ВИЛИЈАМ ВОКЕР ДОБИЈА „ШУТ КАРТУ”: Албанци отписују зликовца који је режирао аферу „Рачак”

VILIJAM VOKER DOBIJA „ŠUT KARTU”: Albanci otpisuju zlikovca koji je režirao aferu „Račak”

18 decembra 2020

Bivši šef misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker izjavio je da ugovor njegove Fondacije „Voker“ s prištinskim vlastima još nije produžen.

Voker je u četvrtak rekao i da ga je vršilac dužnosti predsednika Vjosa Osmani u telefonskom razgovoru obavestila o tome.– Razgovarali smo pre nekoliko dana… Ugovor zvanično nije produžen. Razgovarali smo o mnogim stvarima, detaljnije sam objasnio zbog čega je fondacija osnovana i šta zapravo pokušavam da učinim za Kosovo već 20 godina – i za sve Albance, i na Kosovu i u Albaniji i u dijaspori – rekao je Voker, a preneo portal Kosovo onlajn pozivajući se na Gazetu Ekspres.

Vrednost ugovora koji je Fondacija „Voker“ potpisala s ,,predsedništvom“ u vreme Hašima Tacija, koji je podneo ostavku pošto je optužen pred Specijalnim većima za zločine bivše OVK, navodno iznosi 7.000 evra mesečno.

Fondacija „Voker“, koju su osnovali Voker i Hasan Šalja 2017. godine, potpisala je, kako javili prištinski mediji, „debeo ugovor“ sa Tačijem o pružanju saveta, koji će važiti pet meseci.

Ukupno je 35.000 evra koštao ugovor za savete izmedu Fondacija i predsedništva privremenih prištinskih institucija, prenelo je Kosovo onlajn.

Vilijam Voker je bio šef Misije OEBS-a 1999. na Kosovu i njegov je izveštaj o navodnom zločinu srpskih snaga nad civilima u selu Račak bio povod za pojačan pritisak Zapada na Beograd i uvod u neuspele pregovore u Rambujeu i potom u agresiju NATO-a na tadašnju SR Jugoslaviju.

KOMENTARI2 komentara

  1. radmila says:

    I ja bih ga otpisala ali malo drugacije.

  2. rajna says:

    cudi me da ovaj nije uhvacen i sudjen..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *