ВЛАДАРИ СВЕТА БЕСНИ – РОТШИЛД ЗАКУКАО: Ово нисмо планирали!

ВЛАДАРИ СВЕТА БЕСНИ – РОТШИЛД ЗАКУКАО: Ово нисмо планирали!

15 августа 2018

Контроверзни лидер наднационалног картела и инвестициони банкар Џејкоб Ротшилд огласио се о тренутним збивањима.

Човек за којег се сумња како из позадине вуче конце глобалних дешавања и глава породице чија моћ вековима пресудно утиче на банкарски сектор, одлучио се на јавни коментар геополитичких околности.

И у њему је био прилично оштар.„Након 9. новембра и финансијске кризе из 2008. године, светске силе су радиле заједно на узајамном приступу. Сарадња се данас показује тешко остваривом. Излажемо ризику економију и сигурносни поредак“, упозорио је Ротшилд током полугодишњег брифинга у свом инвестиционом фонду.

Јасно је да му посебно сметају трговински рат у којем тренутно битку воде Трамп и Кина, као и велика криза у еврозони након „брегзита“ и све већег раста националних политичких опција.

РОТШИЛД И КИСИНЏЕР У ПАНИЦИ

Његов најбољи пријатељ Хенри Кисинџер вероватно дели сличне ставове, па се сумња да му је управо он суфлирао ову кратку објаву.

„У овим околностима, циљ нам је да задржимо ограничено излагање у тренутним правним оквирима и да уђемо у неке нове обавезе с високом дозом опреза.“

Ротшилд има у виду Трампово рушење статуса кво, чији се највећи ефект види управо у међународном монетарном и трговинском систему, који долар више не сматра доминантном валутом.

Када се све сабере и одузме, Ротшилда највише боли историјски пад властитог бизниса. За време Трампове администрације, његов „РИТ Капитал инвестмент“ пао је за рекордних 47 одсто на тржишту деоница.

„Круг се затвара у десетој позитивној години, најдужи у историји. Увиђамо подручја с нижим растом, успоравање у складу с предвиђањима ММФ-а.“

Додао је да поједине европске земље улазе у „потенцијално деструктивне“ нивое спољног дуга, што је посебно индикативно, с обзиром да се баш он сматра једним од главних глобалних играча на подручју „држања у шаци“ поседовањем дуга. Предвидио је и будућност — нова тржишта ће само продубити проблеме, што због растућих камата, што због америчке спољне политике која исцрпљује ликвидност долара. Закључује да је једини спас координирани међународни одговор налик Новом светском поретку, који ће срушити еру популистичких протекциониста попут Трампа.

(Спутњик)

KOMENTARI9 коментара

 1. M says:

  O,baš će biti interesantno kad hrpa zemalja više neće moći isplaćivati svoje dugove,odnosno to odbije dalje činiti!Nego hrpa njih jednostavno kaže:-"Nismo više ništa dužni,zajmodavci fućkajte se"!

  • Micaopajdara says:

   A ko će to da uradi? Pa ti koji vode države su deo njihove priče, koje on plaća da rade protiv svojih država i građana

 2. Kujsibrepati says:

  Citaj izmedju redova skembaj Trampa kao Kenedija I zapocni rat sa Rusima da obnovimo kapital

  • Milutin says:

   Rotšilde, Romanovi nestrpljivo čekaju da im se pridružiš. I prvo njima da položiš račune. A onda onom Velikom.

 3. rajko says:

  O, tuge i čemera! Pa šta će sad, jadan on?

 4. Pera. says:

  Ma ljudi valjda neverujete ovom baljezganju ? rotsildi gazduju svetom i toboze neki trampic, njihov srafcic, im se oteo. Treba biti imbecil zombirani kao amerikanci i poverovati cionistickim monstruoznim zezancijama !

 5. Šmrc! says:

  Ma ne, ko može da veruje njemu i kisindžeru najvećim zaverenicima u moderonj eri. Nego čitamo između redova kao u ogledalu šta je hteo da kaže, a to je sledeće: "Ako mi bankari puknemo (kao što možete da vidite) svi vi ostali bićete mrtvi." Prvo covid, pa propala ekonomija, pa onda prisilno vakcinisanje da bi nas dokusurili. A bankari na kraju uvek mogu da vaskrsnu i pokrenu svoje štamparije.

 6. Горан says:

  Ти се јављаш да тртљаш,изроде сатанистички,непријатељу целог света!Шта умишљаш,да си вечан,изгладњујеш,трујеш и таманиш кога и како хоћеш,и ти и твоје џукеле!Кад једног дана цркнеш,мислиш да ћеш у рај!?Фосилу матори распаднути!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u