Вежбе за раван стомак

Вежбе за раван стомак

18 децембра 2017

УКОЛИКО желите да изравнате и затегнете стомак осим редовних кардиотренинга морате да радите трбушњаке три до пет пута недељно. Јер, вежбе за затезање стомака су пре свега намењене онима који немају много сала на стомаку и којима је потребна само дефиниција мишића. У случају да имате мало више сала трчање ће морати да постане неопходан део тренинга. Уз џогинг мора да се ограничи и унос калорија.

КОЛЕНА У СТРАНУ

Лезите на леђа, савијте ноге, спојите колена и савијте их под углом од 90 степени. Руке опружите поред тела. Из овог положаја, спуштајте савијена колена најпре на једну, а затим и на другу страну, што је могуће више ка подлози. Трудите се да рамена и леђа буду све време вежбе приљубљена за подлогу. Поновите вежбу 10 пута са обе стране.

РУКА-СТОПАЛО

Лезите на подлогу са савијеним ногама, благо раширеним. Руке укрстите на потиљку. Удахните и затегните мишиће стомака. На издисај подижите рамена од подлоге, поглед усмерите ка коленима. Затим, прстима леве руке дотакните десно стопало, па наизменично десном руком дотакните лево стопало. Вратите се у почетни положај, па вежбу понављајте наизменично 16 пута.

БОЧНИ ТРБУШЊАЦИ

Лезите на леђа, десну руку поставите поред тела, леву иза главе, на потиљку. Леву ногу савијте у колену и ослоните се на подлогу, а десну ногу, у пределу чланка, ослоните на леву. Удахните и затегните мишиће стомака. На издисај, приближавајте лево раме десном колену, поглед нека буде усмерен ка колену десне ноге. Удахните, и вратите се у почетни положај. Поновите вежбу осам пута, па промените страну.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u