ВЛАДА СРБИЈЕ ДОНЕЛА НОВЕ МЕРЕ: Важе од Великог петка

VLADA SRBIJE DONELA NOVE MERE: Važe od Velikog petka

14 aprila 2020

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije virusa korona trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova , prenose beogradski mediji.

Tako je odlučeno da imamo „preslikan“ početak policijskog časa od proteklog vikenda, ali sa utorkom, pa će građani ostati u svojim domovima ukupno 84 sata.Ova odluka nije bila nimalo laka, s obzirom na to da je Vaskrs u nedelju 19. aprila a i na stav Sinoda Srpske pravoslavne crkve da bi trebalo ukinuti policijski čas na najveći hrišćanski praznik.

Međutim stav struke, epidemiologa i lekara iz Kriznog štaba ostao je nepromenjen, odnosno da zabranu kretanja ne treba nipošto ukidati.

Inače, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potpisala je Odluku o formiranju Štaba za upravljanje krizom u nišavskom i topličkom upravnom okrugu. Ovaj štab je oformljen na inicijativu Kriznog štaba za suzbijanje zarazne infekcije Kovid – 19, koji je danas zasedao i kojim predsedava premijerka.

Za predsednika štaba za upravljanje krizom imenovan je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, a pored njega za članove su izabrani i epidemiolozi prof. dr Darija Kisić Tepavčević i prof. dr Branislav Tiodorović, infektolog dr Miloš Korać, kao i članovi MUP-a, ministarstva odbrane, BIA, i načelnici okruga.

KOMENTARI3 komentara

 1. Lazar says:

  Ima li normalnih među nama zbunjenim? Dopuštamo da nam se dešava ono iz izreke o ludom i zbunjenom. A poznato je da ludom nipošto ne valja biti zbunjen...

 2. Za Srbiju says:

  Ne izlazite napolje narednih 7 dana, Evropa je pod radijacijom iz Černobila, koji gori 10 dana. Javile ruske vesti.

  • Gardista says:

   Ma godinu dana je malo...100 godina...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *