ВИКТОР ОРБАН УДАРИО НА СОРОША! Забрањује и протерује његове организације!?

VIKTOR ORBAN UDARIO NA SOROŠA! Zabranjuje i proteruje njegove organizacije!?

11 januara 2017

Viktor-Orban-und-George-Soros

Sve organizacije civilnog društva koje finansira Džordž Soroš treba da budu „zbrisane“ iz Mađarske, kaže potpredsednik vladajuće partije Fides Silard Nemet.

Mađarski premijer Viktor Orban ranije je rekao da nevladine organizacije dobijaju novac iz inostranstva kako bi „organizovali priliv izbeglica i podstakli migraciju“.

Nemet je na konferenciji za novinare rekao da Soroš „gura veliki svetski kapital i s tim u vezi političku korektnost u Mađarsku“ a da se nevladine organizacije koje finansira mešaju u politiku, preneo je sajt HirTV.

– Ove organizacije moraju da budu potisnute svim raspoloživim sredstvima i ja mislim da moraju da budu zbrisane. Mislim da su međunarodni uslovi sada pravi za to pošto je izabran novi predsednik SAD – rekao je Nemet.

Portparol mađarske vlade Zoltan Kovač ukazao je da je vlade izneo premijer Orban u intervjuu objavljenom na sajtu 888.hu u decembru kada je rekao da će Soroš biti „istisnut“ iz svake evropske zemlje i da će nevladine organizacije biti pod lupom kako bi se videlo čije interese predstavljaju.

Iz grupe za ljudska prava TASZ, jedne od NVO koje finansira Soroš, kažu da ne znaju šta vlada planira u vezi sa organizacijama civilnog sektora, ali da „ih ne plaše poslednji komentari“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Trifun says:

  21 Januara odmah krenuti u stavljanje svih NVO koje se bave politikom van zakona! Ne cekati da Soros poveca uloge u rusenju post-globalistickog sistema koji tek treba da se povrati od stete koju su nam naneli ti zlikovci.

 2. opet ja says:

  Viktore care!!! Mislim da i Tramp planira nešto slično, dobro poznajući za koga i protiv koga je Soroš. http://www.whatdoesitmean.com/index2202.htm

 3. Aleksandra says:

  Bravo madjari to isto treba da uradi i Srbija

 4. Dusan says:

  pa di ce sad ovi nasi da idu po pare auuuuu Orbane sta ucini od demokratskih vaznih cinilaca. Kako li ce sada da se naplacuju :D pa jel ti znas da su bolesne i Sonja Biserko i Natasa Kandic i JElena i Sonja Liht, Velja Ilic i ostali sateliti koji su isli po pare u Budimpestu. Auuuu Jadni ljudi...

 5. SRDJA says:

  TO TREBAJU DA URADE SVE ZEMLJE SVETA, NEKA TAJ VAMPIR VEC JEDNOM POVUCE SVOJ KRVAV NOVAC I PUSTI DA SVET NORMALNO ŽIVI BEZ SVIH SLICNIH

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *