ВЛАДА СРБИЈЕ ДОНЕЛА НОВЕ МЕРЕ ЗБОГ КОРОНАВИРУСА

VLADA SRBIJE DONELA NOVE MERE ZBOG KORONAVIRUSA

13 marta 2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić obraća se uživo na konferenciji iz Vlade Srbije povodom najnovijih mera protiv koronavirusa.

Brnabić je naglasila da je posle sastanka sa stručnjacima razgovarala i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su donešene dve odluke.

– Dogovorili smo da će utakmice Superlige biti igrane bez publike. To je u ovoj situaciji najbolje rešenje. Sa druge strane, smatramo, u razgovoru i konsultacijama sa stručnjacima, za decu nije najbolje da ne idu u škole, ukoliko se stav stručnjaka promeni, mi ćemo i odluku promeniti – naglasila je Brnabić.

Nakon nje, doktor Predrag Kon objasnio je stav struke po ovom pitanju.

– U ovom trenutku mi imamo mirnu situaciju. Imamo epidemiju, ali je pod kontrolom. Nema potrebe da deca sede kod kuće. Jasan mi je strah i zabrinutost roditelja, ne spavam zbog toga, najlakše je doneti odluku o prekidu rada škola. Ispred struke, obećavam vam da ćemo bez trunke razmišljanja odmah ovu odluku doneti kad bude potrebe. Ponavljam, po iskustvu naših kolega iz Kine koji su nam danas na video konferenciji preneli, deca ne prenose virus. Prevremeno donošenje odluka o zatvaranju škola je greška. Ispred struke, obećavam, da ćemo pravovremeno reagovati ako bude potrebe – naglasio je doktor Kon.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Videoje says:

    "deca ne prenose virus" A učitelji, profesori???!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *