ВЕСТ КОЈА ЈЕ ОДЈЕКНУЛА У АМЕРИЦИ: Бајден од „кинеских спонзора“ добио 180 милиона долара

VEST KOJA JE ODJEKNULA U AMERICI: Bajden od „kineskih sponzora“ dobio 180 miliona dolara

17 maja 2023

BAJDEN Pen centar, istraživački centar povezan sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom, primio je milione dolara donacija od kineskih donatora – izjavila je Kejtlin Saterlend, šef neprofitne organizacije Americans for Public Trust (Amerikanci za javno poverenje).

„Univerzitet Pensilvanije, domaćin Bajdenovog istraživačkog centra, primio je ogromnu količinu donacija iz Kine i Hong Konga kada je on započeo svoju predsedničku kampanju. Nakon preuzimanja dužnosti predsednika SAD – dobio je milione od donatora povezanih sa Kinezima i Komunističkom partijom Kine“, navela je Saterlend.Precizirala je da su od sredine 2018. do sredine 2022. godine – prema poverljivim dokumentima pronađenim u vašingtonskom trustu mozgova – donacije iz Kine dostigle najmanje 105 miliona dolara. Pored toga, skoro 75 miliona dolara stiglo je iz Kine i Hong Konga kada se Bajden kandidovao za predsednika.

Kako je preneo telekanal Fox News, među kineskim sponzorima su bile i kompanije i pojedinci povezani sa prošlim poslovima Hantera Bajdena, sina aktuelnog šefa Bele kuće.

Sredinom marta je list USA Today – pozvavši se na saopštenje Komiteta za nadzor i odgovornost Predstavničkog (donjeg) doma Kongresa SAD, objavio da su članovi Bajdenove porodice dobili 1,3 miliona dolara od Kineza. Preko energetske kompanije State Energy HK Limited koju kontroliše Rob Voker, saradnik porodice američkog lidera.

Kongresmeni su saznali da je novac prebačen početkom marta 2017, otprilike dva meseca nakon što je Bajden napustio mesto potpredsednika SAD.

Bela kuća je kritikovala tu izjavu, rekavši da informacije sadržane u njoj nisu tačne.

(Fakti)

BONUS VIDEO:

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Bajdo je bio komunjara od pocetka.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... 🖕 says:

   Tebi je ovo suvisli komentar ?!

 2. test01 says:

  Svi su oni korumpirani, i demoNkrati i republikanci, svi vole suske (setite se Pantica). Usput mala greska u tekstu, republikanci su cini mi se rekli da je B familija (9 clanova ukljucujuci unuku) dobili oko 13-15 miliona (ja mislim da je ta cifra mnogo veca, 1.3 miliona je teski sitnis mada to nasem narodu zvuci puno...).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *