ВИШЕ ОД ПОЛОВИНЕ становника водећих земаља ЕУ против нових антируских санкција

VIŠE OD POLOVINE stanovnika vodećih zemalja EU protiv novih antiruskih sankcija

9 avgusta 2022

VIŠE od polovine stanovnika niza vodećih zemalja EU je protiv uvođenja novih antiruskih sankcija ako će dodatno pogoršati životni standard stanovništva Unije.

Ovo je pokazala najnovija anketa YouGow.Najveći procenat onih koji se protive širenju antiruskih sankcija je među Francuzima. Njih 63 odsto smatra da je to neopravdana mera, posebno zbog mogućih posledica po njihovu zemlju.

U Italiji je 59 odsto ispitanika bilo protiv uvođenja novih sankcija. Politiku sankcija protiv Rusije ne podržava ni po 54 odsto Nemaca i Španaca.

U Velikoj Britaniji je onih koji se protive nešto manje od polovine (47%). Među državama čiji stanovnici natpolovično i dalje prodržavaju antiruske sankcije je i Poljska (55 odsto).

Čak 39 odsto anketiranih Poljaka smatra da sankcioni pritisak na Rusiju treba pojačavati. U Španiji je inflacija u julu dostigla 10,8%. U toj zemlji su porasle cene hrane, pića i struje.

Inflacija u Austriji u junu je porasla na 8,7 odsto, što je najveći rast cena od septembra 1975. godine.

Godišnja inflacija u SAD u junu se ubrzala do 9,1%, što je takođe najviše – od novembra 1981. godine.

KOMENTARI2 komentara

  1. Milutin says:

    Da uđeš u kolo daš dinar. Da izađem, neće biti dovoljna ni dva.

  2. Petrovgrad says:

    Nemci 1941 nisu sami napali SSSR, već je učestvovalo 32 države. Osim Srbije i Grčke svi iz Evrope su slali divizije. Kada su Sovjeti ušli u Nemačku bilo je u planu da se pobiju svi Nemci, ali Staljin je nije dozvolio. Tada je izneo Ako je Hitler kriv, veliki nemački narod nije zaslužio da bude uništen. To znaju Nemci.Kada su Rusi ušli u Nemačku, nijedan Nemac nije ubijen iz odmazde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *