ВИШЕ ТЕНКОВА НЕГО У БИЦИ ЗА КУРСК: Војне вежбе Русије и Кине највеће у историји

VIŠE TENKOVA NEGO U BICI ZA KURSK: Vojne vežbe Rusije i Kine najveće u istoriji

28 avgusta 2018

Na ovogodišnjim vojnim vežbama „Istok 2018“ biće probijeni svi mogući rekordi — prema najavama iz Moskve, učestvovaće 300.000 vojnika i 36.000 tenkova, oklopnih vozila i drugih borbenih mašina, kao i preko 1.000 helikoptera, aviona i bespilotnih letelica.Ovo će, kako je najavio ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, biti najveće vojne vežbe od „Zapada-81“, kada je učestvovalo preko 100.000 sovjetskih vojnika.

„Iako ’Istok 2018‘ podseća na čuvene manevre ’Zapad-81‘, moram da kažem da će ove vojne vežbe biti još veće — 1.000 letelica, skoro 300.000 vojnika na praktično svim poligonima Centralnog i Istočnog vojnog okruga, a biće uključena i Pacifička i Severna flota, kao i vazdušno-desantne jedinice“, precizirao je.

„Zamislite da su u pokretu istovremeno 36.000 jedinica vojne tehnike — to su tenkovi, oklopna vozila, transporteri, i sve to se proverava u uslovima najpribližnijim ratnom stanju“, ocenio je Šojgu.

Dodao je i da je uoči ovih manevara bila sprovedena iznenadna provera borbene gotovosti ruske vojske, što je, kako je ocenio, postala dobra praksa u radu ruske armije.

Vojne vežbe „Istok 2018“ biće održane od 11. do 15. septembra, a pored ruske armije u njima će učestvovati i jedinice kineske i mongolske vojske.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Eto,ako Sirija bude jače napadnuta od USA-Izrael-Zapada,ili Iran zatvori Hormuški prolaz tijekom 9.mj., pa bude napadnut od USA-Izrael-Zapada,a Rusija,Kina,Iran,Mongolija itd.,smognu hrabrosti i volje da i oružjem brane svoje interese-obstojnost na Blistoku,onda će u 9.mj.2018 imati spreman-sposoban vojni kontingent za to!A kasnije i za ostalo!Kao što i USA-Izrael-Zapad to već ima u velikoj mjeri!/0ⁿ

  2. NIKOLA says:

    OVO JE VEC SILA SPECIJALCA S VRHUNSKO PROFESIONALNOM OPREMOM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *