ВЛАДА СРБИЈЕ се договорила са ММФ-ом о повећању плата!

VLADA SRBIJE se dogovorila sa MMF-om o povećanju plata!

29 oktobra 2016

tan2016-6-21_82122241_1_620x0

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji su istakli da je stanje u srpskom budžetu stabilno, kao i da postoje određeni problemi u hemijskom i rudarskom sektoru.

Nakon detaljne revizije, predstavnici MMF koji borave u Beogradu u okviru šeste revizije sporazuma sa Srbijom, pohvalili su dobre rezulate koje je Srbija postigla, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić i predstavnici MMF razgovarali su i o aktuelnim temama u vezi sa aranžmanom MMF. Tokom sastanka, istaknuto je da je Srbija i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja.

Predstavnici misije MMF istakli su da postoje određeni problemi u hemijskom i rudarskom sektoru.

U saopštenju se navodi da je tema razgovora bila i planirano povećanje plata i penzija.

Srbija je sa MMF zaključila standby aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine.

Kako prenose beogradski mediji postignut je i sporazum o povećanju plata i penzija.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Predstavnici MMF znaju da je stanje u srpskom budžetu stabilno. Odakle to znaju? Pa javio im je valjda neki špijun iz vlade….. Predstavnici MMF znaju da postoje određeni problemi u hemijskom i rudarskom sektoru. Odakle to znaju? Pa javio im je valjda neki špijun iz vlade….. Čista teorija zavere, MMF-u ne treba plaćenik, pa Predsednik srpske vlade je njihov službenik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *