„ВИШЕ ОД 10 ДРЖАВА СПРЕМНО ДА ПОВУЧЕ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА“

„ВИШЕ ОД 10 ДРЖАВА СПРЕМНО ДА ПОВУЧЕ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА“

27 октобра 2021

Много више од десет држава је спремно да преиспита своје одлуке о Kосову и Метохији, рекао је министар спољних послова Србије Никола Селаковић.„За нама је година у којој је Србија, као мала али поносна земља, решена да љубоморно чува своју политичку самосталност и војну неутралност, била принуђена да се за своје интересе бори у једном сложеном и проблемима бременитом политичком окружењу“, истакао је Селаковић за Новости.

Подсетимо, Вашингтонским споразумом потписаним у септембру 2020. године се тзв. Kосово обавезало да на 12 месеци обустави своја настојања да се придружи међународним организацијама, а Србија да обустави своју кампању међу државама о повлачењу њиховог признања независности.

Председник Србије Александар Вучић поручио је раније да уколико било ко донесе одлуку о признању Kосова као независног, истог тренутка Србија ће кренути у кампању повлачења признања.

Kако су медији писали раније, десетак држава је спремно да повуче своје одлуке о признању Kосова уколико Приштина крене у процес поновног признавања.

Реч је о врло чврстим гаранцијама које су ове земље дале Београду. Иако се званично не говори о којим државама је реч, пре свега због притиска којем би биле изложене због ове одлуке од САД, претпоставља се да је реч о земљама из Африке и Азије.

Сигурно је да се Приштини овај сценарио неће свидети, али је готово извесно и да ће нових повлачења признања за који месец сигурно бити.

KOMENTARI6 коментара

 1. Nikola says:

  Pa nije li posle tog sporazuma Izrael priznao tzv. Kosovo, a mi ni da pisnemo.

 2. Рајко says:

  Јавите нам кад повуку

 3. Gagi says:

  Jesu li to ovi nesvrstani sto su bili. Dok to ne povuku ove zemlje iz Evrope koje nam kroz celu istoriju vedre i oblace, nista od toga. Neka se deca uce i igraju diplomatije, mozda jednog lepog dana naprave neki dobar rezultat. Dotle, pustite nas vasih grandioznih rezultata, Kosovo je ono sto jeste a bice i sa ovim otpriznavanjima. Samo nam uludo trosite vreme zbog vasih narcisoidnih guzica, za to vreme Kosovo dobija jedan po jedan element drzavnosti.

 4. Gagi says:

  Mi smo stvarno zemlja cuda, kadrovski odabir je fantastican i neshvatljiv. Otporasi i dos-ovce su u svim najvaznijim drzavnim strukturama, tek svrseni visokoskolci. Pogledajmo ove politicke ajkule u drugim drzavama, tu nikakve improvizacije nema. Da li je moguce da su Prof. na fakultetima nesposobni za tako odgovorne i vazne funkcije, da mi nemamo ozbiljnije i savesnije kadrove u ovoj drzavi. Ili smo dobili nedvosmisleni nalog kuda mora da ide "nasa" politika pa uopste nije vazno ko je kakav kadar, samo je bitno da se nesto radi i otaljava posao. Povremeno je potrebno da se zadovolji narodni ego da smo mi i dalje nasi i da cvrsto drzimo konce u svojim rukama. To se radi drugim metodama i raznim nacionalnim hvalisanjima.

 5. Pendrek says:

  Ajde sto ne povucu? Odgovara taj status quo uzurpatoru AV.

 6. Beli Orao says:

  Причам ти причу гдје говедо риче ………..!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u