ВИКИЛИКС ОТКРИВА америчку заверу! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ УХАПШЕН АСАНЖ (ВИДЕО)

VIKILIKS OTKRIVA američku zaveru! EVO ZBOG ČEGA JE UHAPŠEN ASANŽ (VIDEO)

11 aprila 2019

Osnivač „Vikiliksa“ Džulijan Asanž uhapšen je danas u ambasadi Ekvadora u Londonu, saopštila je britanska policija.

„Vikiliks“ je saopštio da Asanž nije „izašao iz ambasade“, već da je ambasador Ekvadora pozvao u zgradu policiju da ga uhapsi.Kompanija je optužila Ekvador da je nezakonito ukinuo politički azil Asanžu u suprotnosti sa međunarodnim pravom, što je dovelo do njegovog hapšenja.

U zvaničnom saopštenju policije se navodi da je Asanž uhapšen „jer se nije predao sudu“ i odveden je u centralnu policijsku stanicu Londona, gde će ostati do odlaska na sud.

BRITANSKA POLICIJA POTVRDILA: Asanž uhapšen po američkom zahtevu

Britanska policija potvrdila da je Asanž uhapšen u vezi sa nalogom za ekstradiciju koji je dobijen od američkih vlasti.

Asanž (47) je uhapšen danas u ambasadi Ekvadora u Londonu, pošto mu je Vlada te zemlje ukinula azil.

„Džulijan Asanž, 47, takođe je uhapšen 11. aprila u ime vlasti Sjedinjenih Američkih Država po dolasku u policijsku stanicu u centru Londona, u skladu sa naređenjem o ekstradiciji prema članu 73. Zakona o ekstradiciji“, ističe se u novom saopštenju policije.

​Skotland Jard je u četvrtak saopštio da je Asanž uhapšen u ambasadi Ekvadora nakon odbijanja te zemlje da mu odobri azil. On se sada nalazi u policijskoj stanici u Londonu i uskoro će se pojaviti pred prekršajnim sudom u Vestminsteru.

​Skotland Jard je u četvrtak saopštio da je Asanž uhapšen u ambasadi Ekvadora nakon odbijanja te zemlje da mu odobri azil. On se sada nalazi u policijskoj stanici u Londonu i uskoro će se pojaviti pred prekršajnim sudom u Vestminsteru.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

  1. Vesko says:

    Morace da GA OSLOBODE!! Uhapsilu su ga NELEGALNO, na tudoj teritoriju na kojoj sudski nalozi za hapsenje NE VRIJEDE!!

  2. samostalan says:

    Izblamirao je politicare svih zemalja, ali izraelske lidere je postedeo. Ocito je da i on ima putera na glavi, cionistickog.

  3. milorad2 says:

    žalostan dan za medjunarodno pravo, i za pravo i pravdu uopšte, mislim da g.kafka nije mogao ni pomisliti na mogućnost da njegov intelektualni ogled jednog dana postane STVARNOST, ovo hapšenje je kraj, logike, zakonitosti i slobode pre svega, za bilo koga na ovoj planeti.Treba se naoružati maija poznaje samo jedan jezik, jezik sačmare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *