ВЛАДА ДОНЕЛА 7 НОВИХ МЕРА

ВЛАДА ДОНЕЛА 7 НОВИХ МЕРА

21 новембра 2020

Влада Србије прописала је 7 нових мера заштите од ширења коронавируса.

Мере ће бити у примени од наредног уторка.1. Скраћење радног вренена до 18:00 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима.

2. Обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме (ношење заштитне маске) у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти.

3. Забрана свих јавних окупљања с присуством више од 5 (пет) особа, у затвореном и на отвореном простору. Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта (минимум 4 м2 по особи).

4. Омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.

5. Строга контрола обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.

6. Строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази.

7. Горе наведене мере су орочене на период од 10 дана, након чега ће бити изнова размотрене у светлу кретања епидемиолошке ситуације.

KOMENTARI6 коментара

 1. Lazar says:

  Pobesneli belosvetski kriminnalci. Ne znam kud će kada mi počnemo da sprovodimo NAŠE MERE. 1

  • test01 says:

   kada narod ponovo masovno izadje na ulicu i proseta do skupstine,pa do RTS i Politike.... naravno, sa motkama !

 2. Gardista says:

  Ajmo svi na koncert pedera Boze Vrece. Tamo ne vaze pravila, ni pod kojim brojem, pa ni kao u crkvi za upokojenje nam patrijarha.

 3. CovExe says:

  Jedina mera koja bi zaista pomogla bila bi da pustite ljude da žive normalno, korona nije virus već je bojni otrov, ako se od nečeg puno umire po Srbiji to sigurno nije korona. Ali ako hoćete da nas ubijete u većem broju onda uzmite iz veterinarskih apoteka i otrov za pacove.

 4. uddu says:

  Ajmo svi na njih dok ne krenu oni na nas !

 5. Zoran says:

  Ministarstvo zdravlja Velike Britanije je priznalo da nema saznanja da je iko ikada izdvojio virus SARS KOV2 iz ljudskog tela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u