VITALIJ ČURKIN PORUČIO AMERIČKOJ KOLEGINICI: Pridružite se grupi „Pussy riot“ pa nastupajte u Meki i u Jerusalimu

VITALIJ ČURKIN PORUČIO AMERIČKOJ KOLEGINICI: Pridružite se grupi „Pussy riot“ pa nastupajte u Meki i u Jerusalimu

19 marta 2014

pussy-riots-790x592-620x330Vitalij Čurkin, stalni predstavnik Rusije pri OUN, predložio je svojoj koleginici Samanti Pauer da se pridruži, po skandalima poznatoj grupi Pussy Riot. Stalni predstavnik je ovu izjavu dao na molbu novinara da prokomentariše susret Pauer sa Marijom Aljehin i Nadeždom Tolokonikovom.

“Kako, pa zar se ona još nije pridružila toj grupi? Očekivao sam da će im predložiti da nastupe u Nacionalnom hramu u Vašingtonu ili čak da će za njih organizovati koncertnu turneju po celom svetu” – citira Associated Press ruskog predstavnika.

Vitalij Čurkin je čak predložio devojkama i njihovim američkim prijateljima program “svetske turneje”.

“Katedrala svetog Petra u Rimu, potom možda nastup i Meki i završni gala-koncert kod Zida plača u Jerusalimu. Ukoliko Samanta Pauer ne uradi ništa, biće to za mene rzaočaravajuće” – primetio je Čurkin.

Ovakav predlog ruskog diplomate usledio je posle polučasvonog susreta Samante Pauer sa članicama Pussy Riot prilikom njihovog boravka u Vašingtonu.

Da podsetimo da je pet devojaka iz grupe Pussy Riotkrajem februara 2012. godine ušlo u hram Hrista Spasa u Moskvi i tamo su održale tzv pank moleban. Kasnije je policija uhapsila tri učesnice akcije – Nadeždu Tolokonikovu, Mariju Aljehinu i Jekaterinu Samucevič koje je u avgustu 2012. godine sud u Hamovnicima u Moskvi osudio na dve godine zatvora zbog huliganstva.

Nadežda Tolokonikova i Marija Aljehina su amnestirane krajem decembra 2013. godine. U zatvoru su provele više od godinu i po dana. Sada se Tolokonikova i Aljehina nalaze u poseti SAD. One rado daju intervjue i sreću se sa predstavnicima američkih vlasti.

(Rusija danas na ruskom / Fond Strateške Kulture)

KOMENTARI2 komentara

  1. velimir says:

    BRAVO SVAKA ČAST VITALIJ SAMO TAKO NASTAVITE POKAŽITE AMERIČKO-NACISTIČKOJ KOALICIJI DA SU POKVARENA LJUDSKA BIĆA.

  2. Voja says:

    Stvarno, dokle dostiže primitivizam i cinizam zapadne "demokratije". Pitam se jer su oni stvarno tolki debili i neodgovorni prvo prema sebi pa onda prema drugima. Kako oni vaspitavaju svoju decu. Da li jedno pričaju u kući a drugo na ulici ili im u "vaspitnim" ustanovama uguravaju u glavu svakakve budalaštine. Pa da li oni u opšte imaju mozga i u opšte neku odgovornost perema sebi a i prema drugima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *