ВИСОКИ ПРЕЦИЗНИ СИСТЕМИ! Какво оружје то Русија добија?

VISOKI PRECIZNI SISTEMI! Kakvo oružje to Rusija dobija?

6 septembra 2023

Ruski holding „Visoko precizni sistemi“, deo kompanije „Rosteh“, isporučio je Ministarstvu odbrane Rusije novu partiju modernizovanih borbenih vozila pešadije BMP-2M sa borbenim modulom „berežok“, saopštila je pres-služba državne korporacije.

„Sistem BMP-2M sa modulom ‘berežok’ pokazao je svoju efikasnost u zoni gde se sprovodi specijalna vojna operacija. Vojnici, koji aktivno koriste pomenutu vojnu tehniku i danju i noću, ističu da sistem ima veliku vatrenu moć i mobilnost“, saopštio je industrijski direktor klastera za konvencionalno naoružanje, municiju i specijalne hemikalije „Rosteha“ Bekan Ozdojev.On je istakao da danas vojna preduzeća korporacije rade u dve-tri smene šest dana nedeljno.

BMP-2M sa borbenim modulom „berežok“ napravio je Konstruktorski biro za projektovanje instrumenata iz Tule.

Njegovo naoružanje uključuje automatski top 2A42 kalibra 30 milimetara, mitraljez PKTM kalibra 7,62 milimetara, automatski bacač granata Ag-30M kalibra 30 milimetara, kao i dva lansera za protivtenkovske vođene rakete „kornet“.

To mu omogućava da uništava ljudstvo protivnika, utvrđenja, oklopnu tehniku pa čak i tenkove na udaljenosti do osam kilometar.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *