ВЕСТ КОЈА ЈЕ ОДЈЕКНУЛА! Шта то Турци траже на КОСОВУ? ШТА СЕ ДЕШАВА?

VEST KOJA JE ODJEKNULA! Šta to Turci traže na KOSOVU? ŠTA SE DEŠAVA?

23 aprila 2020

Novinari i snimatelji nekoliko srpskih medija sa centralnog Kosmeta i advokatica Jovana Filipović podneli su danas popode prijavu kosovskoj policiji protiv radnika Turske firme “Bindi” kompanije koja u Kuzminu čisto srpskom selu kod Kosova Polja iskopavaju bušotine na srpskim privatnim imanjima. Naime, prema rečima advokatice Jovane Filipović, incident je nastao kada je nekoliko novinarskih ekipa odnosno novinara i snimatelja krenulo na lice mesta da usnimi pomenute, kako ističe, neovlašćene radove, ali su radnici ove firme pokušali da ih spreče u tome.– Radnici koji su izvodili radove zahtevali su od snimatelja da obrišu snimke, ali su zbog njihovog odbijanja pozvali neke nadređene Turke po nacionalnosti koji su sa nama razgovarali na engleskom jeziku. I oni su zahtevali od snimatelja da uklone snimke zapretivši policijom, iako pri tom nisu imali ni jedan jedini identifikacioni dokument – objašnjava za „Novosti“ advokatica Filipović i dodaje da su predstavnici firme čije je sedište u Albaniji počeli da snimaju novinare i njihove automobile. Kako je u trenutku krenula do kuće da donese jakne novinarima i snimateljima jer im je bilo hladno, uočila je da simaju i njen auto, usled čega je reagovala i pozvala policiju.

– Pošto smo svi otišli u policijsku stanicu u Kosovu Polju, rekli su nam da nema elemenata krivičnog dela, mi smo insistirali da policija zabeleži događaj jer želimo da podnesemo prijavu za ometanje i sprečavanje novinara u poslu ali i provociranje, jer su turski predstavnci firme u jendom trenutku pokazali albanski dvoglavi orao-dodaje Jovana koja pojašnjava da je suština čitavog problema što radnici pomenute firme na srpski imanjima izvode neovlašćeno i bez ikakvih dokumenata i potvrda bušotine, jer prema raznim navodima traže, naftu, ugalj, zlato…Bušotine su po nekoliko metara i jako duboke a radnici izvode radove uglavnom preko noći što uznemirava meštane ovog srpskog sela nadomak Kosova polja koje na vrlo malom prostoru broji oko 120 domaćinstava.

KOMENTARI4 komentara

 1. Fric says:

  Krajnje je vreme da se vojno interveniše i povrati teritorija sa svetinjama.

 2. XXX says:

  Ja se samo pitam do kada Sbija misli da trpi sve ove cirkuse oko Kosova. Sad nam jos i turkesine prekopavaju srpska imanja. Jednom se mora staviti tacka i povuci linija. I po cenu rata. To sto Vucic bulazni da Srbija nece ratovati nema utemeljenja u realnosti. Da li iko misli da ce ovo sve stati sa Kosovom?

  • Nebeska Srbija says:

   Mi prvo moramo siptare sa vlasti da sklonimo a onda da odemo i s*ebemo turke dole..nije im dosta ocigledno!!maloumnici poremeceni..

 3. Sloba says:

  To su Vučićeva braća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *