ВЛАДА ХОЛАНДИЈЕ: Ношење корона-маски више није обавезно

VLADA HOLANDIJE: Nošenje korona-maski više nije obavezno

5 avgusta 2020

Autor: Džon C. A. MENLI, Global Research

HOLANDSKA vlada je odlučila da ljudima ne nameće nikakvu „javnu obavezu“ da nose maske, izvestio je Rojters.

Šta je razlog odustajanja od globalno raširene obaveze?Ministarka za medicinsku zaštitu Tamara van Ark, potvrdila je da „gledano iz medicinske perspektive nema dokazane efikasnosti maski“ nakon ispitivanja koje je sproveo Nacionalni institut za zdravlje Holandije.

Šef instituta je čak otišao toliko daleko da je rekao da nepravilna upotreba maski „može povećati rizik od prenošenja bolesti“.

Forbs izveštava: „Izuzev obavezne upotrebe obloga za lice u javnom prevozu, Holanđani ne moraju da nose maske u bilo kojem zatvorenom objektu, uključujući restorane, barove, prodavnice, supermarkete, bioskope, muzeje, biblioteke, škole, pa ni kod frizera i u salonima za nokte.“

Neki mediji idu i dalje podsećajući: „Andreas Vos, član stručnog tima Svetske zdravstvene organizacije i šef mikrobiologije u bolnici u Nijmegenu, rekao je da lično ne veruje da maske treba da postanu obavezne, navodeći da je u mnogim zemljama u kojima je vladalo to pravilo primenjeno i nekoliko drugih mera, tako da je nemoguće konkretno odrediti uticaj maski.“

Vos je takođe rekao da SZO savetuje nošenje maski «ne zbog naučnih dokaza, već zbog političkog pritiska i javnog mnenja».

Drugim rečima, javno mnjenje se maskira kao naučni dokaz.

Kao što sam već citirao: «Bilo je bezbroj problema koji su se zaverili da bi mutili vaš razum i oduzeli vam zdrav razum».

Srećom, Holanđani se drže razuma i zdravog razuma kada je reč o maskiranju.

Ne samo da ima malo dokaza (ako postoje) koji podržavaju maskiranje; postoji najmanje sedam standardnih nasumično kontrolisanih ispitivanja koja su pokazala da maske neće zaustaviti širenje infekcije.

(Džon C. A. Menli decenijama piše novinske tekstove na medicinske teme)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *