ВЕСТ КОЈА ЈЕ ОДЈЕКНУЛА: С-400 остаје у Србији!

ВЕСТ КОЈА ЈЕ ОДЈЕКНУЛА: С-400 остаје у Србији!

2 новембра 2019

Руски ракетни системи који су допремљени у Србију поводом војне вежбе “Словенски штит 2019” и даље је тема број један у НАТО савезу, а како се сазнаје могли би у Београду да остану на дужи период.

Сазнања из извора блиских НАТО кажу, да нема ни трунке шансе да они остану заувек у Србији, као што су се многи, па чак и политичари понадали.– НАТО је повео истрагу како је ова опрема допремљена у Србију, и док се то не реши, неће дати зелено светло за повратак ракетних система С-400 и “Панцир” у Русију. Што никако не значи да ће ово наоружање остати Војсци Србије – открива извор.

Према његовим речима у НАТО знају да је неко у систему заказао, будући да је Србија окружена земљама које су чланице овог савеза и само покушавају да “кртицу истерају на сунце”.

Да није уопште искључено да НАТО спроводи интерну истрагу, сматра и војни аналитичар Владе Радуловић.

Чињеница је да су и “Панцир” и С-400 дошли ваздушним путем, с тим што је “Панцир” стигао у иљушину 76, а С-400 у антонову 124, те да су оба прелета била регистрована као транспортна. Преко које земље је авион ушао у Србију мање је битно, али је чињеница да се појавило питање у НАТО како се тако нешто уопште могло догодити, односно како је један такав систем могао да прелети ваздушни простор земаља чланица Алијансе – истиче Радуловић.

Додаје пак да је у питању било пребацивање технике због реализације војне вежбе, а такве вежбе редовно одржавају и све чланице НАТО. Због тога у свему не види ништа спорно.

С друге стране огласила се и Алијанса поводом заједничке вежбе и саопштила да су НАТО и Србија партнери и да они поштују право Србије да доноси суверене одлуке у вези са вежбама које се изводе на њеној територији.“То је ствар Србије и Русије”, стоји у одговору који је РСЕ добио од НАТО.

У тој вежби, како се подсећа, учествују и руски ракетни системи С-400 и “панцир с”.

У писаном одговору се истиче и да је Србија партнер НАТО са којим та Алијанса има “добре и продуктивне односе”. Подсећа се да је Србија учествовала у бројним НАТО вежбама, као и да је 2018. године била домаћин цивилне вежбе за помоћ у ванредним ситуацијама, током које је у Београду боравио и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.

“Србија је такође са НАТО радила на обуци ирачких војних лекара, помажући да се обезбеди стабилност на Блиском Истоку”, додаје се у одговору прес службе НАТО за РСЕ.

(Еспресо)

KOMENTARI7 коментара

 1. Borko says:

  Koje lupetanje S-400 već tri dana nije u Srbiji. Ostalo jenekoliko kamiona sa “Pancirom” i oni ako nisu u medju vremenu odleteli otićiće za dan ili dva.

 2. milorad2 says:

  pa šta mnni da radimo kad nato vodi istragu, nek ostane ovde dok oni istraže sve a ove slinave pretnje od palmera su samo pretnje i to bez pokrić i bez DOZVOLE, on nem prava da donosi zaključke i da daje izjave , sledi BRZ opoziv ovog "izaslanika" koji radi za "deep state" . Tramp je smo čekao da ptičica zinje.

 3. petrovgrad says:

  Šta se plaše NATO soldateri. Ja mislim da su to drvene rakete, kao one sa vojne parade kod žutog bate u PjonJangu.

 4. dijagnoza hrvat says:

  Doći će još S-400, nije ovo jedini ! I još nešto za naše "prijatelje" u okruženju-S-400 je samo odbrambeno oružje, iz njega ne mogu da se ispaljuju rakete :-)))

 5. Sreto says:

  Ne postoji vazdusni prostor NATO!! To su bajke za malu djecu. NATO nije i nikada nece biti drzava niti zamjeniti UN! Postoji samo vazdusni prostor NATO clanica, militantne organizacije pod kontrolom britanskih i americkih neonacista. Kao sto smo vidjeli u pogledu Turske te clanice ODLUCUJU SUVERENO o svemu, koji ce avioni letiti ili nece, i koje ce oruzje nabavljati, rusko ili drugo. NATO vazdusni prostor NE POSTOJI. Americki i britanski neonacisti ce pokusavati preko ovakve psiholoske propagande da stvore laznu realnost o nekakvom NATO vazdusnom prostoru, ali to je samo prica za degene.

  • Tomislav says:

   Da su naši pametni iskopirali bi sistem s400 i napravili srpsku verziju. Ako su još uvek u kod nas.

 6. теоретичар says:

  ма постоји, само га и Руси користе кад им затреба па није заживео. Зато НАТО гледа на тај простор ко на мртво теле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u