Vitamin D štiti od kovida? To NIJE TAČNO!

Vitamin D štiti od kovida? To NIJE TAČNO!

4 februara 2021

Od kada je počela epidemija mnogi svakodnevno piju suplemente vitamina D, jer su čuli da štite od kovida. Istina je drugačija!

Nema dovoljno dokaza da suplementi vitamina D štite od kovida 19, poručili su britanski stručnjaci, koji i dalje savetuju da se pojača unos ovog vitamina u toku zime jer povoljno deluje na zdravlje kostiju i mišića.Ipak, stručnjaci Nacionalnog instituta za izuzetnost zdravlja i nege, Javnog zdravlja Engleske i Naučnog savetodavnog odbora za ishranu, kažu da bi se tek trebalo sprovesti istraživanje koje bi to definitivno i potvrdilo.

Ovi zdravstveni zvaničnici izvršili su samo brzu reviziju dokaza o vezama između vitamina D i kovida 19, nakon što je mali broj studija sugerisao da bi on mogao da igra važnu ulogu u imunološkom odgovoru tela na respiratorne viruse.

Međutim, rekli su da postoji „nedovoljno dokaza“.

KOMENTARI2 komentara

  1. doktrina soka says:

    O BOZE TI ENGLEZI.Eskimi bi pokrepali da nemaju dovoljno Dvit,NORVEZANI SVEDJANI I iSLANDZANI, STALNO UNOSE D VIT,JEL TO LAZ.BEZE PO MORIMA NA SUNCANJE,JER IM IMUNITET U ZIMI OPADA,UNOSE ULJE JETRE BAKALARA. Dajte se novinari edukujte,a ne samo CP.

  2. zaliv.net says:

    Vitamin D itekako pomaze narocito tokom zimskih meseci kada ima manje sunca. Raznovrsnija ishrana pomaze u borbi sa svim bolestima pa i ovim virusom....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *