ВИЛИЈАМ ВОКЕР ДОБИЈА „ШУТ КАРТУ”: Албанци отписују зликовца који је режирао аферу „Рачак”

ВИЛИЈАМ ВОКЕР ДОБИЈА „ШУТ КАРТУ”: Албанци отписују зликовца који је режирао аферу „Рачак”

18 децембра 2020

Бивши шеф мисије ОЕБС-а на Косову Вилијам Вокер изјавио је да уговор његове Фондације „Вокер“ с приштинским властима још није продужен.

Вокер је у четвртак рекао и да га је вршилац дужности председника Вјоса Османи у телефонском разговору обавестила о томе.– Разговарали смо пре неколико дана… Уговор званично није продужен. Разговарали смо о многим стварима, детаљније сам објаснио због чега је фондација основана и шта заправо покушавам да учиним за Косово већ 20 година – и за све Албанце, и на Косову и у Албанији и у дијаспори – рекао је Вокер, а пренео портал Косово онлајн позивајући се на Газету Експрес.

Вредност уговора који је Фондација „Вокер“ потписала с ,,председништвом“ у време Хашима Тација, који је поднео оставку пошто је оптужен пред Специјалним већима за злочине бивше ОВК, наводно износи 7.000 евра месечно.

Фондација „Вокер“, коју су основали Вокер и Хасан Шаља 2017. године, потписала је, како јавили приштински медији, „дебео уговор“ са Тачијем о пружању савета, који ће важити пет месеци.

Укупно је 35.000 евра коштао уговор за савете измеду Фондација и председништва привремених приштинских институција, пренело је Косово онлајн.

Вилијам Вокер је био шеф Мисије ОЕБС-а 1999. на Косову и његов је извештај о наводном злочину српских снага над цивилима у селу Рачак био повод за појачан притисак Запада на Београд и увод у неуспеле преговоре у Рамбујеу и потом у агресију НАТО-а на тадашњу СР Југославију.

KOMENTARI2 коментара

  1. rajna says:

    cudi me da ovaj nije uhvacen i sudjen..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u