ВИКТОР ОРБАН ДОЧЕКАО СВОЈИХ ПЕТ МИНУТА

VIKTOR ORBAN DOČEKAO SVOJIH PET MINUTA

3 novembra 2021

MAĐARSKI premijer Viktor Orban u pismu predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen ponovio je danas poziv Briselu da nadoknadi njegovoj zemlji troškove zaštite granice Evropske Unije.U pismu objavljenom na zvaničnom sajtu vlade, Orban tvrdi da su do sada mere zaštite granice Mađarske postale „uzor” u celoj Evropi, prenosi MTI.

– Nova migraciona kriza se odvija na pragu Evropske unije. Kao što znate, hibridne upotrebe migracija koje potiču iz Belorusije, kao i katastrofalna evakuacija snaga bezbednosti iz Avganistana mogu potencijalno dovesti do još teže krize od one kojoj smo bili svedoci 2015. godine – napisao je mađarski premijer.

Viktor Orban je rekao da veruje da je jedini razlog trenutne „krhke stabilnosti“ EU činjenica da Mađarska, zajedno sa drugim državama članicama, uspešno štiti spoljne granice Unije.

– Samo je Mađarska do sada potrošila preko 1,64 milijarde iz nacionalnog budžeta za zaštitu granica – napisao je Orban.

On je napomenuo da je Mađarska bila među prvim zemljama koje su izgradile fizičku graničnu ogradu, što se pokazalo tokom proteklih godina da može da zaštiti bezbednost građana i Unije u celini.

KOMENTARI3 komentara

 1. Gagi says:

  Koliko je ta Evropa duzna Srbima jer smo od Kosovskog boja tu granici cuvali svojim zivotima. Tada nije postojala zica koja je danas relativno jeftina.

  • Laslo says:

   Znamo kako se Evropa odužuje svojim zaštitnicima.Srbi su školski primer. Prema tome, čuvajte se Madjari.

 2. Si Ju Leter Aligeder says:

  Neki ulažu lovu da pomognu migrantima, a neki da se zaštite od njih. Ko je u pravu? Ovi drugi naravno, jer migranti treba da odu kod onih koji su izazvali njihove migracije i osmislili pad evrope radi svog boljitka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *