„ВИШЕ ОД 10 ДРЖАВА СПРЕМНО ДА ПОВУЧЕ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА“

„VIŠE OD 10 DRŽAVA SPREMNO DA POVUČE PRIZNANJE KOSOVA“

27 oktobra 2021

Mnogo više od deset država je spremno da preispita svoje odluke o Kosovu i Metohiji, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.„Za nama je godina u kojoj je Srbija, kao mala ali ponosna zemlja, rešena da ljubomorno čuva svoju političku samostalnost i vojnu neutralnost, bila prinuđena da se za svoje interese bori u jednom složenom i problemima bremenitom političkom okruženju“, istakao je Selaković za Novosti.

Podsetimo, Vašingtonskim sporazumom potpisanim u septembru 2020. godine se tzv. Kosovo obavezalo da na 12 meseci obustavi svoja nastojanja da se pridruži međunarodnim organizacijama, a Srbija da obustavi svoju kampanju među državama o povlačenju njihovog priznanja nezavisnosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je ranije da ukoliko bilo ko donese odluku o priznanju Kosova kao nezavisnog, istog trenutka Srbija će krenuti u kampanju povlačenja priznanja.

Kako su mediji pisali ranije, desetak država je spremno da povuče svoje odluke o priznanju Kosova ukoliko Priština krene u proces ponovnog priznavanja.

Reč je o vrlo čvrstim garancijama koje su ove zemlje dale Beogradu. Iako se zvanično ne govori o kojim državama je reč, pre svega zbog pritiska kojem bi bile izložene zbog ove odluke od SAD, pretpostavlja se da je reč o zemljama iz Afrike i Azije.

Sigurno je da se Prištini ovaj scenario neće svideti, ali je gotovo izvesno i da će novih povlačenja priznanja za koji mesec sigurno biti.

KOMENTARI6 komentara

 1. Nikola says:

  Pa nije li posle tog sporazuma Izrael priznao tzv. Kosovo, a mi ni da pisnemo.

 2. Rajko says:

  Javite nam kad povuku

 3. Gagi says:

  Jesu li to ovi nesvrstani sto su bili. Dok to ne povuku ove zemlje iz Evrope koje nam kroz celu istoriju vedre i oblace, nista od toga. Neka se deca uce i igraju diplomatije, mozda jednog lepog dana naprave neki dobar rezultat. Dotle, pustite nas vasih grandioznih rezultata, Kosovo je ono sto jeste a bice i sa ovim otpriznavanjima. Samo nam uludo trosite vreme zbog vasih narcisoidnih guzica, za to vreme Kosovo dobija jedan po jedan element drzavnosti.

 4. Gagi says:

  Mi smo stvarno zemlja cuda, kadrovski odabir je fantastican i neshvatljiv. Otporasi i dos-ovce su u svim najvaznijim drzavnim strukturama, tek svrseni visokoskolci. Pogledajmo ove politicke ajkule u drugim drzavama, tu nikakve improvizacije nema. Da li je moguce da su Prof. na fakultetima nesposobni za tako odgovorne i vazne funkcije, da mi nemamo ozbiljnije i savesnije kadrove u ovoj drzavi. Ili smo dobili nedvosmisleni nalog kuda mora da ide "nasa" politika pa uopste nije vazno ko je kakav kadar, samo je bitno da se nesto radi i otaljava posao. Povremeno je potrebno da se zadovolji narodni ego da smo mi i dalje nasi i da cvrsto drzimo konce u svojim rukama. To se radi drugim metodama i raznim nacionalnim hvalisanjima.

 5. Pendrek says:

  Ajde sto ne povucu? Odgovara taj status quo uzurpatoru AV.

 6. Beli Orao says:

  Pričam ti priču gdje govedo riče ………..!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *