ВЛАДА СРБИЈЕ ПОНИШТАВА СВЕ СА „РИО ТИНТОМ“!?

VLADA SRBIJE PONIŠTAVA SVE SA „RIO TINTOM“!?

8 januara 2022

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić objasnila je da je Vlada blizu odluke da poništi sve dozvole sa Rio Tintom koje je sklopila prethodna vlast 2004. godine

– Vlada Srbije je blizu da poništi sve što je dogovoreno sa Rio Tintom 2004. godine. I da se prekrši i ono što su ekskluzivno dali Rio Tintu 2006. godine. Spremni smo to da uradimo, da kažemo „ne želite Rio Tinto u Srbiji, dobro, odlaze“. Onda sednemo, podvučemo crtu i da vidimo koji je ceh koji su nam nametnuli oni 2004. godine. Da vidimo koliko se dodaje na dug koji su nam oni odavno napravili. Ovo je samo još jedan ceh. Isporučimo račun koji su oni napravili, da vidimo kako možemo to da platimo – rekla je premijerka Brnabić, gostujući u Jutarnjem programu na TV Pink.

Ona je dodala da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije za to.

– Mi smo jedan tim, mislim da je politika predsednika Vučića, najbolja politika. On nije za to. Ne voli kada ispunjavamo zahteve stranaca, stranih službi, agenture koja ja plaćena iz inostranstva, ali hajde da vidimo šta će da se desi.

KOMENTARI27 komentara

 1. Branko says:

  Bože kako su jadni. I mufloni koji vode ovu državu i način na koji vode državu i način na koji opravdavaju svoju glupost i neuspehe. A narod, tako mu je kako mu je. Bolje nije ni zaslužio. Svaka vlast je slika naroda.

  • Filip antitinto says:

   Ništa im ne treba verovati. Čak i da počnu da pričaju suvu istinu. Trgnite se narode. Okruženi smo svakodnevnim gomiom laži naših dušebrižnika. Toliko su mali da pokušavaju da uberu koji poen na svemu. Trenutno pokušavaju da se šlepaju na Noletovoj nevolji a do juče su nas terali da se vakcinišemo i nazivali nas fašistima. Svoj narod. Bože sačuvaj nas od ovakvih bahatih i lažljivih vlastodržaca.

 2. Kosovac says:

  Lažan naslov, glup i bezobrazan. Ali papir trpi sve. I mi medijumski potrošači trpimo sve. Neko to pročita, pa onda kao altajski som sve to ispovraća i uspe da sačuva stomak. ………………..Ako predsednik vlade preti strašnom osvetom koju će ova sorošoidna imperija Rokfelerova firma prosipati na Srbiju, to znači da ona (predsednik) lobira za Rio Tinto, a ne da ima nameru da poništi Tintine ugovore. To vidi i mali Đokica, a ne vidi (ne)pismeni novinar. ………………..Dobro je što 2004. godine srpska Vlada nije potpisala neki štetni Ugovor sa nato Satrapima da će sve državljane Srbije učlaniti u veliku svetsku LGBT organizaciju. Pošto smo poznati da poštujemo sve antisrpske ugovore, mi bismo plakali, plakali, i na kraju bi naravno požurili da ispoštujemo Ugovor. Ugovor je Ugovor, sveta stvar, pa makar je on posledica korupcije i prevare. Dalje, u ugovoru najviše važi ona Tajna obaveza koja je ispisana sitnim slovima. ……………….Kaže predsednik srpske vlade: „Poništila bih ja sve ugovore sa Tintom, ali neće legalista Vučić“. Igra dobrog i lošeg milicajca. ………………..Sećamo se afere Davinić. Čuješ, Davinić sklopio korupcioni ugovor da Izrael (sic!) satelitski snima agresorska kretanja vojnih formacija ka Srbiji, a u to vreme je Srbija već bila okupirana od strane Evroatlante. Za 45 miliona dolara. Sitnica. I „međunarodni“ sud presudio, zna se u čiju korist i na čiju štetu. Znate, „međunarodni“ sud nema izvršnu vlast, ali ima prinudnog izvršitelja. Kada je sud uterao 45 miliona Izraelu, naravno da je Izrael posle bio korektan, pa je odvojio veći deo te sume za troškove „suda“ i troškove prinudnog „izvršitelja“. ……………Ova zapadna civilizacija je pravi umetnik da namaknu pare bez izvršenog posla. Ako se sećate, odobre srpskom predsedniku kredit, pa posle toga ako predsednik kasni sa preuzimanjem kredita (ne znam zašto kasni), civilizacija mu naplati dobru kaznu. Em predsednik nije iskoristio kredit, em ga isplaćuje uvećan, gde to ima?

 3. Danko says:

  E sad djeco moja , kada necete kuci da radite , uzmite svoje putne torbe i u bijeli svijet....neka za vama placu vasi roditelji , drzavu naseljuju migranti... Koliko ste vi blesavi ...

 4. ostrogorski says:

  "!?" Ovakva interpunkcija govori sve o gornjem naslovu. Drugim rečima - nećemo odbiti jer smo ozbiljni i odgovorni zbog naše dece... AN-ove i AV-ine.

 5. ANA says:

  Pa neka plate ti koji su 2004 dogovarali, a 2006 dali Rio Tintu. Sigurno su tada od Rio Tinta dobili debele pare. Dovoljno su se oni napljačkali i ojadili ovaj narod, Vrijeme je da im neko isporuči račun.

  • Gardista says:

   Tako je nema odgovornih i zato sve po glupom narodu koji placa njihove oligarhije i ne promisljene izlete. Nema pameti, samo interes i novac u SNS-u i svim prethodnim. Necu da placam, mars napolje iz moje dedovine.

 6. Mate says:

  Stanje naroda se neće promijeniti dok se narod ne promijeni, a kakav je narod, takva je i vlast, i ne treba se ništa čuditi, ovo sve je i na svjetskom nivou, jer kada se na ovo sve upozoravalo, e onda se vrijeđalo, ismijavalo, rugalo i etiketiralo, e sada kad je stani pani, onda ide revanje, vrištanje, plakanje i deračina, ovo je dno dna i tragično, ali ništa me više ne čudi.

 7. milorad5 says:

  alo cela akcija je i izvedena da anglo-američka korporacija izvuče svoje pare i zaradi,jer su shvatil ida NEĆE moći da otvore rudnik na bolekurciju za ekologiju,i pozvali su englesku vladu i obaveštajne službe, i oni su lepo organizovali "ekološke" protreste.pare su izdvojene za ovo još u septembru prošle god.U donjem domu parlamenta je bila debata alooo bre..Treba pohapsiti ove likove jer je VIDLJIVO da demonstriaju direktori "NVO" organizacija sa zaposlenim osobljem i TO JE TO.Oni PRIMAJU PLATU BRE iz inostranstva ZA TO ŠTO IZADJU NA AUTO PUT, A OSTALI SE NISU PRIMILI, BAR NE U DOVOLJNOM BROJU DA TO BUDU STVARNO "DEMONSTRACIJE" i to ove "proteste" čini krivičnim delom vandalizma i čak može da se podvede pod terorizam jer definitvno ova grupica plaćenika teroriše čitave gradove bre.OVA VLADA NE SME DA PODLEGNE UCENAMA I DA ISPLATI PARE RIO TINTO KORPORACIJI.UGOVOR ISTIČE USKORO I ONDA GA NE TREBA OBNAVLJATI, AJ PEDALA RIO TINTO I TO JE TO.NEĆU BRE IZ MOG DŽEPA DA PLAĆAM STOKU KOJA MI NEDA DA ODEM NA POSAO ZBOG NEKE USRANE SITNE KINTE I RIO TINTA.

  • Kosovac says:

   @ milorad5, …..Tako je, „Treba pohapsiti ove likove jer je VIDLJIVO da demonstriaju direktori "NVO" organizacija sa zaposlenim osobljem i TO JE TO.Oni PRIMAJU PLATU BRE iz inostranstva ZA TO ŠTO IZADJU NA AUTO PUT, A OSTALI SE NISU PRIMILI, BAR NE U DOVOLJNOM BROJU DA TO BUDU STVARNO "DEMONSTRACIJE" i to ove "proteste" čini krivičnim delom vandalizma i čak može da se podvede pod terorizam jer definitvno ova grupica plaćenika teroriše čitave gradove bre“. Da, ovi protesti se zaista treba proglasiti krivičnim delom terorizma. Izvucimo neko iskustvo iz svežih događaja u Kazahstanu. ……………Kakav je ugovor Rokfeler sastavio sa Vladom Srbije 2004. godine? Rokfeler je sastavio ugovor sa Vladom Srbije da on za račun Vlade izvrši Istražne radove i utvrdi lokaciju i obim nalazišta litijuma. Kako se vrše istražni radovi o nalazištima undergraund (pod zemljom)? Bušotinama. Bušiš, bušiš, onaj materijal koji si izvadio evidentira stručnjak, i utvrdi i upiše na kojoj se dubini svako nalazište nalazi. Ti istražni radovi koštaju koliko koštaju, ne mnogo, fizički ako je cena bušenja sa odlaganjem materijala 10 evra po metru dužnom, a bušotina je duboka 30 metara, svaka bušotina bi koštala 300 evra. Hiljadu bušotina bi koštalo 300.000 evra. Sitnica. Srpska „Geosonda“ bi čak taj posao završila i za 150.000 evra, ali neka. Ustvari, možda je Rio Tinto za ove poslove angažovao i Geosondu. Nema veze, možda je angažovao i Andriju bunardžiju, posao košta koliko košta, ne može tek tako da se oceni po nekoj astronomskoj basnoslovnoj metodi. To je i prilika da se lako dokaže i upeca koruptisimo. Sada ima jedna caka, ako je Ugovor za taj posao sklopljen tako da će Rokfeler bušenje da izvrši džabe, ali da mu se fol pokloni pravo za eksploataciju, onda će on da baca drvlje i kamenje ako mu neko danas ospori to pravo. Rokfeler je to pravo mogao da dobije samo uz pomoć korupcije, to je jasno i vrapcima na grani. I dokazivo. Zato evo nama prilike da se pozovemo na Evropske pravne tekovine koje su lepo definisale korupciju. Ali verovatno će to da bude uzalud, zato što su Evropske pravne tekovine veoma rastegljive, od slučaja do slučaja. Nešto kao u našem stilu „Kakvo pečenje, takvo i rešenje“. Zato iz ovih govana nas može samo da spasi Revolucija. I pomoć majčice Rusije, da ako ona bude raspoložena.

 8. Pravnik says:

  Onda sednemo, podvučemo crtu i da vidimo koji je ceh koji su nam nametnuli oni 2004. godine, slaga po ko zna koji put gospođa premijerka. A evo kako stvari stoje: Ne samo da je Brnabićka lično otišla u London da se „bori za novu investiciju“, kako je sama rekla, odnosno da se dogovara sa direktorima Rio Tinta u vezi iskopavanja litijuma u dolini Jadra, već je i donela Uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita „Jadar“ (objavljena u „Službenom glasniku RS“, broj 26 od 13 marta 2020), za koju tvrdi da „ne znači ništa posebno“. To „ništa posebna“ Uredba je dozvolila prenamenu zemljišta i otkup zemljišta u dolini Jadra od strane Rio Tinta. Osim toga, Brnabićka je potpisala u novembru 2020. godine i Odluku o obrazovanju Radne grupe za implementaciju projekta „Jadar“, objavljenu u Službenom glasniku. Na čelu Radne grupe nalazi se ministarka Zorana Mihajlović, a zadatak grupe je „razmatranje najsloženijih pitanja u oblasti implementacije projekta „Jadar“ i davanje predloga, mišljenja i stručnih obrazloženja u pogledu saradnje, analize implementacije tog projekta i koordinacije rada nadležnih organa i institucija u cilju pune i blagovremene implementacije operativnih pitanja“. Samo obrazovanje ove radne grupe i tumačenje njenog zadatka dovoljan je dokaz da je naprednjačka vlast dala dozvolu da se realizuje projekat „Jadar“, odnosno da Rio Tinto može da kopa litijum u dolini Jadra. Premijerka je tvrdila da je Rio Tinto u Srbiju uložio 450 miliona dolara, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić da će Srbija morati da plati za izbacivanje Rio Tinta milijardu evra, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović otkriva da je ta kompanija do sada platila Srbiji nešto više od 100 hiljada evra. Ko ovde više laže? Ana Brnabić je, govoreći na televiziji Pink, rekla da je „zaista na ivici toga“ da Vlada prihvati sve ispostavljene zahteve i poništi ugovore sa „Rio Tintom“ i Velikom Britanijom. „Niti smo ih doveli, niti smo obećali, niti smo uradili nešto što narod nije znao, sve što smo radili, radili smo transparentno. Slušamo naš narod“, rekla je predsednica Vlade. Slušate narod jer vam je najavio nove proteste od kojih neće odustati, jer ne dozvoljava da im neko radi tuđih interesa i punjenja vaših džepova oduzima kuće i zemljište, zauvek zatruje i zemljište i vodu ne samo u pola Republike Srbije već i velikog dela Republike Srpske. E pa gospodo, obzirom da ste radili sve, skrivajući od naroda dok se nije saznalo da je veći broj građana prodao svoje domove, za koje im to nikad nije padalo na pamet, preteći im eksproprijacijom, za koju ste pripremili i Zakon, sad lepo kompaniji Rio Tinto isplatite štetu za neizvršenje ugovorne obaveze iz svog džepa. Lagati neobavešteni narod možete preko Pinka, ali pred Međunarodnom arbitražom se odlučuje na osnovu pisanih dokaza koje ćete morati dostaviti i vi i Rio Tinto.

  • Kosovac says:

   @ Pravnik, …..Ovo što si napisao je potpuno u redu, objavio si Njihov prljav veš koji ćemo i mi evidentirati. Nadam se da si spreman da objaviš i prljav veš one druge „žute strane“, tada bismo mogli da stvorimo potpunu sliku, a to bi sigurno pomoglo javnosti u borbi protiv ove ekološke katastrofe. Kada već spominješ „međunarodnu“ arbitražu, dobro bi bilo da se svi pisani dokazi (kako kažeš) dostave Javnosti. Recimo u PDF. Pa da onda i Javnost vidi čija majka crnu vunu prede. ………………..Nego, tebi kao na čelu piše da si aktivista zelenih, zato ti se obraćam da mi pomogneš i objasniš (ako je dozvoljeno) neke stvari oko ovih protesta: Vidimo na sajtu, vlasnik Rio Tinta, Rokfeler, finansira preko svoje fondacije (ima i logo) sve Vaše aktivnosti protiv Rio Tinta. Nikako da razumem zašto finansira Nekoga da se bori protiv Njega. Mislim, nije valjda toliko blesav, mada ni to nije isključeno. Vidiš, ja bih tu i bez tebe našao odgovor, ali samo uz pomoć nepouzdane Teorije zavere.

   • Pravnik says:

    Kosovac.. koliko se sećam na tu tvoju baljezgariju o tome da sam zeleni aktivista već sam ti odgovorio. Ako nisi, vrati se na onaj poduži komentar koji smo imali i ja i ti. Sa zelenom agendom imam veze koliko i sa tobom i tvojom strankom koja je sve ovo zakuvala. Lagati da su "žuti" krivi za sve ovi koji već skoro punih deset godina upiru prst u "žute", koji su ih i stvorili i preuzeli i njihovu politiku i sproveli je na najgori mogući način mogu samo one koji se ne sećaju šta su jutros doručkovali. Koliko članove "žutih" je danas u njihovoj stranci to verovatno ti znaš. Ko finansira zelene aktiviste ne znam, niti me to zanima, ali i ptice na grani znaju da je glavni finansijer katastrofalnih poteza ove vlasti Džordž Soroš, isto kao što finansira i sve NVO, čiji program najdoslednije sprovodi ova vlast. Spisak Soroševih plaćenika objavio je Dragan J. Vučićević 2016. godine u stranačkom biltenu Informer. Nisam učestvovao ni u jednim protestima, ali ih podržavam. Osim aktivista ima i onih koji nemaju nikakve veze sa tim aktivistima, a čini mi se da im je jedini cilj sprečavanje nesagledive štete od strane onih koji su rudarenjem napravili pustoš u celom svetu. Njihove izjave ti ne gledaš, jer ne želiš čuti istinu. Druškane, ako misliš da vlast nije kriva za sva ova dešavanja što bi se onda obavezivali da ponište sve što su, kako ti kažeš, uradili njihovi prethodnici. Ako su "žuti" i zaključili bilo kakav posao mogli su zaključiti samo posao istraživanja rude, a ništa osim toga nisu zaključili. Ako Brnabićka pominje 2004. godinu, koliko znam te godine je na vlasti bio Koštunica, a njegov stranački kolega, i čini mi tadašnji ambasador Vladeta Janković, danas reče da ne zna ni za kakav razgovor sa pomenutom kompanijom. Član DSS bio je i Nebojša Bakarec, današnji član SNS koji iznosi i pretnje smrću nekim opozicionim poslanicima kojih i nema u nelegalnoj, nelegitimnoj, oktroisanoj skupštini, Dragan Šormaz, Milenko Jovanov i ko sve ne drugi, ne samo iz DSS već i iz DS, G17 +, LDP, koji i nemaju stranku ali su glasnogovornici ili savetnici AV. Ako ova vlast nije zaključila posao zašto bi ona vršila implementaciju nečeg što je neko drugi zaključio. Nadam se da znaš šta znači reč implementacija. I nije li indikativno da upravo režimski Srpski telegraf povezuje Novaka Đokovića, koji je podržao proteste, sa Rio Tintom? Zašto su svi SNS botovi opleli po Novaku Đokoviću na portalu Pravda? Pročitaj njihove komentare, ali i komentare ostalih čitalaca. Da ne bi razglabali više o ovoj temi preporučujem ti da pročitaš članak na portalu Srbijadanas.net: Advokatska kancelarija Radić: Zašto je Ana Brnabić u panici i zašto krivicu prebacuje na druge? Tamo ćeš videti ko je i kad menjao neke članove Zakona o rudarstvu. Naći ćeš još dosta šokantnih članaka koje režimski blatoidi nikad neće saopštiti javnosti, kao što nikad nisu saopštili ni sadržinu protivustavnog Briselskog sporazuma. Pročitaj i članak: poslanik SNS raskrinkao Brnabić: Raskidate ugovor sa Rio Tintom njima u korist. Da si ti živ i zdrav, ali bih najradije da mi se nikad ne obraćaš.

    • Pravnik says:

     E ovom rečenicom si zapečatio sve gluposti koje si naveo: Vidimo na sajtu, vlasnik Rio Tinta, Rokfeler, finansira preko svoje fondacije (ima i logo) sve Vaše aktivnosti protiv Rio Tinta. Nikako da razumem zašto finansira Nekoga da se bori protiv Njega. Niko normalan niti razume niti uopšte može zamisliti da neko finansira proteste koji su upereni protiv njegovih interesa. Samo ti nastavi čitati režimske blatoide Informer i Srpski telegraf, oni će ti sve lepo objasniti. Oni su napisali i da je Vučić razgovarao sa Novakom telefonom u vreme kad ni njegovi roditelji nisu mogli s njim razgovarati, zbog toga što mu je telefon bio oduzet. Češka vlada je zbog zabrane igranja svoje teniserke odmah uložila protest vladi Australije, a nisam čuo da je to uradila ova naša "poštena" vlada. Eno ti prenosa uživo dešavanja ispred zgrade u kojoj se nalazi Đoković pa čuj šta naši Srbi skandiraju. Veoma dobro oni znaju kome smeta Đoković. Tebi nije bilo čudno ni to zašto su režimski blatoidi nedavno napali Novaka zbog, kako navode, nelegalne izgradnje teniskog terena u Beogradu i zbog izgradnje mini hidroelektrane od strane njegove tašte. Nije ti jasno ni zašto je Vučić izjavio da poznati novinar RTS Jovan Memedović lije "lažne suze" prilikom prolaska kroz Gornje Nedeljice. Rekao sam "svako se češe tamo gde ga svrbi". Ako nisi gledao direktni prenos dešavanja u Australiji još ti nije kasno, pa čuj šta naši Srbi skandiraju. Čije ime pominju?

     • Kosovac says:

      @ Pravnik, …..Nisam ja toliki kapacitet i da pregledam ceo ovaj realiti sa Noletom Đokovićem pa da saznam šta „naši“ Srbi skandiraju. Mnogo me više interesuje zašto ti opravdavaš Rezoluciju Evropskog Parlamenta koja daje nalog da se ukloni Beogradski mural Ratka Mladića. ……………Vidi, ako ti kažeš da nisi iz Zelene Bande, ja moram da ti verujem, nije kulturno da pričam gluposti da lažeš. Da pomislim da si član Zelene Bande me je navela i tvoja izjava da Mini hidroelektrane „kradu vodu iz potoka pa onda ptice, srne i ostale životinje crkavaju žedne i padaju mrtve u rečna korita koja su Mini HE nemilosrdno isušila ukravši svu vodu iz njih“. Ako si ovo bio u stanju da kažeš, a nisi član zelenih, niti si iz Rokfelerove fondacije, onda moram da promenim mišljenje po kome sam te svrstao u zelene. Po logici, moram da te svrstam u „korisne idiote“, odnosno da si ove gluposti izrekao iz glave a ne da si plaćen da lupaš gluposti. ……………Vidi koliko je ovde gluposti napisano: „Pored "Kreni promeni" (25.000$), na spisku onih koji su dobili novac od Rokfelera su i Regulatorni institut za obnovljive izvore energije i Zaštitu Životne Sredine (40.000 dolara), RES fondacija koja se bavi energetikom i Klimatskim Promenama u Srbiji (140.000 dolara), Institut za urbane politike, odnosno Ministarstvo prostora (90.000 dolara)... Osim toga, značajna sredstva otišla su na račun pojedinih umetničkih i medijskih udruženja - Centar za kulturnu dekontaminaciju (90.000 dolara), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (100.000 dolara), CINS (80.000), CRTA (220.000 dolara), "Peščanik" (90.000)... Delovanje Rokfeler fonda je poslednjih godina naročito fokusirano na Balkan i Kinu“. ……………Ona tvoja pusta želja da ti se nikada ne obraćam, ostvariće se samo ako prestaneš da pišeš komentare po nalogu strane agenture.

 9. Mate says:

  Samo još nešto bih nadodao: ljudi misle da će ih njihovi svećenici, hodže, religije itd spasiti, ništa nema od toga, evo primjer "sveti" sava, pa on je završio teologiju u vatikani i došao u Srbiji i tamo terorizmom križarko-papističko-židovskih ratova mučio, ubijao, pljačkao, silovao i porobljavao svakog onog tko nije htio prihvatiti židovskog Jahvea (tj. najgoru Zvijer i monstruma)i prisilom konvertirao Srbe na religiju židovskog "boga ljubavi" (boga genocida i mržnje), i onda kao to je bog, kakav bog, to je najgori đavao koji postoji.

  • Gagi says:

   Mate... Sto nisi dao neki vas primer "svetog" papka nego si se uhvatio za naseg Savu. Znamo da ste podmukli podmetaci laznih cinjenica. Uostalom, sta tebe briga ko smo mi i kako zivimo, imate vasu drzavu i vaseg papka pa se J....e kako znate i umete. Sta tebe briga sta je preko tudjeg plota i kako taj neko zivi.

   • Mate says:

    Pa kad slavite svetog savu i vaeše kao velike borce protiv papizma, a sve sami papisti. To da je Hrvatska porobljena je istina, kao i Srbija, ali evo, odat ću Vam priznanje da barem niste u EU i NATO.

   • Kosovac says:

    @Gagi, …..Dokle ću više da ti objašnjavam da „Mate“ nema nikakve veze ni sa papkom ni sa Hrvatima. On je običan novoverac stare vere, Beogradski mangup, a nevešto glumi Hrvata. Doduše, sa pravim kroatocentričnim antisrpskim ispadima. Ko zna iz koje je on fele, najverovatnije iz neke komunjarske septičke jame, ali svi znamo da je poturica gori od Turčina. Možda je to dobro, gledajući njega svi misle da su Hrvati glupče, ako.

 10. da da says:

  Nakon toliko poniženja od strane krvata (svaki put uz veliku pomoć nemačke,italije,mađarske,bugarske,albanije,amerike i britanije) i genocida,etničkog čišćenja,otimanja srpske teritorije,klanja,ubijanja,prekrštavanja!!! Glavno pitanje je kako je ova osoba,posle svega toga premijer Srbije??? (da zanemarimo što je krvatica,ona je ljudi intelektualno na nivou 6-godišnjaka) Što se tiče rio tinta,to je sve manipulacija za naivne,oni uopšte nisu mislili otvarati bilo šta ovde,oni su maska za nešto još gore,a to ćemo saznati uskoro.

  • Mate says:

   Ma kakvi Hrvati, to su sve židovi i kazari. Što se tiče situacije između Hrvata i Srba, situacija je upravo obrnuta od one koju opisuješ.

 11. Ivan Grozni says:

  Daj ne lazi na Svetog Stevana. Pokazite sta ste vi potpiasli od kad ste na vlasti. Basto vas "Memorandum of understending" ne date javnosti na uvid? Neka javaost oceni gde je istina.

  • Mate says:

   Ma kakvi Hrvati, to su sve židovi i kazari. Što se tiče situacije između Hrvata i Srba, situacija je upravo obrnuta od one koju opisuješ.

 12. Petrovgrad says:

  Platićemo i to sa kamatom, kao što smo platili "Alpini" za odustajanje od ugovorenog posla. I Montenegrini hteli da odustanu od ugovora sa Kinom, pa kad su videli da im ode luka Bar, opa bato pozajmljuj i plaćaj.

 13. Gagi says:

  Samo jos slepom nije jasno da je Srbija postala alaj-begova slama i samousluga bez naplatnih kasa, gde se svako posluzuje i uzima sta mu je potrebno. Rafovi su gotovo ispraznjeni ali je ostalo jos dosta vrednog inventara i infrastrukturnog prostora za koji takodje postoje zainteresovani. Neki delovi te samoposluge su vec pregradjeni i otvorene su nove firme sa "svezim" kapitalom da bi narod imao od cega da zivi. Prinudni ili bilo kakvi upravnici te samoposluge se kunu u svoju cast da su patriote i da ce samoposlugu sa njenim imenom sacuvati. U medjuvremenu, radnici koji su godinama radili u toj samoposluzi i stvarali dohodak, sada su prinudjeni da se uce novom poslovanju i vestinama jer ono staro poslovanje nije valjalo nista. Novo znanje da se slazu jabuke i sargarepa po rafovima ce doneti bolji i savremeniji zivot koji je neuporediv sa starim. Posto nece imati gde da se slazu ovi proizvodi jer su i rafovi vec delimicno rasprodati, mora se naci neko resenje da ovaj unakazeni narod ima nekog hleba. Sto se te prostorije ne bi izdale stranom ulagacu sa "svezim kapitalom" da proizvodi neka hemijska jedinjenja koja su potrebna savremenoj svetloj buducnosti. Ionako da skoro nista vise nije ostalo u toj samoposluzi, kakve veze ima sta ce se proizvoditi i koliko ce to biti stetno vec posoljenom narodu uranijumskom prasinom. I posle Rio Tita - Rio Tinto.

 14. Antitelo says:

  Svaka moguća vlast se žali na višegodišnju vladavinu prethodne vlasti, kao reda.. za nas nije ništa ostalo.. šta mi sada da pokrademo od ove zemlje i naroda?

 15. persida says:

  Lazu, nista nece ponistiti, naprotiv.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *