ВЛАДА ПРИПРЕМА ДОКУМЕНТ ЗА ЕУ: Нећемо да се понижавамо, нећемо да признамо Косово!

VLADA PRIPREMA DOKUMENT ZA EU: Nećemo da se ponižavamo, nećemo da priznamo Kosovo!

17 oktobra 2015

05-irinej2-1510-2015_620x0Zvaničan odgovor Srbije na nove ucene Brisela, koji spremaju premijer, predsednik, kompletno državno rukovodstvo i vodeće nacionalne institucije trebalo bi da bude pretočen u dokument koji bi mogao već u narednim danima da se nađe i u Narodnoj skupštini – saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, suština te platforme biće da Srbija ne menja kurs, ne prekida evropske integracije, ali da država ne može da pristane na zahteve koji predstavljaju indirektno priznavanje nezavisnosti Kosova. Briselu će praktično biti „vraćena loptica“ da promeni sporne tačke nacrta pregovaračkog okvira EU za poglavlje 35, ili da prekine pregovore sa Beogradom.

U konsultacije o novoj državnoj politici za Kosovo i Metohiju i odnos prema EU, pored najviših državnih funkcionera, uključeni su i velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve i vodeći ljudi Srpske akademije nauka. Još jedan krug širokih razgovora sa čelnicima tih institucija o izazovima pred kojima se Srbija našla trebalo bi da se organizuje danas u Predsedništvu Srbije.

Premijer Aleksandar Vučić u četvrtak se susreo sa patrijarhom Irinejom i delegacijom srpskih vladika. Predstavnici SPC tom prilikom dali su punu podršku Vladi što istrajava u vođenju politike poštovanja Ustava i nepriznavanja Kosova.

– SPC podržava evropski put Srbije, pod uslovom da se poštuje nacionalno dostojanstvo, integritet i suverenitet države Srbije – rečeno nam je u vrhu SPC.

Ministar pravde Nikola Selaković posle sastanka premijera i patrijarha, koji je trajao skoro dva sata, rekao da je iskazano puno razumevanje za političku i ekonomsku situaciju u kojoj se Srbija nalazi:

– Premijer je upoznao patrijarha sa svim dešavanjima u poslednjih 100 dana, od pokušaja da se kroz rezoluciju SB UN Srbi proglase genocidnim narodom do poslednje runde razgovora u Briselu.

Šef delegacije EU u Beogradu Majkl Devenport poručio je da ne vidi zbog čega se do kraja godine ne bi otvorila prva pregovaračka poglavlja i da je odluka o tome u vrhu EU praktično izvesna.

Čak ni eventualna odluka o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, po ministarke za EU Jadranke Joksimović, ne bi dovela do odlaganja otvaranja poglavlja. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da će premijer u narednih nekoliko dana saopštiti odluku o tome da li će se ići na birališta ili ne.

Da će Beograd učiniti sve da ne bude menjanja i poništavanja Briselskog sporazuma, naglasio je i ministar za rad Aleksandar Vulin.

– Želimo da budemo deo EU, ali ne po cenu da prestanemo da budemo Srbija ili kršimo sopstveni Ustav. Približavaćemo se evropskim vrednostima bez obzira na to da li će nam otvoriti poglavlje 35 ili bilo koje drugo.

Opozicija je u četvrtak u Skupštini tražila da državni vrh upozna poslanike i javnost sa novim momentima u dijalogu sa EU, kao i da se sazove sednica parlamenta posvećena briselskom dijalogu.

 

PRIGOVORI KVINTI

STAVOVE Srbije da su neprihvatljivi novi uslovi Brisela, premijer je preneo šefu delegacije EU i ambasadorima Kvinte – SAD, Nemačke, Italije, Francuske i Velike Britanije. Sastanak je održan u Nemanjinoj 11, a ključne teme bile su najspornije tačke pregovaračkog okvira za kosovsko poglavlje, pokušaji Prištine da uđe u Unesko i opstrukcija kosovskih Albanaca u formiranju Zajednice srpskih opština.

(Večernje novosti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Goran says:

  Sve mi ovo nesto zaudara, citao sam Politikinu verziju i sve mirise mi na jednu klasicnu izdaju svih , ukljucujuci i SPC. Ova farsa zaudara na jednu veliku glumu . Jedini normalni i preostali potez bi bio prekid svih pregovora sa EU koja je ionako pred raspadom posto im narod niti jedne zemlje nema podrsku vlade. Europi se nakon ovog jednostavno mora reci zbogom ,,, ko tu koga pravi budalom !?

 2. mija says:

  Predozborna igrarija picoustog. On će sad da podvikne "nećemo da se ponižavamo i priznamo nezavisnost KiM", a oni podviju rep i kažu "dobro, de, nismo mi ni mislili sad, nego za 10 godina". Onda on izadje na izbore kao heroj koji je doakao EU i dobije 109% glasova.

 3. Milan says:

  Sve su to JAJARE I SECIKESE! Sa njima na celu, ovi sto sada vode Srbiju, smo ga debelo popusili! Priznati cu ih samo onda i samo onda, ako i kada potpisu memorandum o pomoci i razumevanju sa RUSIJOM!

 4. Vide Daničić says:

  Narod kaže da se ne može stisnut i *rdnut`! Sve nam je nevolje i sveopšte beznađe donelo prihvatanje neplibearlne doktrine i diktata MMF i tzv. jevrounijaćenje. Od veleizdajničkog prenosa nadležnosti u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije sa UN na EU metastaziralo je briselskim pregovorima i sporazumima. Putem islamskih migranata i otvaranja tzv. pregovora o priključivanju EU smera da Srbiji i Srbima zada poslednji udarac. Cilj je poznat svima od početka: nestanaka Srbije kao države i Srba kao naroda. Jasno je kao dan šta Srbija treba da uradi u ovoj situaciji: - prekidanje svih pregovora sa EU i poništavanje potpisanog sporazuma o pridruživanju; - poništavnje briselskog sporazuma i svih dokumenata Vlade donetih neustavno na osnovu tih sporazuma i prekid daljih pregovora sa arnautima pod okriljem EU; - sklapanje sporazuma sa Rusijom o sveobuhvatnoj geopolitičkoj saradnji; - smena postojeće Vlade, pokretanje odgovornosti za veleizdaju zemlje; - organizovanje sveopštih izbora...

 5. Apis says:

  Mija, procitao si picoustog lazova! Samo da dodam, posle tih 109% glasova koje će Srbi (naivni kao deca) da mu daju VUČIĆ ĆE POTPISATI SVE ŠTO TRAŽE JER ON NE RADI ZA SRBIJU NEGO ZA NEMAČKU. TAJ JE PREVARIO I BABICU U PORODILIŠTU, ONA GA ČEKALA ANA VAGINU ON SE IZVUKAO IZ DUPETA.

 6. Svevlad Nemanjić says:

  KOSOVO IS SERBIA! Le Kosovo est Serbie! KOSOVO JE SRBIJA! Kosovo e Sъrbiя! Kosovo ist Serbien! Το Κοσσυφοπέδιο είναι η Σερβία! Kosovo is Servië! Kosowo to Serbia! O Kosovo é Sérvia! KOSOVO ESTE SERBIA! Kosovo es Serbia! Kosovo är Serbien! KOSOVO ЭTO SERBIЯ! Kosovo je srbsko! Kosovo є Serbія! KOSOVO IS THE HEART OF SERBIA !!! KOSOVO ËSHTË ZEMRA E SËRBISE !!! KOSOVO JE SRCE SRBIJE !!! KOSOVO & METOHIA IS FOREVER SERBIA !!! AMIN / AMEN + C C + C C + ✞ ✞ ✞

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *