„Vlada Srbije nakon izdaje KiM više nije legitimna“

„Vlada Srbije nakon izdaje KiM više nije legitimna“

23 априла 2013

22254549Srpska zajednica u Kanadi izdala je saopštenje u vezi sa parafiranim sporazumom u Briselu, a nokn toga i usvojenim od Vlade Srbije. Saopštenje Srpske zajednice u Kanadi prenosimo:

Srpska zajednica u Kanadi sa strahom i zabrinutošću posmatra dešavanja u domovini, a posle potpisivanja sramnog ultimatuma sa predstavnicima globalne terorističke mreže iz redova Albanaca i njihovih briselskih pokrovitelja, srpskoj vlasti poručuje da je istog časa postala nelegitimna, jer je potisala kapitulaciju i kao takva, ni po tradicionalnim ni po važećim zakonim Srba, ne može više ni časa predvoditi naš narod.

Srpska narodna obnova poziva sve patriotske snage u zemlji i dijaspori, da sve svoje snage, sredstva i kapacitete podhitno i bezrezervno uključe u zajednički posao sa samo jednim ciljem – povlačenje parafa sa sramnog sporazuma koji potire viševjekovnu herojsku borbu naših otaca i praotaca. To od nas traži naša herojska otadžbina i naši časni preci, ali još više naša djeca koja će biti lišena nacionalne časti ukoliko se odmah ne obustavi dalja kapitulantska politika beogradske Vlade i predsjednika države.

Za Srbe dijaspore Kosovo i Metohija jeste sveta srpska zemlja i suštinsko pitanje po kojem će naša djeca u tuđini određivati svoj identitet. Za našu zajednicu je neprihvatljiva kapitulacija, iako razumijemo da je borba neravnopravna, iscrpljujuća i teška, uostalom kao i u većem dijelu naše slavne i krvave istorije.

Mi nećemo umjeti svojoj djeci da objasnimo motive za priznavanje lažne države na temeljima srušenih i postojećih srpskih svetinja i grobova i nemamo pravo da poslije toga tražimo od njih da nastave borbu za svoj narod i da se ne odreknu svog nacionalnog bića.

SNO Kanade i srpska zajednica u Kanadi pozdravljaju akciju protesta patriotskih organizacija, a posebno Studentske inicijative i kosmetskih Srba, onih na Kosmetu i onih koji su spas od krvnika potražili u raseljeništvu gdje su osnovali svoja udruženja i Saveze. U tom cilju, pridružujemo se njihovim osnovnim zahtjevima i posebno iskazujemo vjeru u srpsku mladost, koja je ponovo na prvoj liniji fronta.

MI NE PRISTAJEMO, kao ni ogromna većina našeg naroda da živimo u sramoti, a ako je naš premijer u naše ime izabrao zemaljsko carstvo, odnosno status albansko-natovske kolonije, ne zaslužuje više ni srpsko ime, a kamoli mjesto premijera.

Pozivamo Srpsku akademiju nauka i umjetnosti da prekine sramno ćutanje i da stane ispred naroda u kojem predstavljaju suštinsku i službenu elitu. Ako to ne učini sada, pitamo se kada će?! Ne postoji naučna referenca za patriotizam, ali je ljubav prema rodu i spremnost na ličnu žrtvu očekivano ponašanje svakog akademika SANU i svakog drugog pripadnika srpske elite.

Sramota i ljaga je već zasenila vaša akademska lica i obrukala titule koje su nosili samo najbolji Srbi.

TRAŽIMO:

1. Srpska narodna odbrana Kanade zahtijeva od vlasti u Beogradu da podhitno prekine svaki dogovor sa nelegetimnom administracijom u Prištini instaliranom od NATO pakta.

2. Tražimo da se problem Kosova i Metohije stavi pred Ujedninjene nacije, gdje mu je i mjesto, kako konflikt ne bi rešavali oni koji su ga i izazvali, prije svega mislimo na SAD i EU.

3. Beogradski vlastodršci nemaju podršku srpskog naroda u potpisivanju kapitulacije pred terorističkim predstavnicima, a ako u to ne vjeruju neka svoju odluku provjere na fer i demokratskom referendumu.

4. Rukovodeća trojka Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, nije se pokazala sposobnom da sprovede narodnu volju i interes države Srbije, pa ih Srpska narodna obnova ohrabruje da odmah podnesu ostavku i raspišu izbore na svim nivoima.

5. Tražimo od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije da podhitno vrati u radni odnos policajca Rista Kneževića, primjernog patriotu koji je digao glas protiv izdaje i kapitulacije.

Srpska zajednica u Kanadi se jednodušno stavlja u front za odbranu Kosova i Metohije, a svoje naredne akcije i odluke će donositi prema razvoju situaciji u otadžbini.

Kanada, 23. april 2013. Godine

Za Srpsku narodnu odbranu Kanade

Predsjednik Miodrag Dangubić

(In4s.net)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Max says:

    Nisu loša vremena, loši su ljudi…http://zlj13051967.wordpress.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u