ВЛАДА СРБИЈЕ УВЕЛА НОВЕ ОШТРИЈЕ МЕРЕ

VLADA SRBIJE UVELA NOVE OŠTRIJE MERE

17 marta 2020

Nove mere Vlade Srbije u suzbijanju širenja koronavirusa: određeno nekoliko objekata koji će služiti kao karantin, distanca imeđu osoba najmanje dva metra, a na površini od četiri kvadrata ne može biti više od jedne osobe.

Zaključkom Vlade određeno je nekoliko objekata na teritoriji Republike Srbije koji će, u slučaju potrebe, služiti za karantinski smeštaj.Pooštrene su mere koje se odnose na ograničavanje javnog okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Okupljanja su u oba slučaja ograničena tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica.

Vlasnici su u obavezi da ispred objekta naznače ukupan broj lica koja mogu boraviti istovremeno unutar tog objekta. Iz primene ove odluke izuzeta su lica koja zbog radne obaveze i specifičnog načina organizacije rada objektivno ne mogu primeniti ovu meru.

Pooštrena je mera koja se odnosi na zabranu izvoza lekova i sada se zabrana izvoza odnosi ne samo na lekove proizvedene u Srbiji, već na sve lekove koji se nalaze na teritoriji naše zemlje. Iz istih razloga, pored suncokretovog ulja, od danas je zabranjen je i izvoz suncokreta u ljusci i poluprerađenog ulja.

Vlada je još jednom zamolila i najsnažnije apelovala na sve građane, a naročito na najstarije, da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima.

Ukoliko imate više od 65 godina, ostanite kod kuće i pridržavajte se dobro poznatih mera zaštite od virusa COVID-19, poruka je Vlade Srbije.

„Sve usvojene mere imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina“, navodi se u saopštenju s današnje sednice, uz poruku da samo svi zajedno, ujedinjeni i solidarni, možemo izaći iz ove bitke kao pobednici i uvereni smo da će tako i biti.

KOMENTARIJedan komentar

  1. SiNiša says:

    1. Na površini od (2h2) 4 m2 mogu da stoje četiri osobe i da budu udaljene najmanje dva metra... Ako stoje u redovima (0,4h10) može bar pet,... 2. Stariji ljudi se teraju u kućni pritvor kao da su oni problem i donosioci zaraze a ne mlađi koji se mešaju i razmenjuju viruse a onda ih donose kući da ih predaju starijima, koji od te zaraze mogu da se razbole i stradaju. 3.Postoje mnoga staračka domaćinstva o kojima će neko? da se brine. Da li taj neko ima dokaz da je upravo testiran na ovaj virus (i druge zarazne bolesti) i da može da im pomaže a da ih ne ugrožava?...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *