ВЛАДА СРБИЈЕ УПУТИЛА ПОМОЋ: Милион евра за обнову катедрале Нотр Дам

VLADA SRBIJE UPUTILA POMOĆ: Milion evra za obnovu katedrale Notr Dam

22 aprila 2019

Vlada Srbije uputila je u ponedeljak Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u katastrofalnom požaru u noći 15. aprila ove godine.

Ovom odlukom potvrđuje se vekovno prijateljstvo sa francuskim narodom i izražava želja da se simbol francuske i svetske civilizacije što pre obnovi i otvori ovaj hram kulture i umetnosti za sve svoje buduće poklonike, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice vlade.

MALI: SRBIJA ŽELI DA DOPRINESE OBNOVI NOTR DAMA

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je povodom odluke Vlade Srbije da donira milion evra za obnovu Notr Dama da je pariska katedrala deo francuske, evropske, ali i svetske kulturne baštine, i da naša zemlja želi da pruži svoj doprinos u obnovi čuvenog zdanja.

„Srbija jeste mala zemlja, ali ipak želimo da doprinesemo obnovi te čuvene katedrale. Naše dve zemlje neguju snažno prijateljstvo, i zato želimo da učestvujemo u obnovi tog simbola Pariza, iako znamo da je već sakupljeno dosta donacija“, rekao je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.

On je dodao da su građani Srbije potreseni vešću o požaru u čuvenoj pariskoj katedrali, i da pružaju nesebičnu podršku Republici Francuskoj.

„Srpski narod odlično razume značaj istorijskih svetinja. Zato je naša želja da pomognemo i izdvojimo određena sredstva, koja imamo u budžetu zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima“, zaključio je Mali.

KOMENTARI22 komentara

 1. Duca says:

  A na vrhu da se viori zastava NDK (nezavisne države kosovo)

  • Slavisa says:

   Koliko si dao sve godine tvoje vlasti za popaljene i porušene crkve Srba u Hrvatskoj i Krajini ni dinara baš si pravi, samo pitanje čiji predsednik.

 2. Marija says:

  Ne mogu da verujem sta procitah!!! Cije su to pare? Nemam komentar...

 3. Zoran says:

  Hahahaah, jos da im nadoknade troskove bombardovanaj Srbije...bilo bi posteno sa nase strane.

 4. Dr who says:

  Zar taj ne treba da obnovi Vatikan i Francuska obzirom da se su se indirektno i dorektno od NotrDama slivale basnoslovne sume novca, tj bio je izvor prihoda.

 5. Ivke says:

  Sram te bilo Mali . Kosovske crkve su cuvali Francuzi

 6. ARTILJERAC says:

  Na desetom mestu po proceni bede u svetu a oni rasipaju narodne pare, lažu narod da nam je ekonomija jača od svih ekonomija sveta....

 7. Boško says:

  Postoji li granica gluposti? Mada je ovo u duhu hrišćanstva. Ko tebe kamenom(bombom) ti njega hlebom.

 8. Nebeska Srbija says:

  Zašto?!!!!!bolje dajte našem narodu da jede ili taj novac dajte da izlecite neko dete!!

 9. vuk says:

  Tih milion evra bi bilo bolje da su u selima kojih jos ima doveli struju i asvalt sram vas bilo CIJIM SE BRE TO PARAMA BAHATITE

 10. Pera says:

  Izdajnici, sada ce francuzi dopuniti rezerve bombi koje su potrosili na nas ! Bezkicmenjaci ! ffFFFuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjj !!!!!!!!!!!!

 11. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  Oni stvarno nisu normalni.

 12. Cetnik says:

  Svaka cast! Na cega li ce sada da nam okace ili povecaju akcize? Nadam se da su dali od srca svoj poslednji miliona a ne od suviska koji ce narod da izgrca.

 13. NextGen says:

  Kad se Kosovo i Metohija vrate u Srbiju, zvoniće opet zvona Bogorodičine crkve u Parizu u slavu hrišćanske braće, a vi ćete pomisliti "Kakav radostan dan!"... Tako je upisano!

 14. ara says:

  Koliko ste dali za obnovu crkve u New York Kazu, izgorela od sveca. A ova u Parizu???

 15. Dulle says:

  Od 1389 zvona te crkve zvone u slavu kosovskih junaka. Crkve treba obnoviti,to stoji. Samo se pitam koliko ljudi u Francuskoj uopste zna za porusene crkve na Kosovu? Koliko ih culo za Bogorodicu Ljevisku? I dali boli dusa one koji i znaju za rusenje nasih crkava? Mozda ih treba podsjetiti,mozda se postide... Uzgred,Bogorodica Ljeviska je starija od Notr Dama. A prilog od milion € ipak pozdravljam.

 16. Zoran says:

  Kad imate bolesnika na vlasti i potezi su mu bolesni.

 17. Zoran says:

  HAHAAHA, ALI ZATO NAM JE BOLNICA ZA INFEKTIVNE KAO POSLE BOMBARDOVANJA. SKOLNITE BOLESNIAK SA VLASTI DOK I VI NE OBOILITE.

 18. Sloba says:

  Koliko su novca oni dali za obnovu srpskih crkvi na Kosovu i Metohiji.

 19. Đorđe says:

  Ma nisu oni da li tim izdajnicima je naređeno da pljačkaju narod. Ovo je sitnica kolko su nas do sad zadužili.

 20. Budi Bog s nama says:

  Dobro a šta je sa napuštenom decom u Zvečanskoj, pa meni na ulici prodaju razglednice i časopise za tu napuštenu decu, zar za njih ne postoji fond a za Notr Dam jedne zemlje koja nas je bombardovala ima čak toliko, naravno opet mojeg i našeg novca? Nije me ni žao novca već zbog licemerja tih naših ulizica navodnih demokrata koji ovom našem narodu ne daju baš ništa, ali vrlo rado mu uzimaju, valjda je to ta američka demokratija?

 21. Slobodanka says:

  Autošovinisti-antisrbi su na vlasti u Beogradu. Sopstveni identitet mrze i gaze, a tudje i strano obožavaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *