ВИОЛИНА ЗВЕЗДАНОГ ТОНА: Керолајн Кембел први пут у Београду

VIOLINA ZVEZDANOG TONA: Kerolajn Kembel prvi put u Beogradu

28 marta 2018

AMERIČKA violinistkinja svetske reputacije Kerolajn Kembel prvi put će posetiti našu zemlju i 29. marta u 19 časova održati koncert na univerzitetu Megatrend. Poznata umetnica u Beograd stiže na poziv profesora Miće Jovanovića, rektora ovog univerziteta, koji će joj pre koncerta uručiti počasni doktorat.

Kembelova svira violinu od svoje treće godine i poznata je po jedinstvenom stilu i dinamičnosti. Nastupala je u prestižnim dvoranama širom sveta (u Karnegi holu, Kenedi centru, Sidnejskoj operi…). Mada je imala klasično obrazovanje, rado eksperimentiše sa žanrovima, pa se na njenom repertoaru nalaze džez, rok i pop melodije. Često nastupa sa uglednim filharmoničarima i orkestrima klasične muzike, dok je istovremeno poznata i kao “violinistkinja za zvezde”. Mnogi popularni muzičari sa njom su snimali duete, poput Ališe Kiz, Karlosa Santane, Majkla Bublea, Roda Stjuarta, pa čak i legendarnog “bitlsa”, Pola Makartnija.

– Imala sam sreće u karijeri da mi ponude najrazličitije muzičke avanture i da upoznam neverovatne muzičare. Tako sam jedne nedelje delila scenu sa Stingom u Gruziji, a sledeće svirala sa Stivijem Vonderom u Kongresnoj biblioteci – izjavila je 38-godišnja Kerolajn Kembel u jednom intervjuu.

Osim nastupa sa poznatima, Kerolajn je snimala saundtrekove za hit filmove “Igre gladi”, “Frouzen”, “Mračna kula”… Poslednjih godina lepa Amerikanka redovno prati Andreu Bočelija na svetskoj turneji, a istovremeno nastupa i sa čuvenim džez trubačem Krisom Botijem.

Kembelova je objavila i dva albuma, 2011. i 2013. godine.

NASTUP ZA MIŠEL OBAMU

Osim javnih nastupa, Kembelova često svira na ekskluzivnim privatnim zabavama, pa je tako pre dolaska u Beograd nastupala na večeri koja je organizovana u čast Mišel Obame, nekadašnje prve dame Amerike. Posle koncerta na univerzitetu Megatrend u maju je očekuje turneja sa Krisom Botijem, a tokom leta sa Andreom Bočelijem.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *