ВЛАДА СРБИЈЕ ПРЕД РАСПАДОМ! ПУЦА ВЛАДАЈУЋА КОАЛИЦИЈА!

VLADA SRBIJE PRED RASPADOM! PUCA VLADAJUĆA KOALICIJA!

21 oktobra 2016

dacic-i-vucic-45z

Izjava potpredsednika Socijalističke partije Srbije Branka Ružića da želi da ruši najjačeg čoveka u Srbiji bila je povod da premijer Aleksandar Vučić pred svim ministrima na sednici Vlade uputi packe lideru socijalista i šefu diplomatije Ivici Dačiću, kome se ironično zahvalio na pokušaju njegovog rušenja.

Naime, kako saznaje „Alo!“, Aleksandar Vučić je na sednici Vlade Srbije koja je održana u četvrtak „ukorio“ Dačića zbog izjava Branka Ružića.

– Hvala, Ivice, što me rušite – rekao je Vučić ironično prilikom obraćanja ministrima na sednici Vlade.

Lider SPS-a i prvi potpredsednik Vlade Srbije ostao je bez komentara na ove premijerove reči.

Kako piše list, nikome nije jasno zašto je Ružiću bilo potrebno da, baš u trenutku kada Srbija ima probleme na spoljnom planu zbog toga što pokušava da zaštiti Republiku Srpsku i Srbe na Kosovu, veštački proizvede rat u Vladi. Dosad je izgledalo da su socijalisti dobili sve što su tražili za ulazak u Vladu, a sam Ružić se nije oglašavao prilikom nedavne čistke u SPS-u.

Nezvanični izvori „Alo!“ tvrde da postoji mogućnost da Ružić na ovaj način želi da se pokaže pred strancima kao čovek na koga u budućnosti mogu računati kao eventualnu zamenu Vučiću.

– Srbiju pritiskaju i Zapad i Istok, da ne govorimo o zategnutim odnosima sa kosovskim vlastima i zvaničnim Zagrebom i Sarajevom. U takvoj situaciji vrlo je verovatno da je nekome spolja trebalo da unese razdor u državno rukovodstvo, koje je u poslednjih nekoliko slučajeva delovalo mnogo složnije nego u nekim prethodnim situacijama – tvrdi izvor.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da izjave Branka Ružića mogu da se dvostruko tumače.

– Prvo tumačenje je to da možda postoji dogovor u SPS-u po kojem bi Ružić napadao Vučića i slao poruke da SPS može da bude problem, a s druge strane da to Dačić nemo posmatra i da daje mlake izjave. Drugo tumačenje bilo bi da Branko Ružić sebe želi da podigne na viši nivo i da se svima prikaže kao neki budući lider i čovek koji sme da udari na najjačeg, u ovom slučaju Vučića – kaže on.

Prema njegovim rečima, nimalo nije slučajno što je izabran baš ovaj trenutak da se pošalje ovakva poruka Vladi.

– Sve oči su uprte u Srbiju i traži se neki jak lider koji bi mogao da u budućnosti bude lider opozicije, možda Branko Ružić tu vidi sebe ili želi da pravi nešto svoje, ali ne verujem da će izaći iz SPS-a, jer mu treba jaka infrastruktura – kaže Anđelković.

Menjati Ružića ili da SPS leti iz Vlade

Aleksandar Vulin, ministar rada, kaže za „Alo!“ da Socijalistička partija i njen lider Ivica Dačić moraju jasno da se odrede kada je reč o novom napadu na Vučića.

– Nije bitan Ružić. Pitanje koje proizlazi iz ponovljenog napada na Vučića je da li SPS stoji iza ovog stava? Ako stoji, vreme je za novi raspored u Vladi, a ako ne stoji, vreme je za novi raspored u SPS-u – kaže on.

KOMENTARI5 komentara

 1. micky says:

  I pic...ko..usti i svinjoglavi su isti sljam i smrad NATO-fasista. Bice oboici sudjeno i bice zatvoreni. Sam ako ich gazde ne pokokaju pre osude.

 2. Toma says:

  Bice Andjelkovicu da postoji dogovor Vucic-Ruzic,a ne Dacic-Ruzic.Razmisli!

 3. Rade says:

  Vučić i Dačić će uskoro biti pušteni u kanalizaciju kao i Milo

 4. s says:

  Ruzic.....Ma hajte molim vas, SARLATAN

 5. Miki says:

  KRAJ NEMA VIŠE SVE STE SPISKALI PA STE MNOGO NERVOZNI. POČELI STE DEMOKRATKA GOSPODO PRODAVAČI MAGLE SEBE DA JEDETE A TU POVRATKA ZA NOVI RIJALITI NEPOSTOJI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *