Гадафија – не због било какве хуманитарне претње цивилима, као што је у више наврата тврдио, да је наводни подстрек иза државног удара у Венецуели – већ зато што је његова планирана изградња нове валуте, која ће се користити широм Африке, представљала опипљиву егзистенцијалну претњу централним банкама у срцу западног финансијског и политичког система.

У ствари, пре него што је Вашингтон подржао Гаида, Венецуела је извршавала сличан план. Председник Реџеп Тајип Ердоган недавно је покренуо трговину златом са Мадуром. Али то није било само померање злата са једног места на друго. Мадуро је најавио да ће свој целокупни процес рафинисања нафте преместити директно у Турску што је директан потез против западно-монетарних санкција.

Сада се налазимо на ивици тоталне инвазије на њихову земљу.

Док се америчке санкције и даље настављају, због све веће коалиције земаља посвећених борби против њих, амерички војно-индустријски комплекс неће имати других опција за само-очување осим рата.

Без обзира на ваше лично мишљење о ономе што се дешава са венецуеланским народом и њиховом владом, гутање нових лажи које западни интервенционизам користи – у још једној земљи којој “треба слобода” – несумњиво ће произвести катастрофу, што се показало стопостотно тачним и у недавним сличним ситуацијама.

Остаје велико питање шта ће се десити у наредном времену јер је Русија стационирала у Венецуелу војску и наоружање. Не заборавимо да су Руси недавно демонстрирали силу када су у Венецуели вршили војне маневре са бомбардерима који носе нуклеарно оружје. При томе треба имати у виду да је Венецуела веома близу САД.

Сва је прилика да је започео још један врући рат Русије и САД, готово исти као у Сирији. Kако ће се одвијати остаје да видимо.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI9 коментара

 1. milorad says:

  amerika je krenula u rat na 2 fronta, napadaju i kinu i rusiju istovremeno.Ostale "neposlušne" države su takodje na listi za napad i su već pod napadom.Mislim da će se uskoro formirati ozbiljna alijansa PROTIV amerike i njenih VAZALA ,jer oni saveznike NEMAJU i NE ŽELE da ih imaju, prepotnetnost koja će ih koštati.Ovaj rat će biti nuklearan i to veoma brzo jer amerrikanci to žele i oni će upoptrebiti nukelarno oružje ponovo, a posle toga više ništa neće biti isto i na odgovor se neće dugo čekati.

  • Željko says:

   Rusija ne može zaštiti vlastito "dvorište": Ukrajinu, Gruziju i Armeniju a da reagira negdje u Južnoj Americi, ne budite smiješni!!

   • Slobodanka says:

    Kada su 2008 godine konačno zaštitili Južnu Osetiju i Abhaziju zaštitili su i Gruziju od daljih sukoba. Gruzini mogu i dan danas to da ne shvataju, ali uzalud se ljute jer činjenica je da imaju mir. Ukrajina je predviđena da bude puno veće ratno poprište nego što jeste te u nekoj meri zaštićeni su i Ukrajinci od još većih stradaća sve dok njihovi sukobi aamo tinjaju. Baš si zao jer ti očigledno želiš ratnu vatru i masovne pokolje i pogibije u velikom slovenskom dvorištu, tj. u Ukrajini.

   • miki says:

    Rusija vrlo uspesno stiti i svoje interese i "vlastito dvoriste"! Imate pravo da mislitr drugscije,ali to nema nikakve veze sa realnoscu!

 2. Milan says:

  Nije realan ovaj naslov, ni ova rečenica " Sada se nalazimo na ivici totalne invazije na njihovu zemlju., a ni poslednja dva pasusa. Sve je još uvek na nižem nivou - specijalni rat - obojena revolucija - relativno mirna smena vlasti. ... Podsećam da "Specijalni rat ili hibridni rat je izraz kojim se opisuju neprijateljske aktivnosti jedne suverene države ili više njih prema drugoj suverenoj državi koje po svojim ciljevima odgovaraju ratu, ali koje ne uključuju element neposrednog oružanog, odnosno konvencionalnog sukoba, odnosno u kome je direktna akcija zamenjena širokim rasponom ekonomskih, obaveštajnih, propagandnih i sličnih operacija kojima se posredno ciljana država nastoji uništiti ili oslabiti kroz subverziju." - Venecuela je već duže vreme podvrgnuta specijalnom ratu, a u januaru ove godine samo su još više podignute te aktivnosti sa većim psihološko-propagandnim operacijama konkretno pretnjama. Npr. na bazi oduzimanja značajne imovine venecuelancima šalju poruku: VI gladni bićete izloženi još većem siromaštvu i gladovanju, ako mirno ne predate vlast našem milom bratu i izabraniku Huanu Gvaido. Takođe pretnje ratom iz Kolumbije ili na bilo koji drugi način su još uvek deo psihološko-propagandnih operacija te šalju venecuelancima poruku: Vi izgladneli što ćete biti još gladniji ako ne predate mirno vlast našem izabraniku, bićete i usmrćivani. U ovom periodu SAD gaze baš prosto i primitivno i očekuju prvenstveno ovo: Mirnu predaju vlasti. Pretpostavljam da zato Rusija ne izlazi sa bombastim izjavama i koliko stignem da vidim iz pisanja ruskih medija nadaju se da Nikolas Maduro dobiče i ovu bitku na tom nižem nivou - na nivou specijalnog rata, a u kome još uvek nema konkretnog krvavog klasičnog rata. Na to ukazuju i izjave opozicionih lidera u Venecueli danas. Oni se nadaju da će doći do mirne predaje vlasti i smatraju da neće doći do američke vojne intervencije. Verovatno su obučeni iz inostranstva da budu tako pametni ili "pametni". --- Inače tokom 2016 godine bilo je baš dosta opomena na račun medija da nije pametno ni dobronamerno da dižu adrenalin stanovništvu pišući naslove i tekstove: "Biće rata", "Rat samo što nije počeo", "Svetski rat počinje", itd. Ta samo još da napišu - Evo ga na vratima je, ulazi na 4 noge ili možda na 100 nogu, kao superstonoga.

 3. Milan says:

  Šta god da će biti i neće biti, ali u ovoj fazi, i uprkos svemu, naši nervi treba da budu smireni i emocije pozitivne, na nivou ljubavi. Nije uzalud nastala ona stara misao-poruka: "Ne boj se, stado malo". To je duhovni otpor zlu. Nije dobro da se prepustimo strahovanju jer tako dižemo adrenalin i hranimo zver, ohrabrujemo je da nastavi. Ovo je još uvek keženje vuka koji nastoji da pretnjama narod svede na preplašene ovčice koje će mu se same predati na čuvanje. Vuku šipkove pokazati, a tom narodu iskreno poželeti život, zdravlje i sabranost.

 4. Vojna i ojdesve says:

  Biche rata, danas ili sutra al biche ga. Sad smo u vremenu stvaranje mamonskog opshtestva, apokalipsa, armagedon, anti-hrist. Novi svetski poredak. Sad I kina su u dogovoru. Samo igre su. Maduro ide sa ovog sveta od snajpera. Zao mi je, Al ovo je realnost... Nato je rimsko carstvo.

 5. Kulak says:

  Madura podržava oko 51% stanovništva Venezuele,ali mu je veliki problem što su Ameri u zemlje koje okružuju Venezuelu na vlast instalirali svoje trabante (nedavno u Brazilu i već poodavno u Kolumbiji).Opstanak na vlasti mu je jako upitan.Aku su Rusi u Venezueli igrali samo na kartu opstanka Madura,to mi deluje naivno.

 6. Slobodanka says:

  Izgradnja zida prema Meksiku i eventualni rat protiv Venecuele da li su povezani? Ko zna otkad oni planiraju preuzimanje Venecuele i koje su sve varijante u igri. Američke sankcije prema Venecueli pojačavaju se od 2015 godine, a već 2-3 godine slušamo o potrebi izgradnje "meksičkog zida". Da je taj zid već izgrađen rat protiv Venecuele bi već počeo bez rizika da se mnoštvo izbeglica slije u SAD. U slučaju rata protiv Venecuele bilo bi posledica po ceo region. Tada bi milioni izbeglica pohrlili van zemlje i mnogi bi došli u SAD što je čak normalno jer u SAD od ranije postoji imigracija i iz Venecuele. ... Urugvaj i Meksiko su sazvali konferenciju o Venecueli za 7. februar u Montevideu (Urugvaj), na kojoj će učestvovati 10 država, saopštio je MIP Urugvaja. Ove dve države priznaju legitimitet predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u