Vlada Srbije usaglasila antikrizne mere

Vlada Srbije usaglasila antikrizne mere

17 јуна 2013

Vlada-Srbije-nocDržavni vrh je usaglasio hitnih mere štednje. Način na koji će držana kasa sačuvati 40 milijardi dinara do kraja godine, svako ministarstvo će utanačiti do kraja nedelje. Do tada će se uštede naći i pred Vladom Srbije.

Za najviše dve nedelje predlog rebalansa biće u Narodnoj skupštini. Ministarstva su zadužena i da do jeseni pripreme izmene zakona ključnih za privredu.

Ovo je rezultat sastanka predstavnika stranaka vladajuće koalicije koji je završen pola sata posle ponoći. Razgovorali su premijer Srbije Ivice Dačića, ministri Zorana Mihajlovoć. Verica Kalanović, Mlađan Dinkić, Jovan Krkobabić, Goran Knežević, guverner Jorgovanka Tabaković, a prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je trebalo da se pridruži nešto kasnije.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedelju, uoči sastanka, da se za nedelju ili dve može očekivati da rebalans budžeta bude u Skupštini Srbije.

Vučić je rekao i da štednji alternative nema i da, samim tim, merama vlade niko neće biti oštećen.

„Biće oštećena država ako ne štedi. Srbija ima ozbiljan problem u nedostatku privrednog rasta i fiskalnom deficitu i sada se radi na smanjenju rashodne strane budžeta, a da u narednom periodu mora da se podstakne privredna aktivnost“, istakao je Vučić.

(Novosti)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u