Vlada odbila Vulinovu ostavku?

Vlada odbila Vulinovu ostavku?

22 maja 2013

vulin2Vlada Srbije trebalo bi da se izjasni o ostavci Aleksandra Vulina, a ona će verovatno biti odbijena i on će se vratiti na mesto direktora Kancelarije za KiM. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarao je sa Aleksandrom Vulinom o mogućnosti da se vrati na čelo Kancelarije za Kosovo i Metohiju, saznaju nezvanično “Novosti”.

Osim 8.000 Srba iz pokrajine, koji su svojom peticijom zatražili od Vlade da ne usvaja Vulinovu ostavku, i predsednici opština sa severa KiM u ponedeljak su Vučiću saopštili isti zahtev.

Prema informacijama “Novosti”, prvi potpredsednik je već kontaktirao sa Vulinom i konačan ishod mogao bi da bude poznat već u narednim danima. Ukoliko bi Vlada odbila Vulinovu ostavku, koja je upućena premijeru, ali još nije usvojena, postoje realni izgledi da se lider Pokreta socijalista vrati u fotelju direktora Kancelarije.

Vulin je ranije izjavio da sumnja da će poslušati one koji su pisali peticiju za njegov ostanak na tom mestu. Vulin je, gostujući na RTS-u, kazao da je dao ostavku zbog referenduma o sporazumu u Briselu, kao i zbog obećanja koje je dao Srbima sa Kosmeta. On je u jednom trenutku, gostujući na državnoj televiziji, tražio oproštaj od građana.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vladimir says:

    Podrzavam ovu vladu i smatram da je donela pravu odluku sto je odbila Vulinovu ostavku na mesto direktora za KiM. Vulin je jedini covek koji zaista vodi racuna o interesima srba na KiM. Napred gospodine Vuline!!! Omladina je uz vas!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *