ВИКИЛИКС ОТККРИО: „Катар понудио Клинтону милион долара на поклон!“

VIKILIKS OTKKRIO: „Katar ponudio Klintonu milion dolara na poklon!“

18 oktobra 2016

wikileaks 4565

Portal Vikiliks objavio je prepisku saradnika Fondacije Bila Klintona iz koje se vidi da su vlasti Katara predlagale da bivšem američkom predsedniku poklone milion dolara. To bi mogao da bude „samo vrh ledenog brega“, saopštava u subotu televizijski kanal „Foks njuz“.

„Predstavnika Katara bi voleo da se na u Njujorku pet minuta vidi sa VDŽJ (abrevijatura punog imena Vilijama Džefersona Klintona) kako bi mu poklonio ček od milion dolara koji je Katar obećao za rođendan VDŽJ 2011. godine“, navedeno je u prepisci direktora Odeljenja za inostrane veze Klitonove fondacije Ami Desaji.

Prema navodima Vikiliksa, pismo je datirano na 2012. godinu i bilo je upućeno visokom saradniku Fondacije i ključnim pomoćnicima.

Da li bi takva otkrića mogla da budu „vrh ledenog brega“, zapitala se u subotu voditeljka informativne emisije „Foks njuza“.

„Tako zaista stoje stvari, ukoliko se priliv elektronske prepiske nastavi, biće sve više sličnih problematičnih pisama i nivo napetosti će porasti. Najveća pitanja kritičara povodom Fondacije Klinton su potvrđena, ljudi nisu ništa preuveličavali kada su govorili da su tamo trgovali uslugama“, rekao je Piter Švejzer, autor knjige „Gotovina Klintonovih“, u kojoj je pokrenuo pitanje o finansijskoj pomoći iz inostranstva Bilu Klintonu, kao i bivšoj državnoj sekretarki i kandidatkinji za predsednicu SAD Hilari Klinton.

Prema njegovim podacima, Vikiliks je za sada objavio samo 20 odsto prepiske, a to znači da će „najbolje ostaviti za kraj“.

Švejzer je naveo da postoji „ogromna razlika“ između internih dokumenata o prenošenju novaca u Fondaciju Klinton i javnih informacija o sumi novca koju je Fondacija dobila.

Kako navodi filadelfijski informativni portal „Fili“, na sajtu Fondacije Katar ta organizacija se ubraja među donatore, bez navedenih datuma kada su dati prilozi. Predstavnik Fondacije Klinton odbio je da potvrdi da je dobijen prilog od Katara.

Republikanac Donald Tramp, kandidat za predsednika SAD, u avgustu je izjavio da je Fondacija Klinton „najkorumpiranija organizacija u istoriji politike“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *