ВИШЕ НЕМА ДИЛЕМЕ – ОВО ЈЕ ПРАВИ задатак Ане Брнабић

VIŠE NEMA DILEME – OVO JE PRAVI zadatak Ane Brnabić

4 jula 2017

Pokret Dveri reagovao je danas povodom izjave premijerke Ane Brnabić da će se Srbija, ako bude primorana da bira između članstva u EU i Rusije, izabrati EU, navodeći da se građani Srbije nisu nikada na referendumu izjasnili da li žele pridruženje ili ne.

U saopštenju tog pokreta se navodi da je jedna od najvećih evropskih vrednosti poštovanje volje naroda, te da ne vide kako „nametanje ovako važne odluke predstavlja dalju demokratizaciju društva“.

Ocenjujući da je premijerki „jasno da Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju“, oni kažu da njen zadatak i nije da Srbiju uvede u EU već da je odvoji od uticaja Rusije kako bi Brisel neometano nastavio sa „kolonijalnom upravom u Srbiji“.

Dveri kritikuju i najavu otpuštanja radnika, navodeći da je reforma javnog sektora neophodna, ali kažu da to ne treba raditi po cenu otpuštanja i daljeg porasta broja nezaposlenih.

KOMENTARI3 komentara

  1. DUSKO says:

    NISTA BEZ REFERNDUMA, DOSTA JE BILO VASIH TAJNIH I PROTIVUSTAVNIH ODLUKA !!! SRPSKI NAROD CE ODLUCITI, DOSTA MU JE SVEGA I MUKA MU JE OD OVOG ZIVOTA PUNOG LAZI I OBECANJA !!!

  2. goran says:

    Samo referendum, sve drugo je diktatura.

  3. Rastko Vuković says:

    Odvajanjem Srbije od ruskog uticaja, zapad će uspešnije raditi sa cepanjem Srbije. Oni neće samo pomagati odvajanje regija (Sandžak, Niš, Šumadija, Beograd, Vojvodina), nego će dalje podsticati i njihovo međusobno zavađanje. Nasuprot tome, aktivna odbrana putem otpora zapadu je najbolja šansa Srbije da traje. Pa i sva politika zapada, koja je ikada dovodila do njihovih uspeha, bila je aktivna politika ,,nagnuti se napred'' (čak i kada druga strana ne pravi probleme, praviti ih - H. K.).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *