Vlada Srbije smenjuje 20 funkcionera i nekoliko direktora

Vlada Srbije smenjuje 20 funkcionera i nekoliko direktora

27 juna 2013

VladaSrbijeRazgovori o rekonstrukciji Vlade Srbije počeće već iduće nedelje, a njihov rezultat bi trebalo da bude – zamena više od 20 funkcionera u Nemanjinoj 11 i nekoliko direktora u javnim preduzećima – saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, pregovori o kadrovskom provetravanju Vlade počeće na nivou koalicionih lidera koji će utvrditi osnovne principe za smene. Zatim će se detaljno analizirati rezultati svih ministara, državnih sekretara, pomoćnika i zamenika.

Kako saznaju „Novosti“, svaka od stranaka koalicije trebalo bi da donese predlog za smene u svojim resorima, a moći će otvoreno da iznesu ko bi trebalo da bude zamenjen i od funkcionera ostalih partija vladajuće koalicije.

Premijer i lider socijalista Ivica Dačić rekao nam je da će rekonstrukcija biti izvršena isključivo prema objektivnim merilima i rezultatima, a ne na osnovu političke pripadnosti.- Sledeće nedelje počinjemo razgovore u kojima će biti ocenjen rad i učinak svih, od mene kao premijera, pa nadalje. Utvrdićemo i mere koje će da se preduzmu. Lider naprednjaka Aleksandar Vučić najavio je da će njegova stranka smeniti oko deset ministara i službenika Vlade, pa će tim putem morati da krenu i SPS i URS.

Milan Bačević, funkcioner naprednjaka i ministar prostornog planiranja, kaže za „Novosti“ da rekonstrukcija mora da se obavi „po dubini“ kako bi obuhvatila i rukovodstva javnih preduzeća:

– Svi resori će pokazati rezultate rada. Podržavam rekonstrukciju i očekujem da će ona biti kvalitativni pomak koji građani i očekuju. Predsednik naše stranke ima dobar uvid u rad svih naših ministara i na njemu je da proceni da li je neko mogao više. Neće biti prava rekonstrukcija ako se ne promene i ljudi u preduzećima čiji je vlasnik i osnivač država.

Predsednik URS Mlađan Dinkić izjavio je da sa njim niko od partnera iz vladajuće koalicije nije razgovarao o rekonstrukciji:

– Tu temu bi trebalo najpre da otvore premijer i prvi potpredsednik.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *