ВЕСТ КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА АМЕРИКУ: Руски бомбардери слетели у Венецуелу!

VEST KOJA JE ŠOKIRALA AMERIKU: Ruski bombarderi sleteli u Venecuelu!

12 decembra 2018

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro – kojeg nastoji da sruši i sankcijama i organizovanjem unutrašnje pobune i Donald Tramp kojeg ruše njegovi – razgovarao je sa Vladimirom Putinom. U podmoskovskoj rezidenciji ruskog lidera.

I objavio: da će Rusi investirati šest milijardi dolara u naftni i rudarski sektor njegove zemlje.Precizirao je da je tokom dva dana posete Moskvi dobio garancije da će u naftni sektor Venecuele biti investirano više od pet milijardi dolara i da je dogovorio ugovore vredne više od milijardu dolara za eksploataciju ruda.

Precizirao je da će projekte realizovati venecuelansko-ruske kompanije i da će, pored ostalog, proizvodnja nafte u njegovoj zemlji biti povećana za mlion barela dnevno.

Ovo je za zvanični karakas izuzetno značajno je proizvodnja crnog zlata proteklih godina pala sa 3,2 miliona barela dnevno na 1,1 milion barela dnevno.

„Mi podržavamo vaše napore da postignete socijalni mir i uskladite odnosa s opozicijom. Naravno, osuđujemo sve akcije koje su očigledno terorističke, sve pokušaje menjanja situacije silom”, rekao je Putin na početku sastanka s Madurom.

Rusija koji je drugi kreditor Venecuele posle Kine već je dala finansijsku injekciju Venecueli reprogramiranjem dela dugova Karakasa Moskvi u novembru.

Venecuela je zainteresovana za modernizaciju svojih kopnenih i drugih sistema naoružanja dobijenih iz Rusije – izjavio je Madurov ministar odbrane Vladimir Padrino Lopes.

Posle susreta sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom, priznao je da je bilo reči o „pitanjima pokrenutim tokom susreta predsednika madura i Putina“.

Lopes je otkrio da se u Venecueli već nalaze ruski piloti koji ključnim ljudima u avijaciji venecuele prenose „iskustva iz Sirije“.

KOMENTARI7 komentara

 1. milos says:

  Ruski

 2. Vesko says:

  SAD imperijalisti gube tlo pod nogama, to postaje jasno svakim danom i sve ove eskalacije koje zapocinju su ocajnicki pokusaji da uspore svoj pad koji je nezaustavljiv i nemilosrdan. Venecuela je dvoriste SAD, ne mozda kao Ukrajina Rusiji ali Venecuela je veoma blizu SAD a sto je najgore po SAD Ruski uticaj iz Venacuele ce se brzo prosiriti po Juznoj Americi kada svi vide da uz pomoc Rusije i Kine mogu uspostaviti stabilnost i prosperitet za svoje drzave i narode. Naravno zauzvrat ce morati malo da se odreknu svoje suverenosti u bezbjednosnim pitanjima ali to ce biti cijena vrijedna placananja za njih. SAD je vjerujem sokiran razvojem dogadaja, jer su toliko potcijenili svoje protivnike da im se sve njihove agresivne imperijalisticke i naciosidne akcije i ratovi po svijetu sada vracaju nazad kao bumerang. Svijet se umorio od njih i njihovog siledzijstva i trazi sve nacine OUT.

 3. Ja, Mirka says:

  Kako "sleteli američki bombarderi u Venecuelu"? Valjda RUSKI???

 4. Milica says:

  Ispravite naslov teksta, drugi deo! ... : Ruski bombarderi su sletelu u Venecuelu! Nisu američki. "Dva ruska strateška bombardera Tu-160, teški transportni vojni avion An-124 i mlaznjak Il-62 izveli su let od Rusije do Venecuele, sletevši na međunarodni aerodrom „Simon Bolivar“ u Karakasu, dana 10.12.2018 godine. Na slici je čini mi se baš TU-160, a sigurno je da je na avionu zvezda i to crvena.

 5. Kulak says:

  Tačan naslov bi bio:Ruski bombarderi sleteli u Venezuelu.I to bombarderi koji mogu tući i nuklearnim oružjem.

 6. Milica says:

  U ovoj vesti "Čim polete ruski bombarderi, Amerika se zabrine za standard ruskih građana (video)" postoji i video snimak. Praksa letova Tu-160 u Venecuelu prekinuta je 2008. godine i upravo sada je obnovljena. Vidi se kako avioni sleću u Karakas i kako ih pozdravljaju u Venecueli. Uz stalne američke pretnje toj zemlji, pa još zbog promena u susednom Brazilu, predstojeće vojne vežbe sa Rusijom i celokupna dogovrena saradnja sa Rusijom sigurno im puno znači.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *