ВЛАДА ДОНЕЛА 7 НОВИХ МЕРА

VLADA DONELA 7 NOVIH MERA

21 novembra 2020

Vlada Srbije propisala je 7 novih mera zaštite od širenja koronavirusa.

Mere će biti u primeni od narednog utorka.1. Skraćenje radnog vrenena do 18:00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

2. Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

3. Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m2 po osobi).

4. Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

5. Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

6. Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

7. Gore navedene mere su oročene na period od 10 dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u svetlu kretanja epidemiološke situacije.

KOMENTARI6 komentara

 1. Lazar says:

  Pobesneli belosvetski kriminnalci. Ne znam kud će kada mi počnemo da sprovodimo NAŠE MERE. 1

  • test01 says:

   kada narod ponovo masovno izadje na ulicu i proseta do skupstine,pa do RTS i Politike.... naravno, sa motkama !

 2. Gardista says:

  Ajmo svi na koncert pedera Boze Vrece. Tamo ne vaze pravila, ni pod kojim brojem, pa ni kao u crkvi za upokojenje nam patrijarha.

 3. CovExe says:

  Jedina mera koja bi zaista pomogla bila bi da pustite ljude da žive normalno, korona nije virus već je bojni otrov, ako se od nečeg puno umire po Srbiji to sigurno nije korona. Ali ako hoćete da nas ubijete u većem broju onda uzmite iz veterinarskih apoteka i otrov za pacove.

 4. uddu says:

  Ajmo svi na njih dok ne krenu oni na nas !

 5. Zoran says:

  Ministarstvo zdravlja Velike Britanije je priznalo da nema saznanja da je iko ikada izdvojio virus SARS KOV2 iz ljudskog tela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *