ВИКТОРИЈА НУЛАНД: Морамо имати некога ко ће одбранити САД од Русије и Путина

VIKTORIJA NULAND: Moramo imati nekoga ko će odbraniti SAD od Rusije i Putina

2 maja 2019

BIVŠA pomoćnica državnog sekretara Sjedinjenih Država Viktorija Nuland ponovo `jaše`. Samo joj metla fali.

Nastupila je na slušanju u komitetu Predstavničkog doma za spoljnopolitičke poslove na temu „Suprotstavljanje Rusiji koja jača“.Mada bez metle, predložila je da Sjedinjene Države uvedu funciju „sajber-cara“. Sa obavezom i ovlašćenjima da Amerikance „zaštiti od pretnji sa strane Rusije“.

Dodatno je objasnila: „Treba nam u Beloj kući koji bi koordinirao nacionalnu i spoljnu politiku u sferi sajber-bezbednosti“.

Istupila je i sa inicijativom da SAD sa istim ciljem  formiraju obaveštajni centar čiji bi zadatak bio da „otkriva, likvidira i osujećuje kampanje digitalnog manipulisanja i uticanja na (američke) izborne procese“.

Nuland je iskoristila priliku i da pozove da se pojača „pritisak na Rusiju u vojnoj sferi koja se sve više oslanja na nuklearno i hipersonično naoružanje“:

„Za slučaj da dođe do novih neprijateljskih dejstava sa strane Rusije – Vašington mora imati gotov plan novih bolnih sankcija. Ne smemo čekati da ona nešto učini pa tek onda raspravljati kakve bi to moglo da ima posledice“.

Naglasila je da SAD treba da dalje jačaju svoj protivraketni štit u Evropi i intenziviraju manevre na Baltičkom i Crnom moru.

Posebno je upozorila: „Nama za pariranje Rusiji nedostaju liderstvo, jedinstvo i postojanost. To izaziva razjedinjenost i među našim saveznicima“.

Nuland je u ovom okviru rekla da sa Moskvom istovremeno treba imati „ozbiljan dijalog na duže staze“:

„Rusiju ne treba smatrati zakletim neprijateljem, ali moramo proveriti – koliko je Putin istinski zainteresovan za poboljšavanje odnosa. Moguće je da se moramo spremati za dugu igru koja će nadživeti Putina.“

Na kraju  nije odolela samoj sebi, izgovorivši i ovo:

„Moramo direktno razgovarati sa građanima Rusije koji su već umorni od toga što se njihova vlast bavi Ukrajinom, Sirijom i novim naoružanjem“.

KOMENTARI14 komentara

 1. Trn says:

  A tvoj narod je umoran od takvih kao što si ti! U stvari, tvoj narod i ne zna šta ti pričaš. I zaista je opravdan tvoj strah od Rusije i Putina: Rusi su u Kanadi - na granici s tvojom zemljom, oni su u Meksiku - na granici s tvojom zemljom, Putin je ovih dana viđen u Torontu, u Vankuveru, u Vinipegu (tu ima i svog vuka), u Tihuani, u Montereju... Pa dokle ćete da plašite svoj narod sa Rusima i komunizmom!? Kako se ne umorite? A toliko beskućnika, toliko gladnih, obespravljenih Crnaca, toliko ubijanja i po svetu i po tvojoj zemlji od vašeg oružja... Ni "d" od demokratije kod vas nema. Samo strah, tama, laž, sila i zločini!

 2. mrak says:

  Ova buljava dupeglavka jos ziva!?

 3. petrovgrad says:

  Evo Ja predlazem Šiptare da odbarne Ameriku od Eusije, ako ne mogu samo tu da pripomognu milogorci

 4. Rafmanjinov says:

  Da li ovi amerikamci imaju,bar jednog normalnog politicara,pa ko se bavi Ukrajinom i Sirijom,nego usa,ova krmaca je delila sendvice i podrzava nemire u Ukrajini,pitam se kad ce kraj ovim ludacima iz usa,normalan svet ne moze da zivi od njih,samo idu po svetu i izazivaju ratove,i pljackaju,da bi preziveli,daj Boze da uskoro nestanete.

 5. Budi Bog s nama says:

  Za sada je Putin bio dosta milostiv prema SAD, tako da je sam Putin za sada najbolja odbrana SAD od Rusije. Takođe Putin je za sada i najbolji jemac mira u čitavom svetu, drug Si i mnoge normalne zemlje će mu se rado pridružiti, a ova gospođa krava prima malo novca za svoje velike laži.

 6. ostrogorski says:

  Koja karikatura žene, mili Bože! Ne bih je gledao u krevetu ni za pun džak svinjskih rogova.

 7. samostalan says:

  Evo, imamo Vas, Gospodjo, jevrejsku laprdajku.

  • Ma šta mi reče says:

   Ovoj pomoći nema, jer je bolest u poodmaklij fazi.

   • Velika Metla says:

    Nije bolest sve što boli! A ova ti je za to najbolji primer!

 8. samostalan says:

  Nuland je nova Madlen Olbrajt. I iz istog je plemena, jevrejskog.

 9. Velika Metla says:

  Odvratna debela kravetina! Izvinite krave! Fuuuuuuuuuuuj.......!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *