VLADA SRBIJE: Šešelju garancije samo ako ispuni uslove

VLADA SRBIJE: Šešelju garancije samo ako ispuni uslove

1 jula 2014

a_seselj 0431Vlada Srbije spremna je da pruži garancije za Vojislava Šešelja, ako se on obaveže da će poslovati sve uslove koje mu odredi sudsko veće Tribunala.

Vlada Srbije spremna je da pruži garancije za privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja, optuženog pred Haškim tribunalom, pod uslovom da se on u pravno obavezujućoj formi izjasni da će poštovati sve uslove koje odredi ili sa njim dogovori nadležno sudsko veće tribunala, saopštila je danas Vlada.

„U dosadašnjoj praksi Vlada Srbije je uspešno sprovela sve naloge o privremenom puštanju na slobodu državljana Srbije optuženih pred Haškim tribunalom“, navodi se u saopštenju izdatom posle sednice Vlade.

Vlada je, povodom zahteva Haškog tribunala da se izjasni o garancijama za privremeno puštanje Šešelja na slobodu, navela da je po zakonu o saradnji sa tribunalom davala garancije za sve državljane Srbije optužene pred tim sudom koji su se zahtevom obratili i tražili da Srbija garantuje da će ispuniti sve uslove koji budu bili određeni u odlukama sudskih veća tribunala.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *