ВИШЕ ОД 40 АМЕРИЧКИХ СЕНАТОРА тражи од Трампа „ОПЕРАЦИЈУ ПРОТИВ РУСИЈЕ“

VIŠE OD 40 AMERIČKIH SENATORA traži od Trampa „OPERACIJU PROTIV RUSIJE“

20 decembra 2018

VIŠE od 40 američkih senatora zatražilo je od Donalda Trampa da izvede multinacionalnu operaciju protiv Rusije u Crnom moru.

Takva operacija je – tvrde – potrebna zbog obezbeđivanja slobodne plovidbe, a i u funkciji demonstracije podrške  «međunarodno priznatim granicama» i bilateralnim sporazumima.Gospoda senatori – kao da bi SAD i NATO naspram sebe imali  Libiju ili Irak – traže od šefa svoje države i da Vašington i njegovi saveznici na taj način „pruže otpor sve većim ruskim apsiracijama na tuđi suverenitet“.

Senatori traže i da NATO  „poveća svoje prisustvo u Crnom moru“ i pozivaju „evropske saveznike“ da ne dozvoljavaju ruskim vojnim brodovima da ulaze u njihove luke radi uzimanja goriva i popunjavanja zaliha hrane.

Traže takođe i da Tramp odobri „jačanje vojnog potencijala Ukrajine“, naročito na planu „širenja njenih mogućnosti na moru“.

Senat SAD ima sto članova, a iza svega ovoga je stao njih 41.

Ovakav pritisak na Trampa usledio je nakon što je sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost, Aleksandar Turčinov, najavio novi prolazak ukrajinskih vojnih brodova kroz kerčenski moreuz.

I nakon što je šef ruske diplomatije, Sergej lavrov, upozorio da ukrajinski predsednik petar Porošenko za kraj decvembra sprema provokaciju na granici sa Rusijom.

`Kockica` u istom mozaiku je i izjava neimenovanog `visokog predstavnika Bele kuće` da Rusija krši Sporazum o rakertama srednjeg i malog dometa i da je to „pretnja Sjedinjenim Državama, Evropi i celom svetu“.

Nimalo slučajno, oglasio se i poznati američki jastreb Filip Bridlav, bivši komandant snaga NATO u Evropi, sa pozivom da se zapadna vojna alijansa sprema za odbijanje „munjevitog napada Rusije na Evropu“.

Ovom `gardu` se pridružio i bivši zamenik generalnog sekretara NATO – Amerikanac Aleksander Veršbou.

Njih dvojica su potpisala dokument  pod naslovom „Stalno obuzdavanje: jačanje vojnog prisustva SAD u severnoj i centralnoj Evropi“.

U samom dokumentu predlažu, pored ostalog, da Poljska postane centar za brzo prebacivanje vojnika i ratne tehnike prema zapadnim granicama Rusije, a da avio-baza Miroslavec postane stalna baza za pripravnost prema Rusiji.

Predlog dvojca Bridlav-Veršbou je i da SAD stalno drže u lukama Danske brodove koji će patrolirati Baltičkim morem. A posebno su upozorili da bez tih i još nekih drugih mera „Rusija može brzo razbiti snage NATO u Evropi pre nego što stignu pojačanja iz SAD“.

(Fakti)

KOMENTARI14 komentara

 1. Deda Micko says:

  Kokajte se, ja cu vas pratiti na televiziji. Zabole me.

  • Posmatrac says:

   A car Putin im je lijepo rekao.

 2. Miraš says:

  Sve ove pretnje Rusiji su u vezi sa sirijskim ratištem - sa glavnim regionom konfrontacije gde su SAD zaustavljene u svom osvajačkom pohodu. Ako eskalira u Ukrajini i na Crnom Moru, itd. onda će SAD lakše okrenuti situaciju u Siriji u svoju korist. Sve se dešava baš kad je Tramp najavio američko povlačenje iz Sirije, međutim to povlačenje je lažno. SAD su zabile nož u leđa Sirijskim Kurdima (svojim štićenicima!) i činjenica je da američke i francuske snage povlače se iz Manbidža dosad pod kontrolom Sirijskih Kurda i za koji je Turska duže vreme pregovarala sa SAD da bude prepušten Turskoj, i turske snage samo što nisu napale susedna mesta Sirijskih Kurda istočno od Eufrata na severu Sirije. Kada su kurdske snage na jugoistoku Sirije osvojile Hajin Tramp je slavodobitno objavio američku pobedu nad ISIS, ali ISIS tu još uvek nije poražen u nizu mesta južno od Hajina pa sve do granice sa Irakom. Šta se može desiti? Kurdske snage skoncentrisaće se značajno na severu da bi se zaštitile od napada Turske, a zatim ovde na jugoistoku Sirije ojačaće ponovo ISIS (potajni američki saveznik). Američko povlačenje biće kratkotrajno i simbolično, ponovo će usmeriti američke snage na jugoistok Sirije (u kom su najvažnija sirijska izvorišta nafte!), a mogu tu da ubace i snage koje bi obezbedili drugi bliskoistočni saveznici SAD (S.Arabija, Izrael, itd.). Time se Amerikanci obezbeđuju da mora propasti raniji plan Damaska da će se dogovoriti sa Sirijskim Kurdima i to tako da Sirija ponovo preuzme ta nalazišta nafte. Šta sada mogu da urade Rusija, Iran i Sirija? Očigledno je da mesecima unazad samo rastu pretnje Iranu i da sada drastično koriste dežurnu ludaču Ukrajinu za povećavanje eskalacija na Crnom moru, u Donbasu, prema Krimu, dakle prema Rusiji. Takođe Turskoj su obećali i Gulena i počeli su da hapse guleniste po SAD, a obećali su Turskoj na nemilost i Sirijske Kurde. Vlasnici Amerike i njima odani američki stratezi i jastrebovi dali bi i svoje rođene majke samo da naprave zaokret i osvoje Siriju.

 3. Miraš says:

  Jastrebovi Bridlav i Verbšou predlažu da avio-baza Miroslavec blizu Šćećina na sevorazapadu Poljske da postane važan vojni centar za obuzdavanje Rusije. Odatle nije daleko ni Severni tok-2 s čijom izgradnjom se ne slaže SAD, ali ne protiv su i Poljska i Ukrajina, itd. S druge strane Turski tok je izgrađen do Istanbula i ostaje još da Turska izgradi kopneni deo tog gasovoda na svojoj teritoriji. Ako se sada zakomplikuju odnosi Rusija-Turska zbog Sirije onda i taj već prilično izgrađeni gasovod može da ne proradi. Dakle jasno je već duže vreme i ponov se potvrđuje da glavni cilj je Rusija. ... Američki Senatori traže da Donald Trampa pokrene i izvede sa ciljem obezbeđivanja slbodne plovidbe i kao podrška «međunarodno priznatim granicama» od Donalda Trampa da izvede multinacionalnu operaciju protiv Rusije u Crnom moru. Takva operacija je – tvrde – potrebna zbog obezbeđivanja slobodne plovidbe, a i u funkciji demonstracije podrške «međunarodno priznatim granicama» Ukrajine. Rusija već radi na odvraćanju od takve pretnje, ali dok se ona time bavi Amerikanci će minimum postići da su bolje učvrstili svoje pozicije na jugoistoku Sirije. Šta bi bio maksimum? Red je da i predsednik Donald Tramp otvori neki novi američki rat u svetu kao i njegovi prethodnici. Rsija je prekrupan cilj. Da li će Tramp povesti rat npr. protiv Venecuele?

  • PRVA LINIJA says:

   JEDNA ,,BULAVA" IMA 6 BOJEVIH GLAVA SVAKA OD PO 100 MEGATONA( NA HIROSIMU I NAGASAKI BACENO JE PO 20 KILOTONA)... 600 MEGATONA NA SVAKOJ OD 16 RAKETA KOLIKO IMA NA JEDNOJ PODMORNICI JE 16×600... SVAKOM POLUPISMENOM JE DOVOLJNO DA SHVATI KOLIKU KOLICINU GLUPOSTI NOSI U SEBI SVAKI OD 40 AMERICKIH SENATORA... KOLIKO GLUP I NENORMALAN MORAS DA BUDES DA BI IZJAVIO OVAKO NESTO ZNAJUCI DA SAMO JEDNA PODMORNICA MOZE DA ,,OBRISE" CUVENU AMERICKU ,,IZUZETNOST"... NE POMINJEM NI ZUTI KAMEN NI SVETOG ANDREJU VEC SAMO JEDNU PODMORNICU A IMA IH... STALNO OBUZDAVANJE... CEGA, KOGA, CIME???!!! DEBILI...

   • PRVA LINIJA says:

    ZABORAVI ONO GLAVNO... SVAKA ANALIZA OVDE JE SUVISNA, O DEBILIMA NE TREBA TROSITI RECI...

 4. Velika Metla says:

  40 seHratora?? Lepa je to cifra! Nego neka tih 40 junačina okupe svoje porodice,rođake,prijatelje,istomišljenike,pa neka s njima udare na Rusiju,a ne da šalju druge budale da ratuju za njih! Ta naci-amerika je potpuno obolela! Ta se njihova "boljka"SAMO motkom može "izlečiti"! Sazreli su za dooobre batine!

 5. Miraš says:

  Još nešto se primećuje. 1. Desio se "iznenadni" dogovor između SAD i Kine tokom Samita G20 u Argentini (30.11.-02.12.) o zamrzavanju trgovinskog rata s tim da predložene mere primirja treba da startuju od 01.01. 2019. To baš i nije bilo iznenađenje jer SAD je bila gubitnik u dotadašnjem trgovinskom ratu protiv Kine. 2. Čim su na toj strani obezbedili primirje SAD se punom parom usmerava na Rusiju. Pre tog samita Ukrajina je napravila provokaciju u blizini Krima kod Kerčkog prolaza. Ukrajinska vrhuška za to je imala instrukcije svojih gospodara iz Vašingtona. Dakle SAD pre postignutog dogovora sa Kinom već se spremao unapred za napad samo na Rusiju. 3. Ako bi uspeli da u nekoj meri poraze Rusiju, onda nema sumnje ponovo bi se usmerili na trgovinski rat protiv Kine pa makar išli do pravog rata. 4. Šta će SAD raditi ako ni u čemu ne uspeju da poraze Rusiju? Oni sada mogu da izgube još neke pozicije, a ne da dobiju. Ukrajinci mogu ponovo da prvociraju, ali mogu ponovo da izvuku deblji kraj. Ako npr. napadnu Iran sigurno je da američki dugogodišnji strateški partner S. Arabija, od koje zavisi stabilnost američkog dolara, može da dobije opasan kontraudarac. Tankeri sa saudijskom naftom u Persijskom zalivu mogu da budu zaustavljeni. U sledećem koraku mogu da stradaju i najveći saudijski izvori nafte. ... (Napomena: Još 2015 godine i ranije pojedini mediji su pisali da rat u Jemenu koji vode S.Arabija UAE i SAD, naravno i ISIS je tamo prisutan, vodi se zbog baš velikih jemenskih nalazišta nafte u regionima El Džuf i Meareb. Ova nalazišta nisu u eksploataciji, a o pravom razlogu rata u Jemenu se ćuti. Jemen je nasiromašnija arapska zemlja ali ako bi ta nalazišta proradila tj. ako bi ih pustili u eksploataciju Jemen bi postao važniji od S. Arabije. S. Arabija ratuje protiv Jemena bez dozvole SB UN.)

 6. Miraš says:

  Dakle SAD će naizmenično da ukršta koplja čas protiv Kine, pa protiv Rusije, pa opet protiv Kine. Kakvu ulogu u tome igra naše KIM? To je izgleda najlakši uspeh koji Amerikanci sada mogu da ostvare. Da konačno završe proces osamostaljenja Kosova, i da uknjiže sebi kosovske izvore "nafte". Koliko vredi rudno bogatstvo Kosova?

 7. A akoM says:

  Što to znači..."da zapadna vojna alijansa bude spremna na odbranu od iznenadnog ruskog vojnog napada na Europu"?!?Kako naime Europa(tj,ono što Rusi naciljaju)može biti spremno na Ruski Atomski napad Itd.?!?Fućka se USA za Europu,njima je samo da što više razvuku i oslabe Rusinu!,ako je ne uspiju napasti-uništiti prvi,s bliskih pozicija,neobranjivo udarom,ako uspiju!A glupa Europa će popušiti taj scenarij,i to tako da će joj se sve pušiti iz glave!

 8. Budi Bog s nama says:

  Tih 40 hirurga će umreti prilikom operacije.

 9. A akoM says:

  A ovih 40 sebičnih USA senatora bi slali tuđe sinove-ratnu flotu da iz Crnog mora puca po Rusima,ili pokuša ući u Azovskom more?!?Ako USA i pristane na taj plan,imati će tajno kodno ime za to..."Kamikaza-detonator grupa Azov-2018",jer u slučaju da zapucaju na Ruse,teško da će ijedan taj brod preostati,ali će dati povod za širenje ratnih djelovanja,što im je i glavni cilj,ako ih tamo pošalju i pokušaju ući u Azovsko more ili pucati po Rusima!Osim ako ih Rusi puste da slobodno uđu u Azovsko more,ali tada su Rusi papčine,pa će slijediti i novi brodovi i transporti oružja,opreme,ljudstva i poniženja!Možda USA i računa na to,ali ja se ne bih na to kladio!Vjerovatno ni inteligentniji USA glavonje,pa ne vjerujem da će uopće i poslati ratnu flotu u Crno more,pogotovo ne veću!A ako ipak to požele,neka to i učine,pa da vidimo i tu predstavu,tko će ostati bez gaća i dobiti što ga sljeduje!

 10. Posmatrac says:

  40 zrelih za ludaru. Na sto spadose amerikenjci.

 11. milorad says:

  Maratonci trče poslednji krug.Ovi ispadi u senatu USA će uskoro biti sankcionisani,na politički, zakonski i nasilni način.Što znači,neki će biti izbačeni iz politike, neki će u zatvor , jer su kriminalci , a neki će pod zemlju jer su teroristi.Ako to ne uspe nuklearni rat je NEMINOVAN, i zato mislim da će onih 60% dobro da razmile kad počne gore navedeno rokanje navci grupacije u vrhu američke vlasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *